Cheesecake japonez

Am tot vazut pe la fete postand astfel de reteta si mi-a facut cu ochiul pentru ca tare bine mai aratau!! am cautat pe Google si din multele retete,am ales-o pe cea mai simpla
Aceste cheesecak-uri,pentru ca toate se aseamana intre ele,sunt ceva intre budinca si sufleu,bune la gust,aromate,cine mananca branza sunt foarte bune!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
250g branza Mascarpone sau alta crema de branza
100ml lapte
50g unt
70g faina
20ml suc de lamaie
30g amidon
140g zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci branza cu galbenusuri,unt,lapte,pui vasul pe foc foarte mic,
amesteci cu atentie sa nu se lipeasca iar dupa ce s-a ingrosat putin,dai vasul deoparte si rastorni intr-un castron,adaugi putina sare,sucul de lamaie,amesteci cu faina si amidon iar la final incorporezi albusurile batute spuma cu zahar 

  O tava rotunda(nu de tort cu inel),o ungi cu unt,o tapetezi cu hartie de copt iar marginile sa fie ridicate mai sus decat tava,cam asa trebuie sa arate
apoi rastorni compozitia,
pui tava intr-un alt vas mai mare,adaugi apa fierbinte pana la mijlocul tavii cu aluat si la cuptor lasi 30min.

Desprinzi usor hartia,rastorni o data pe un platou sau o farfurie mai mare,desprinzi si hartia de la baza,apoi mai rastorni odata,pudrezi cu zahar
Tai si servesti!


 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme