Suc de rosii2

Incet incet se coc rosiile de la gradina iar daca nu sunt culese la timp,se strica si-i pacat de munca lui Costelus saracul de el ca pana la toamna,tare rar ne vedem!!!
In fiecare seara aduce cate un troler cu rosii,nu le pot tine nici acasa prea mult,de aceea fac zilnic suc de rosii cate putin.
Pentru facutul sucului de rosii,eu am ramas cu vechea masina clasica,antica si de demult;am masina te tocat electrica dar nu are si sita pentru suc,asa ca am pus rosiile taiate in blenderul mare,apoi rezultatul l-am trecut prin sita,piureul obtinut l-am pus la fiert si gata sucul(in mare spus)!!
Va recomand tuturor aceasta metoda si veti observa cum va usureaza munca(cel putin pentru mine)!!
AVEM NEVOIE DE:
rosii
sare
zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate portinunea de la codita,se pun in blender si se proceseaza pana rezulta un lichid
acesta se rastoarna in oala
apoi se trece prin sita pentru eliminarea semintelor;daca observati ca rosiile nu prea au seminte,se poate si fara sita ca nu se intampla nimic

Sucul obtinut dupa trecerea prin sita se pune la fiert iar cand a scazut si s-a ingrosat suficient,abia acum se adauga sare si zahar pentru cine doreste;
Poate folositi si voi zahar sau poate nu;dar va sfatuiesc ca in orice pregatiti pentru iarna in care se gasesc rosii,zaharul opreste aciditatea din ele si nu fermenteaza;daca obisnuiti sa folositi conservant,nu mai e nevoie de zahar dar poate observati la mine,nu folosesc asa ceva si nici sare multa nu pun
La fiert se lasa dupa cat de gros doreste fiecare apoi fierbinte se pune sucul in sticle tinute intr-un vas mare cu apa rece,dar cred ca stiti deja
se pun in patura si se lasa acolo pana se racesc apoi se depoziteaza la camara.
Spor la treaba si aveti incredere in ce va spun!!




  

4 comentarii:

  1. Bravo Lulu...chiar eram curioasa sa aflu reteta ta rapida de suc de rosii.
    Eu nu pun nici sare si nici zahar in bulion, ca ne place gustul natural al rosiilor si sunt tare dulci.
    Te tzuc cu drag si spor la lucru in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie-mi place sa simt gustul de rosie dar acum pe caldura asta,parca mi-e teama sa nu pun nimic in el,mai ales ca nici rosiile nu sunt atat de bine coapte.
    Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu tot fără zahăr le fac ,și țin ani de zile ,acum mai am roșii de 2 ani de zile și sunt excelente .
    Vă îmbrățișez stimată doamnă ,din capitala banatului !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc mult pentru aprecieri, îmbrățișări și din partea mea!❤️❤️❤️

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme