Mancare de fasole ca la mama

Nu stiu altii cum sunt(eu acum ma refer la doamne,ati inteles nu??),dar eu,de cate ori pregatesc cate o mancare,imediat ma duce gandul la mama mea care a fost o gospodina desavarsita!!
Eu m-am nascut si am copilarit la casa iar tata punea in curte de toate,nu era loc mult,dar stia sa exploateze si ultima particica de pamant liber, cu un fir de ceva! eu daca puneam cate o floare,nu trebuia sa ma vada si daca ma intreba,nu stiam nimic!!!
Important era ca nu le rupea,asta mi-a dat de gandit ca-i placeau si lui florile!
Dar sa revenim la fasolea noastra;mama cand facea cate o fasole,pai mancai de aruncai cu caciula in caini!!!bine,veti spune ce-i asa de spectaculos ca pana la urma tot fasole e!!ei bine,da e adevarat ca tot fasole e dar facuta in acest fel,cu multe verdeturi,multa ceapa,si verde si uscata dar tot gustul bun il da(pentru ca si eu fac asa,dar o las de la inceput pana la sfarsit)vasul lasat la cuptor macar 20min. si se manca cu salata verde.

AVEM NEVOIE DE:
500g fasole boabe
3legaturi ceapa verde
2buc.ceapa uscata
2fire usturoi verde
1morcov
1lingura pasta de ardei
1borcan cu rosii puse de mine
50ml ulei
2leg.patrunjel
2leg.marar verde sau uscat de la Kotanyi
2frunze de dafin
1lingurita cimbru
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea dupa ce a fiert 30min,se scurge,se clateste cu apa rece,apoi se pune din nou la fiert cu apa fierbinte;cand incepe sa fierba se pune ceapa uscata,ceapa si usturoiul verde curatate si taiate marunt,morcovul curatat,spalat si dat pe razatoare,1lingurita sare,pasta de ardei,rosiile taiate,uleiul,frunzele de dafin si se lasa la cuptor la foc mediu 1h,amestecand din cand in cand;
dupa ce a scazut,fasolea este fiarta,se adauga verdeata tocata,cimbru,piper,se potriveste de gust,se mai lasa cateva minute apoi se opreste focul.

 Se serveste cu salata verde sau cu muraturi daca sunt pregatite in sezon de iarna cum e aceasta farfurie pregatita in postul Craciunului,cu muraturi din rosii cherry


Pentru gurmanzii care nu tin post,gustul va fi si mai bun cu un carnacior deasupra!!

 Asta e metoda mea,de fapt a mamei si va garantez ca-i buna rau,indiferent in ce sezon este facuta!

Aceeasi reteta,pentru ca tot ce vine de la mama,nu schimb nimic,doar farfuriile sunt diferite
2022 Nov.

 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme