Prajitura cu albusuri

Iar mi s-au strans albusuri la congelator,iar trebuie sa fac dulciurele,nici o problema nepotii abia asteapta,mai ales ca am si forma noua care trebuie incercata!
AVEM NEVOIE DE:
12albusuri
8linguri zahar pudra
200g ciocolata
150g unt
150ml lapte
150g miez de nuca taiat cu cutitul
200g faina
1plic praf de copt
1varf lingurita bicarbonat
1lingura zeama de lamaie
esenta de rom
stafide
2linguri cu varf cu faina la nevoie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas mic pe foc lapte,unt,si ciocolata rupta,dupa ce s-a topit amesteci bine apoi lasi sa se raceasca.
Bati albusurile cu zahar pus cate o lingura,adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar dupa ce ai obtinut o bezea tare,torni in fir ciocolata topita si racita,amesteci cu o spatula,adaugi romul,faina cu praful de copt,apoi nuca si stafidele.
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de chec,altfel nuca si stafidele se lasa la fundul prajiturii,de aceea se poate adauga cele doua linguri de faina.
Rastorni aluatul in tava cu hartie de copt si lasi la cuptor 45min la foc mic.
Dupa ce prajitura s-a racit,o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar.


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme