Gem de pepene galben si mango

O alta zi un alt gem;la fel s-a intamplat de aceasta data ca si cu gemul de smochine.
Am gasit un pepene cu miezul portocaliu,in ideea ca sa fac lichior de pepene galben;l-am lasat sa se mai coaca pana cand m-a atentionat Costel ca se strica(asa fac eu dar nu recunosc!!!),am cumparat 2mango si imediat l-am "executat"!
AVEM NEVOIE DE:
1pepene galben
2mango
2pastai de vanilie Tonka
1lamaie
500g zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe zaharul cu 1l de apa si vanilia pana se formeaza un sirop,se adauga pulpa de pepene si mango taiata cubulete si stropita cu zeama de la jumatate de lamaie
Se amesteca mereu sa nu se lipeasca 30min,dupa acest timp se da vasul deoparte si se paseaza(doar daca vreti gem,daca vreti dulceata,nu se paseaza)
Se pune din nou vasul pe foc,se continua fierberea 20min amestecand mereu iar la sfarsit se stoarce restul de lamaie iar dupa 2-3clocote se opreste focul
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se tin intoarse pe capac 20min
apoi se depoziteaza la camara






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme