Perisoare in sos de rosii

Am facut Perisoare in sos de smantana si mi-au placut foarte mult,acum am facut in sos de rosii si la fel de gustoase au fost.
AVEM NEVOIE DE:
PERISOARE:
500g carne tocata
1ceapa mica
2linguri orez
2oua
sare
piper
verdeata
cimbru
SOS:
1ceapa mica
3linguri ulei
1cana suc de rosii
1lingura faina
100ml vin alb
2frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru,verdeata taiata marunt,orezul spalat si ouale batute separat;dupa omogenizare,se formeaza perisoare mici cu palmele ude
se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare
se lasa 4-5min apoi se scot pe o farfurie,fara sa se arunce apa
In cratita cu ulei se caleste ceapa,se adauga 1-2polonice cu apa de la fiert
dupa ce a scazut se adauga vinul,dupa 5min sucul de rosii amestecat cu faina
iar cand incepe sa fiarba se pun perisoarele,frunza de dafin,putin cimbru,sare si piper dupa gust
daca e nevoie se mai adauga 1-2polonice cu apa de la fiert iar dupa 10-15min se opreste focul
Se serveste dupa gustul fiecaruia dar noi am servit cu mamaliguta si muraturi de vara
Abia in 2017 mi-a fost din nou pofta de asa ceva si nu stiu de ce nu mi-e pofta mai des pentru ca sunt super bune.










1

Tort cu trei feluri de ciocolata

Mmmm,de mult imi doream sa fac un astfel de tort si daca tot au fost ceva sarbatori,i-a venit randul.
Foarte bun,dar nu pe gustul meu pentru ca e prea dulce,poate ca trebuia sa pun ciocolata mai putina dar eu am vrut cu cioco multa!!
Oricum a ajuns la nepoata daca tot o cheama Marioara si a fost foarte incantata ceea ce m-a bucurat!

AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
150g zahar pudra
120g faina
30g cacao
1/2plic praf de copt
un praf de sare
30g unt topit
CREME:
200g ciocolata alba
200g ciocolata cu lapte
200g ciocolata amaruie
300ml frisca lichida
6foi de gelatina

IN PLUS:
200ml sirop de zahar
50ml lichior de fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat galbenusurile cu jumatate din zahar iar dupa ce s-a obtinut o crema albicioasa se adauga faina cu praful de copt si cacao,untul topit,se amesteca energic apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar
Se rastoarna in forma de tort mica,pentru ca la final,trebuie taiat in patru foi si se tine la cuptor 30min.
In acest timp se pregateste crema de ciocolata amaruie;se pune intr-un vas pe foc 100ml frisca lichida,dupa ce s-a incalzit,fara sa fiarba se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste apoi se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5min;se amesteca totul bine,bine si se lasa la frigider sa se intareasca
Blatul copt si racit,se taie in patru foi,se pune inelul de la forma de copt pe un platou,prima foaie,se insiropeaza cu siropul de zahar amestecat cu lichior,
apoi crema de ciocolata amaruie,se niveleaza suprafata,se acopera cu a doua foaie si se da la frigider  20min
In acest timp se pregateste crema de ciocolata alba,la fel ca si crema de ciocolata amaruie
se lasa la frigider sa se intareasca apoi se scoate platoul,se insiropeaza foaia,se pune crema alba,se niveleaza,se acopera cu a treia foaie si se lasa la frigider
In acest timp se pregateste si crema de ciocolata cu lapte tot la fel,se scoate blatul se insiropeaza foaia,se pune crema,se niveleaza suprafata,se acopera cu a patra foaie si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul
se insiropeaza si ultima foaie apoi se orneaza dupa ideile fiecaruia
Se taie si se serveste








  


 



0

Placinta rustica cu struguri

Am primit ceva struguri si cum eu nu pot manca mult si cum ei se strica repede,am facut aceasta placinta dar mai ales pentru motivul ca nu am folosit tot aluatul de la Melcii cu branza.
Foarte buna a fost dar am o observatie pentru cine doreste sa incerce reteta,nu trebuie lasata sa screasca in tava;eu am lasat-o pentru ca nu erau copti melcii dar nu trebuie pentru ca dupa cum se vede in poza,aluatul se distanteaza si ramane o gaura unde este boaba de strugure.Asta face parte din aspectul din farfurie,"fixul"meu!!
AVEM NEVOIE DE:
aluat pe care il gasiti AICI
1castronel cu boabe de struguri
1lingura zahar brun
1galbenus
2linguri nuca macinata mai grosier
CUM SE PROCEDEAZA:
Se intinde o foaie nu subtire din aluat,
se taie marginile ca sa fie un patrat sau un dreptunghi cu laturile drepte,se taie apoi fasii egale,pe fiecare fasie pe mijloc,se pun una langa alta boabe de struguri
peste boabe se presara zahar brun,apoi se aduna marginile aluatului peste boabe,sigiland bine,astfel se formeaza un rulou si se pune ruloul in tava rotunda de tarta unsa cu unt sau ulei;in continuarea primului rulou se pune al doi-lea si tot asa pana se termina si tava este plina
Se unge deasupra cu galbenus batut cu 1lingura cu lapte,se presara nuca si la cuptor 30min
Dupa ce s-a racit putin,se scoate placinta pe un platou,se taie si se serveste.




  

0

Melci pufosi cu branza

Cum vad ceva cu un super aspect,vreau si eu!! cum sunt acei copii care se tavalesc pe jos atunci cand vor o jucarie,nu e cazul meu doar am facut o comparatie!
Asa mi s-a intamplat cand o prietena draga mie pe nume BRANDUSA ALUCULESEI,a postat pe FB o  placinta cu branza;am facut si eu multe placinte cu branza,dar ce vedeam acolo,din start mi-am spus ca trebuie facuta pentru ca avea un aspect super pufos si da,asa a fost,a ramas pufoasa si a doua zi fara sa fie acoperita cu ceva,multumesc draga mea!!!
AVEM NEVOIE DE:
Nu am folosit intocmai ingredientele din reteta,pentru ca din motive de sanatate am pus masina de paine sa framante,dar rezultatul a fost acelas.
ALUAT:
1kg faina
2oua
1pahar(200ml) cu lapte cald
1pahar cu iaurt
1pachet de unt topit si racit
1plic drojdie uscata
1lingurita cu sare
2linguri zahar
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci
4oua
3linguri zahar
1lingurita sare
50g stafide
20ml rom
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Am pus in cuva masinii laptele,iaurt,ouale batute,untul topit si sare,apoi faina cernuta,drojdia si am pornit programul de framantare
 In acest timp,am pus stafidele intr-un bol acoperite cu rom
iar dupa se au absorbit o mare parte din rom,le-am adaugat la amestecul de branza si restul ingredientelor de la umplutura
Dupa ce s-a oprit programul de la masina,am rasturnat aluatul intr-un castron,
jumatate din el l-am facut sul si am taiat 7 bucati egale
Fiecare bucata am intins foaie rotunda,am pus cate o lingura cu branza,dupa ce am intins branza pe foaie,am rulat apoi am facut un melc si l-am pus in cratita magica si tot asa pana s-au terminat
I-am lasat sa mai creasca putin apoi i-am uns cu ou batut
 si la cuptor la foc moderat 40min
Dupa ce s-a racit putin,am rasturnat pe un platou
si nu am rezistat tentatiei sa nu rup,chiar daca m-a fript!
Senzationala a fost si va spun ca doar aceasta reteta de placinta va ramane pentru mine;Multumesc inca odata draga mea prietena!!






 

0

Guguluf cu nutella

Am un borcan cu nutella,eu nu consum asa ceva asa ca l-am impartit in doua,jumate a intrat aici iar jumate la o alta reteta.
Am dat-o in bara si cu aceasta reteta,de fapt nu cu reteta ci cu forma de copt;nu am apreciat ca am prea mult aluat si forma e mica,mi-a curs in cuptor aproape tot aluatul cu nutella!!!!!hmm,asta e s-a dus tot aspectul dupa care eu personal tanjesc!!poate cu alta ocazie!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
1/2lamaie
125ml ulei
13/4cana cu faina
1plic praf de copt
150ml lapte
nutella
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,zeama de lamaie si jumatate din zahar,
galbenusurile frecate cu restul de zahar,ulei cate putin mixand energic,apoi coaja de lamaie,lapte cate putin,
faina amestecata cu praful de copt
 dupa omogenizare,jumatate din albus,se amesteca usor cu miscari verticale,apoi restul.
Se imparte in doua aluatul si intr-una se incorporeaza 3linguri de nutella
In forma de guguluf unsa si tapetata cu faina se rastoarna aluatul alb,deasupra aluatul cu nutella,se trece cu o furculita prin tot aluatul pentru a capata aspectul de tigru ceea ce eu nu am facut,
apoi se lasa la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit si prajitura se desprinde de margini,se rastoarna pe un platou
se pune deasupra un sos de orice vreti sau aveti,eu am tot felul de topinguri,printre care si Creme anglaise pentru astfel de ocazii.

Se taie si se serveste.


 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme