Inghetata de pepene galben

Aceasta inghetata e preferata mea si ma bucur ca-mi pot satisface placerea facand singura acest desert delicios si parfumat

Ingrediente:1/2pepene galben sa nu fie zemos,nu ma pricep la soiurile de pepene dar daca vi se intampla sa fie zemos,sa aveti pregatite 3banane pe care le adaugati,300ml smantana lichida pentru frisca,3linguri miere de albine
Se pune in robot pulpa de pepene curatata de coaja,seminte si taiata cubulete,impreuna cu restul ingredientelor iar dupa ce a rezultat o crema fina,se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 30-40 min.apoi se serveste in cupe cu topic de ciocolata


Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia intr-un vas rotund,de preferinta de plastic,se lasa la congelator si din 30in 30min se scoate vasul si se mixeaza cu mixerul de mana,pentru a obtine o inghetata fina si fara ace de gheata
Sa va fie de folos!

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Inghetata de caise

Am inceput seria inghetatelor,daca tot am aparatul de inghetata si acum cand i-am descoperit secretul,parca-mi vine sa le fac zilnic

Ingrediente:500g caise,250g iaurt cu caise,4linguri miere,200ml smantana lichida,200ml frisca lichida sau praf
Caisele spalate,cu samburii scosi,se pun intr-un vas cu apa pe foc pentru 3-4min dupa ce a dat primul clocot
Se scurg apoi iar dupa ce s-au racit se paseaza,se amesteca cu iaurt,smantana,frisca batuta si mierea
Dupa omogenizare,se rastoarna in masina de inghetata,si se proceseaza 30min iar dupa acest timp daca nu s-a facut,se pune cuva la congelator,amestecand din cand in cand cu telul ca sa rezulte o inghetata fina
Se serveste cu caramel deasupra.



5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Somon la tava cu garnitura de pastai

Daca nu ati incercat niciodata asa ceva,va sfatuiesc s-o faceti cat mai repede;este un deliciu!!

Ingrediente:4rondele de somon,1kg de pastai,1capatana de usturoi,6tomate galbene,3linguri ulei,sare,piper,condimente pentru peste,2cartofi
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare,piper si lamaie(condimente speciale pentru peste de la Kotany),se aseaza in tava de yena,se acopera si se da la cuptor 30min;dupa acest timp,se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca
Pastaile si cartofii curatate,spalate,cartofii taiati in jumatati,se pun la fiert in apa cu sare
Usturoiul curatat,pisat bine impreuna cu sare,se freaca apoi adaugand cate putin ulei iar la sfarsit se adauga piureul din tomate galbene oparite si curatate de coaja
Pentru ca a fost prima recolta de rosii din gradina,am facut acest mujdei cu cele galbene;daca nu cunoasteti gustul,sa stiti ca sunt mai dulci decat cele rosii si sunt bune de mancat chiar daca nu sunt bine coapte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi garnitura de pastai cu cartof si deasupra mujdeiul




1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta tatin cu pere

Fructele care nu se mai consuma,le gasesc imediat intrebuintare

Ingrediente:1kg pere,1cana cu zahar,50g unt,4oua,1iaurt mic si cremos(grecesc),6linguri faina,1praf de copt,zahar vanilat
Se topeste zaharul oprind 2linguri,intr-o forma rotunda sau patrata iar dupa ce s-a caramelizat,se adauga untul iar dupa ce s-a topit,se misca forma in asa fel,incat sa se intinda caramelul pe toata suprafata formei inclusiv pe pereti;perele spalate,taiate in sferturi,se curata de coaja si casuta cu seminte,apoi se aseaza in tava
Intr-un bol se freaca albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se adauga pe rand galbenusurile,vanilia,iaurtul,faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula(mie-mi vine foarte usor sa amestec cu telul,usor in miscari verticale)
Se rastoarna compozitia peste pere,se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor30-40min
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou se taie si se serveste




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rosii cu mozzarella la cuptor

Aceasta papica cu un gust minunat,am considerat-o un mic dejun dar eu as manca asa ceva in orice ora din zi si daca stau bine sa ma gandesc,chiar si noaptea daca nu am somn!!!!

Ingrediente:100g branza mozzarella,2rosii,2catei de usturoi,2linguri sos pesto,2linguri ulei de masline,sare,piper
1rosie taiata rondele,branza feliata,se pun intercalate intr-un vas de yena,alaturi,a doua rosie taiata in cuburi foarte mici amestecata cu usturoiul pisat,totul se condimenteaza cu sare,piper si se stropeste cu ulei;
Se lasa la cuptor 15-20min,dupa care se serveste cald


4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu mac si caise

Imi plac mult prajiturile cu fructe dar cea cu caise,parca le intrece pe toate.

Ingrediente:6oua,6linguri zahar,6linguri faina,3linguri mac,400g caise;albusurile batute spuma cu zahar,se adauga apoi galbenusurile,faina si se da deoparte cateva linguri din compozitie
In tava unsa cu unt si tapetata cu faina,sau cu hartie de copt,se rastoarna aluatul,deasupra se dispun jumatati de caise cu partea bombata in sus,cu spatii intre ele;in acest spatiu,se pune cu lingura aluatul dat deoparte si amestecat cu mac
Se lasa tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste iar dupa ce s-a racit se scoate din tava si se taie
Se serveste pudrata cu zahar,alaturi de un pahar de nectar de caise(facut tot de mine)


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca cu perle de konjac

Am gasit in Franta aceste perle tot japoneze la fel ca si Tapioca si aceste bobite sunt scoase pe piata in mod special pentru diete,pentru regimurile de slabit sau alte regimuri;nu se pregatesc pe foc iar pentru a se intari se adauga gelatina naturala(din alge),agar-agar
Eu nu am urmat indicatiile de pe plic si am pus-o putin pe foc
Ingrediente:1plic perle de konjac,150ml lapte,2foi de gelatina
In interiorul plicului care se vede,se gaseste un alt plic in care sunt perlele;acest plic se tine in apa clocotita 5min;se scot,se rastoarnaintr-un vas cu lapte cald,se adauga gelatina hidratata in apa rece,se amesteca pana se dizolva iar dupa preferinte se adauga 1lingura zahar;eu nu am pus dar nici nu am simtit nevoia
Se rastoarna compozitia in forme mici individuale,se lasa la frigider,dupa care se rastoarna si se servesc cu fructe de padure



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta cu branza si rozmarin

Am facut painea cu rozmarin si avand niste branza cam sarata si nu o manca nimeni,am pus-o la placinta iar aluatul in combinatie cu rozmarin....mmmm,deliciu!!
Ingrediente:500g faina,1ou,1cubulet de drojdie,1cana cu lapte cald,1lingurita zahar,3linguri ulei de masline,2crengute de rozmarin sau 2linguri uscat,50g unt,500g branza de capra,2oua
Se freaca drojdia cu zahar,se adauga putin lapte apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga putina sare,oul batut,rozmarinul tocat,lapte cate putin iar cand aluatul este lipicios,se adauga ulei cate putin pana se termina,se formeaza o sfera,se acopera vasul si se lasa sa creasca
Se imparte aluatul in bucati egale,se intind foi cu sucitorul,se pune deasupra branza rasa si amestecata cu cele 2oua
Ruloul apoi,se taie in parti egale cu un cutit bine ascutit,se pun in tava cu hartie de copt cu taietura in sus iar dupa ce s-au terminat,se pune cu lingura untul topit pe fiecare
Se lasa la cuptor la foc mic 40min se scoate din tava si se serveste imediat sau nu!!!!
La noi cu siguranta nu a rezistat sa se raceasca!!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme