Pui cu ciuperci urechi de lemn

Am facut aceasta reteta cu ciupercile Urechi de lemn iar rezultatul a fost unul de exceptie;foarte rar mi se intampla ca sa ma intrec pe mine cu cate o reteta,dar cand o fac,dau pe spate toata familia!(hai ca m-am laudat putin!!)
AVEM NEVOIE DE:

6copanele fara os si fara piele
1lingura otet de orez
6linguri sos de soia
2linguri amidon
1lingurita zahar brun
1lingurita piper proaspat macinat
1cana cu apa
3catei de usturoi
4fire ceapa verde
1lingura ulei de masline
Garnitura:
5-6ciuperci Urechi de lemn deshidratate
1punga cu legume chinezesti
  CUM SE PROCEDEAZA
Carnea taiata cubulete,se pune intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura bine punga sa fie cuprinse toate bucatelele de carne cu amidon apoi se rastoarna in cratita cu ulei incins,dupa ce s-a rumenit,se adauga usturoiul,se amesteca sa nu se arda apoi imediat se adauga apa amestecata cu otet,sosul de soia si zahar;se lasa vasul pe foc pana scade,se adauga piperul,partea alba de la ceapa iar dupa 1min se opreste focul;dupa cum observati,nu am folosit sare pentru ca sosul de soia inlocuieste sarea iar daca mai e nevoie de sare,folositi tot sos de soia.
 Pentru garnitura se pun legumele in tigaie impreuna ca putin ulei de masline,dupa ce s-au inmuiat se adauga ciupercile hidratate,taiate si 1cana cu apa;dupa ce legumele sunt fierte si apa s-a evaporat,se condimenteaza cu sare si piper optional apoi se serveste pe farfurie carnea,garnitura,sosul deasupra si frunze de ceapa verde taiata oblic.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme