Supa crema de napi

Napii au mai multe denumiri populare,printre care Topinambur,Cartoful saracilor,Napi porcesti,Morcovi porcesti
Tuberculii plantei au forma neregulata,asemanandu-se cu ghimbirul si sunt utilizati in alimentatie fiind comestibili si bogati in vitaminele B1,B3,potasiu,fosfor,fier,fibre iar pentru ca sunt lipsiti de amidon,persoanele cu diabet il pot consuma cu incredere si pentru ca au un miros de pamant,la gatit se adauga un ingredient care sa-i acopere mirosul care nu place la toata lumea(mie NU),cum sunt,ghimbir,usturoi,curcuma sau ce crede fiecare
Eu mai am aici o astfel de supa dar acum e putin imbunatatita
AVEM NEVOIE DE:
500g napi
1ceapa
1morcov
1felie de telina
2felii dovleac(mi-a ramas de la o alta reteta)
1cm radacina de ghimbir
1pastarnac
1cutie lapte de cocos
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Cureti legumele,spalate,taiate,le pui intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,in plus 1cana cu apa iar dupa ce au fiert binele pui in blender si le pasezi bine
Treci rezultatul prin sita,il pui din nou in oala pe foc,rastorni cutia cu lapte de cocos
amesteci sa se dizolve bine,potrivesti de gust,apoi servesti imediat dupa preferinta cu crutoane sau nu

Pofta buna,are un gust super bun!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme