Chiftele de dovlecei

Am primit prima recolta de dovlecei din gradina noastra si am pregatit aceste chiftelute care ne plac foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
1kg dovlecei
2morcovi
2cartofi
2oua sau 2-3linguri cu pesmet in zile de post
1capatana de usturoi
sare,piper
cimbru uscat sau verde
2-3legaturi de marar
ulei pentru prajit
Dovleceiii,morcovii si cartofii curatate,spalate,se rad pe razatoarea fina si se pun intr-o sita
Se stoarce amestecul si se pune intr-un castron,se adauga sare,piper,cimbru,usturoiul pisat,ouale si mararul taiat marunt
Se omogenizeaza totul foarte bine,veti observa ca din nou sunt pline de apa dar se tine vasul inclinat sa se scurga
Se ia cu lingurita din compozitie,se trece prin faina
se formeaza chiftelutele in palme si se pun in ulei incins
Se lasa focul moderat ca sa fie patrunse si in interior iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe prosoape de hartie
Se servesc cu cartofi prajiti si castraveti murati de vara iar pentru cine nu stie,gasiti reteta  Aici

In zilele de post,ouale se inlocuiesc cu 2-3linguri de pesmet.
Un alt an,aceeasi reteta doar farfuria este diferita si garnitura a fost de cartofi natur
2018
Deliciu!







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme