Muraturi fara sare

Stiu ca nu-i timpul de pus muraturi dar am intrat in panica intr-o zi cand am stat cu o tensiune destul de mare,chiar daca am luat tratament si asta doar de la o singura muratura pe care am mancat-o!!!
Mi-am spus ca orice ar fi,nu renunt la muraturi pentru ca sunt singurele din toate acriturile puse,care-mi plac(asa cum le pun eu),pana cand intr-o discutie cu prietena mea Genua Mariana despre acest subiect,a intervenit un domn cumsecade pe numele lui Tabarac Mihai,sa-i dea Dumnezeu sanatate si ne-a dat aceasta reteta  de muraturi fara sare.
La inceput am fost sceptica,ma gandeam ca nu se pot pastra iar in borcan va fi un dezastru dar surpriza mare a fost cand am umblat la ele dupa o saptamana si mi-au placut foarte mult.!!
AVEM NEVOIE DE:
pentru un borcan sau bidon de 10litri
4kg muraturi
1cub de drojdie proaspata(50g)
2capatani de usturoi
500g morcov
1radacina de telina mica cu tot cu frunze
5radacini de hrean
ardei iute,optional
crengute de marar uscat
1sfecla rosie mica
5litri de apa
CUM SE PROCEDEAZA:
 In primul rand se pune apa intr-o oala sa fiarba apoi se da deoparte sa se raceasca
Pui drojdia intr-un tifon,o legi ca pe un saculet si o lasi deoparte
In borcan pui intercalat muraturi cu restul ingredientelor,cand ai ajuns pe la mijloc,pui drojdia apoi continui cu toate ingredientele,deasupra sa fie crengute de marar si telina
Eu la inceput am pus intr-un borcan dar mi-am adus aminte ca am un bidonas si le-am transferat
Torni apoi apa racita peste muraturi,acoperi, lasi in bucatarie la loc caldut si in fiecare zi vanturi zeama pentru ca drojdia trebuie sa se dizolve ca sa-si faca treaba;daca e nevoie se vantura mai mult de 6zile,eu am vanturat 10zile.
Dupa acest timp se depoziteaza borcanul in camara sau in alta parte si se consuma la nevoie
Super bune,mai ales daca sunt muraturi usor coapte,sunt acidulate,cu un miros ca orice muratura si de asemenea acre ca orice muratura,doar ca nu sunt sarate!


 A trecut un an,mi-am facut o parere despre aceste muraturi si v-o spun.
Sunt super bune,super gustoase,acidulate asa cum imi plac mie,dar nu trebuie sa puneti multe,de ordinul kilogramelor,pentru ca daca nu sunt consumate,se acresc foarte tare si nu mai pot fi mancate,am patit-o am lasat cateva pentru mai tarziu apoi le-am aruncat!
Trebuiau puse cate o aspirina la litru de apa astea,opresc acreala cum fac eu la mauraturile obisnuite pe care le pun in fiecare an! Data viitoare nu voi mai uita!
Sa va fie cu folos! 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme