Bavareza cu ciocolata

Aceasta reteta este de "la mama ei"din Franta;mi-a trimis Ana o forma de sarlota,forma mare are alte 4forme mici si o brosura cu retete;aceasta fiind prima reteta pregatita, nu trebuia sa mai fac si mici pentru ca a ramas compozitie putina pentru forma mare;cand voi face si restul retetelor,voi avea in vedere situatia.
AVEM NEVOIE DE:
600ml lapte
6galbenusuri
180g zahar
6foi de gelatina
200ml smantana lichida
20g cacao
100g ciocolata neagra
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca bine galbenusurile cuzahar,se adauga cate putin lapte,se rastoarna intr-un vas si se lasa pe foc amestecand iar cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece;intr-un vas pe foc se rastoarna smantana,cacao,ciocolata rupta,se amesteca pana se topeste iar dupa ce s-a racit se adauga la crema de galbenusuri
Se lasa vasul la frigider sa se raceasca,apoi se imparte in forme si se lasa pana a doua zi la frigider
Se rastoarna forma mare pe un platou,deasupra se pune sos de ciocolata alba si fructe de la congelator
Pentru sos,se pune intr-un vas mic pe foc mic sau bain-marie 200ml frisca lichida,200g ciocolata alba,dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se lasa la frigider sa se raceasca bine
Formele mici se rastoarna sau fiecare pe o farfurie sau toate pe platou si apoi se ia cu paleta






Un comentariu:

  1. Ce-mi place bavareza ta! Si cu capsunile alea deasupra, cum sa nu te imbie s-o devorezi!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme