Inghetata tiramisu cu zmeura

Cu aceasta inghetata,m-am intrecut pe mine si pentru prima data o fac!este foarte usor de pregatit,este adevarat dar nu vi s-a intamplat niciodata ca sa gresiti ceva la o reteta super usoara??mie da!!
Ei bine,acum a mers totul ca pe roate,parca o mai facusem de zeci de ori iar la gust este ceva divin!!Hai ca prea m-am laudat,se observa da??
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte condensat dulce dar nu lapte care se pune in cafea
400ml frisca lichida
250g mascarpone
piscoturi
50ml votca sau coniac
1cana cu cafea
2linguri Amaretto
1cana cu zmeura
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pregateste piureul de zmeura ca sa se poata raci bine pana cand e gata crema.Zmeura spalata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa 5min amestecand mereu;se da deoparte,se paseaza bine cu furculita apoi se trece prin sita pentru eliminarea semintelor;piureul obtinut,se mai lasa pe foc cateva minute sa scada apoi se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine. 
                                     Se amesteca bine intr-un castron laptele votca si mascarpone
Se bate bine frisca,apoi se amesteca usor cu mascarpone
Se da deoparte 1/3din cantitatea de crema si se amesteca cu piureul de zmeura rece,oprind 2-3linguri pentru ornat iar in crema alba se amesteca cu cateva picaturi de esenta de vanilie
Intr-o cutie se pun 2-3linguri de crema alba,apoi piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu Amaretto
deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza se pune apoi zmeura
se acopera cu jumatate din crema alba,se niveleaza si se procedeaza din nou piscoturi inmuiate,restul de crema cu zmeura,zmeura,se acopera cu restul de crema alba,se niveleaza suprafata apoi se presara pepite de ciocolata se acopera cutia si se lasa la congelator 6h
 Dupa acest timp se scoate se se serveste deasupra cu piureul oprit
Eu la inceput am scos cu lingura de inghetata si am pus in cupe,pana s-a mai golit din cutie ca sa pot taia frumos







3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme