Parada weekend cu spor

Am ajuns si acasa la mine,am ajuns si la sfarsitul acestei provocari;va spun ca am ramas foarte incantata si multumita sufleteste de prietenia care ma leaga(virtual),de oameni minunati!!cand am acceptat sa fiu gazda acestei provocari,chiar am stat cu inima stransa ca nu-mi vor accepta invitatia nimeni dar finalul,a fost unul fericit,asa cum am spus si la inceput!!
Multumesc doamnelor,va multumesc si va astept pe blogul meu nu numai  la provocari!!
Am ramas surprinsa de prima prietena care mi-a acceptat invitatia,o persoana care nu are blog,si a reprodus 3retete nu doar una,a avut timp chiar daca tot in aceasta luna a fost soacra mare!!!a facut-o de placere;multumesc din suflet OCTAVIA MARCULESCU  care a pregatit
                                      SUPA CREMA DE CIUPERCI
                                   PLACINTA CU BRANZA APERITIV
                                  COLACEI CU BRANZA

 MARGARETA CISMASIU
A facut o delicioasa     SALATA DE VINETEhttp://margaretacismasiu.blogspot.ro/2014/10/salata-de-vinete.html
SIDONIA TONCEAN,prietena mea de suflet care mi-e mai mult decat o sora, a pregatit o minunata
                                 SUPA DE OUA   http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/supa-de-oua.html


Frumoasa MONICA HOROIU m-a incantat cu
                                 SALATA DE SURIMI    http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2014/10/salata-de-surimi.html
Tot o prietena adevarata este STEFANIA ANASTASIU care a pregatit minunatele si delicioase
                                  FRUNZE DE PALMIER CU NUCA   http://stefyharnicutza,blogspot.ro/2014/10/frunze-de-palmier-cu-nuca.html

  ADELA ZILAHI a pregatit tot o salata si anume
                                  TABOULEH   http://cevabun-cevadulce.blogspot.se/2014/10/tabbouleh.html
 AURA CAROLINA m-a uns pe suflet,amintindu-mi de doua ori de copilarie,cand am postat eu reteta si cand am citit cuvintele frumoase de pe blogul ei!!multumesc Aura pentru
                                       TURTELE COPILARIEI  http://bucatariaurei.blogspot.it/turtele-copilariei.html
Astea fiind zise si aratate,va multumesc inca o data dragele mele si poate ne vom mai intalni la o noua provocare!!!!
Spre final,a venit si GINA BRADEA tot cu turte delicioase;mi-ar fi parut rau sa nu raspunda rugamintii mele,mai ales pentru faptul ca suntem vecine de cartier;multumesc draga mea,avand in vedere necazul prin care ai trecut,te-ai tinut de promisiune iar eu apreciez asemenea oameni!!Ma inclin!!
Dupa cum spuneam,a venit pentru mine cu TURTELE PLACINTELE COPILARIEI
pofta-buna.com/turtele-placintele-copilariei.html
Primele trei retete de la Octavia Marculescu,le-am primit prin e-mail pentru ca nu are blog.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Panna cotta cu rodie

Eu de felul meu nu mananc dulciuri;imi place sa le fac pentru familie,copii,nepoti,prieteni,mai putin eu,insa acest desert face parte din preferatele mele!!!
Am cumparat rodii si am crezut ca fac ceva deosebit dar m-am inselat,nu m-am gandit ca sucul de rodie nu e atat de puternic colorat sa ramana si in panna,mai ales ca am luat rodii albe pentru ca sunt dulci;rodiile rosii sunt acrisoare.Pana la urma gustul conteaza chiar daca sunt obsedata dupa aspectul din farfurie,se intampla sa mai dau gresh!!!
Am facut cateva si cu caramel de rom si citrice care au fost mai aromate!!
INGREDIENTE:400ml smantana lichida,200ml lapte dulce,4foi de gelatina,50g zahar pudra,1pastaie de vanilie,2rodii,2linguri zahar tos,caramel de rom si citrice
Sucul de la semintele de rodie (se opresc cateva pentru decor),se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu 1lingura de zahar tos si se lasa la foc mic pana se ingroasa
Intr-un vas tot pe foc mic se pune smantana,laptele,siropul de rodie(se opreste 1lingura pentru ornat) si semintele de la pastaia de vanilie
dupa ce s-a topit zaharul se adauga gelatina care s-a hidratat 5min.in apa rece,se amesteca bine pentru omogenizare apoi se da deoparte;in cupe se pune cate 1lingurita de caramel,se toarna panna fierbinte,apoi se lasa la frigider cateva ore bune(eu le-am lasat pana a doua zi pentru ca am fost plecati si nimeni nu avea chef de mancat nimic)
in doua cupe nu se pune caramel pentru ca rasturnata,se pune deasupra putin sirop si se orneaza cu semintele oprite.






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dovlecel umplut cu peste pentru copii

Am ajuns sa ma confrunt si eu de cand sunt aici in Franta,cu problema majoritatatii mamicilor cu copii mofturosi la mancare!!Eva,care are 3ani,nu are in meniul ei decat 3feluri de mancare gatite, pe care le-ar manca zilnic la orice ora si anume,supe,ciorbe,dovlecei umpluti si carnita speciala pentru copii la gratar;am incercat toate variantele stiute si citite dar nu au dat nici un rezultat asa ca m-am lasat pagubasa!!! Pentru ca-i plac dovleceiii,am incercat varianta umpluturii cu peste si mi-a reusit;asa ca va recomand si voua celor cu asemenea copii aceasta reteta.
INGREDIENTE:1dovlecel mai gros,1ceapa mica,1morcov,1rosie sau putin suc de rosii,3linguri de bulgur fin(nu stiu daca se gaseste la noi asa ceva),este un bulgur putin mai granulat decat grisul si e special pentru copii,nu constipa,mai avem nevoie de verdeata,sare,cimbru,1ou si 1fileu de peste(atentie ca si fileurile mai au oase),1cana de suc de rosii,2linguri ulei de masline
Dovlecelul curatat de coaja,taiat in doua pe latime apoi din nou pe lungime,il scobim nu mult

Calim putin in ulei cu putina apa ceapa tocata marunt,morcovul ras fin si jumatate din miezul de la dovlecel de asemenea taiat marunt
Dupa ce s-au inmuiat,adaugam si pestele cubulete mici,rosia pasata sau sucul de rosie si se lasa pe foc pana scade
rasturnam apoi intr-un castron,adaugam verdeata,bulgurul,oul
asta este punga cu bulgur,condimentam apoi totul si mai lasam putin sa se raceasca si sa se  umfle bulgurul
Punem jumatatile de dovlecel intr-un vas de yena,le umplem,rasturnam sucul de rosii,acoperim vasul(este important) si lasam la cuptor 30min
Dupa acest timp,
Eva serveste dovlecelul doar in aceasta varianta
Este foarte bun si nici mirosul de peste nu se simte ca altfel....






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paste umplute gratinate

Am gasit niste paste mai deosebite si imediat mi-a venit in minte o reteta;avand o forma de melc cu cochilie,m-am gandit sa le umplu cu branzeturile gasite prin frigider,deasupra o feliuta de rosie apoi mai departe vedeti aici;rezultatul,tot datorita branzeturilor,a fost mai mult decat delicios!!!!
INGREDIENTE:1punga cu paste,diferite branzeturi,200g smantana fermentata,2oua,rosii cherry,100ml lapte,sare,piper
Branzeturile taiate in cubulete mici,rosiile taiate rondele subtiri,se umplu pastele cu branza,deasupra capac rosie apoi se aseaza intr-o forma de yena unsa cu unt,eu am pus in forma de tarta
dupa ce sunt toate pastele umplute,
se rastoarna deasupra sosul format din oua batute cu sare si putin piper,smantana si lapte(trebuie sa fie un sos nu gros;nu am avut smantana lichida pentru ca era mai buna)

se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30min dupa care se servesc imediat.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Peste cu garnitura de seminte de cereale

Am repetat reteta facuta cu ceva timp in urma,doar ca atunci a fost cu somon;  de data asta a fost alt peste si  am facut si o garnitura=DE_LI_CIU!!!
INGREDIENTE:1kg fileuri de peste,1cana cu pesmet,2oua,3linguri mustar,4linguri maioneza,sare,piper,1plic seminte de cereale(grau,soia si porumb)50g unt,1lingura menta uscata
Fileurile de peste dupa ce s-au dezghetat,se condimenteaza cu sare,piper si se da deoparte

intr-o farfurie se bat ouale cu un praf de sare
in alta se amesteca maioneza cu mustar
iar in a treia farfurie se pune pesmetul
Se unge pestele cu o pensula cu amestecul de maioneza si mustar,se trece prin ou apoi prin pesmet si se pune in tava pe hartie de copt
Lasam tava la cuptor pana se rumeneste pestele
;in acest timp se pregateste garnitura
Se pune intr-un vas 300ml apa cu 1/2lingurita sare,sa fiarba;dupa ce a clocotit se rastoarna plicul cu seminte,se acopera si se opreste focul;dupa 20min se adauga untul si menta,se amesteca pentru omogenizare
Se serveste pe farfurie o insula de seminte,alaturi peste si lamaie pentru cine doreste.








0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pizza cu multe branzeturi

Imi place mult pizza si de data asta m-a rasfatat Laurent(ginerele) cu o pizza facuta cum stie el;nu am avut pretentii sa faca si blatul ca era prea mult,asa ca am cumparat un blat si restul a fost o joaca dar finalul a fost bestial si asta datorita branzeturilor numeroase pe care le-a pus!!!!!
INGREDIENTE:1blat de pizza,1ceasca rosii in bulion din conserva,branza de capra,branza cu mucegai albastru,branza cu mucegai verde,parmezan si alte doua feluri de branza ramase prin frigider
Pe blat se pun rosiile intinse pe toata suprafata

apoi toate branzeturile taiate sau rupte,depinde de consistenta fiecaruia
deasupra parmezan ras
apoi se lasa la cuptor 20min si se serveste imediat



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme