Verrines cu portocale si zmeura

Numele  retetei, vine de la aceste forme care se numesc verrines iar continutul este asemanator cu panna cotta doar ca  aici se foloseste crema de branza;sunt super delicioase!
Le-am facut cat am stat in Franta la copii,printre alte bunatati!
AVEM NEVOIE DE:
400g crema de branza
200g mascarpone
250g fructe de padure
3portocale
250ml suc de portocale
50g zahar
1plic zahar vanilat
2foi de gelatina
fulgi de migdale
Inainte de a va spune modul de preparare,trebuie sa aveti in vedere ca sucul de portocale trebuie sa ajunga pentru toate verrinele,de asemenea si branza;la fel trebuie avut in vedere ca la servire verrinele sunt ornate cu fructe,deci se dau deoparte cateva.
CUM SE PROCEDEAZA:
Portocalele curatate de coaja si pielita alba se taie cubulete iar sucul care la-u lasat se pastreaza;se pun in 3forme 2linguri de cubulete de portocale iar in alte 3forme alte fructe mici
Sucul de portocale recuperat si 250ml se pune pe foc cu zahar vanilat,cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte,se adauga gelatina hidratata,se amesteca bine apoi se pune in cele trei forme cat sa acopere cubuletele de portocala apoi se da la congelator 5min
Intr-un bol se amesteca cele doua branzeturi cu zahar,se pun3linguri de branza in fiecare forma,deasupra restul de cubulete,se acopera cu restul de suc,fulgi de migdale si se lasa la frigider pana a doua zi.
Acum se pregatesc verinele cu zmeura;
Se mixeaza 100g de zmeura,se strecoara semintele,se amesteca cu restul de suc de portocale ramas si se acopera fructele din forme sau boluri apoi se lasa la congelator 5min
Se imparte apoi branza ramasa,deasupra restul de fructe,restul de suc si la frigider pana a doua zi
Se servesc ornate cu fructe.



2 comentarii:

  1. Ce ...frumoase si finute sunt !
    Numai bune de mancat dupa mici si gratarele de azi...racoritoare si usoare !
    Te tzuc soro ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este,un desert racoritor si mai ales delicios;cred eu si sanatos ca branza nu ingrasa nu?
    Pup cu drag soro!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme