Inghetata de pere

Mi-a ramas o portie din  baza pentru inghetata reteta o gasiti  aici  
si cum Costel a adus de la gradina multe pere frumoase si aromate,am facut rapid o inghetata ca tare-i cald!!
Daca va e greu sau vi se pare costisitor sa pregatiti baza pentru inghetata,puteti folosi smantana lichida amestecata pe bain-marie cu galbenusuri iar dupa ce s-a racit,cu piureul de pere dar parerea mea asa cum am spus si in reteta,e ca ajungeti mai ieftin daca aveti baza gata pregatita si tinuta la congelator.
AVEM NEVOIE DE:
400ml baza pentru inghetata
7pere
3linguri zahar
2-3linguri apa
fulgi de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate de coaja si seminte,taiate cubulete se pun intr-un vas pe foc impreuna cu apa si zahar si se lasa pana se inmoaie si apa a scazut;se paseaza cu blenderul vertical apoi se adauga in vasul cu baza
Dupa omogenizare,se rastoarna in masina de inghetata
se proceseaza 30min iar daca inghetata nu e suficient de intarita(inghetata),se scoate cuva si se mai lasa la congelator 30min,dupa care se serveste deasupra cu fulgi de ciocolata dar pentru ca ori ce inghetata sa se faca repede,trebuie ca toate ingredientele sa fie foarte reci,baza,piureul de fructe sau orice ma folositi
Pentru persoanele care nu au masina de inghetata,dupa ce compozitia este omogenizata,se rastoarna intr-o cutie din plastic de preferinta rotunda,se lasa la congelator,apoi se scoate si se amesteca din 30 in 30 de minute pana considerati ca inghetata s-a facut.





 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme