Steaua Craciunului

Craciun Fericit si un An Nou plin de bucurii tuturor cititorilor mei,prietenilor si nu numai,familiei mele si nu in ultimul rand mie!!
LA MULTI ANI!! 
 Mi-am dorit mult sa am printre multele mele forme si o forma de stea;de curand am gasit-o si m-am grabit sa pregatesc bunatate de prajitura ca doar vine Craciunul nu???
Ingrediente:200g unt,130g ciocolata neagra,240g zahar,70g cacao,70ml lichior Amaretto,230g faina,2lingurite praf de copt,1/2lingurita bicarbonat,4oua
Glazura:150g unt,4linguri zahar brun,3-4linguri smantana lichida,4linguri cacao,4foi de gelatina
Decor:pasta de zahar
Se pune intr-un vas pe foc foarte mic untul,ciocolata rupta amestecand continuu,apoi zaharul,cacao iar dupa ce s-a topit zaharul se da deoparte,se adauga amaretto,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca;
Se bat usor ouale cu mixerul pana rezulta o spuma voluminoasa,se amesteca cu ciocolata,apoi cu faina,praful de copt,bicarbonatul si cernuta;dupa omogenizare,se rastoarna in forma si se lasa la cuptor la foc mic 45min
In acest timp se pregateste glazura;intr-un vas se pune untul,zaharul,cacao,smantana si se amesteca continuu sa se topeasca zaharul dar sa nu fiarba;se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
Pasta de zahar de intinde cu sucitorul iar daca se lipeste se pudraza suprafata cu zahar pudra;foaia intinsa nu trebuie sa fie prea subtire,doar3mm,apoi se decupeaza stelute de diferite marimi
Blatul dupa ce s-a racit,la fel si glazura,se pune pe un platou,se intinde glazura cu grija,iar deasupra se pun stelutele;se da la frigider pana in momentul servirii.



Printre stelute,am presarat cu zahar aurit,despre care am vorbit  aici


5

Budinci cu afine

La aceasta reteta mi-a trebuit dulceata de afine si cum nu am avut,am facut imediat,chiar daca suntem in decembrie,dupa cum v-am spus si aici
Aceste budincute sunt extrem de gustoase si aromate si se poate folosi si alta dulceata
Ingrediente aluat:125g unt,125g zahar,2oua,125g faina,1/2lingurita praf de copt,1lingurita amestec de mirodenii pentru prajituri
Ingrediente sos(dulceata):300g afine congelate,4linguri zahar,3buc anason stelat,1lingurita scortisoara macinata,3-4linguri apa
Pentru sos se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc 10min amestecand,se scoate apoi anasonul si se da deoparte;
Pentru aluat,se face o crema din unt si zahar,se adauga ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,mirodenii si cernuta,amestecand usor cu un tel
In formele de dariole se pune cate 1lingurita plina cu sos
se acopera cu aluat pana la treisferturi,se pun formele intr-o tava
si se lasa la cuptor 30min,pana se rumenesc,se lasa sa se raceasca in forme
Daca budincutele au crescutprea mult,se taie la nivelul formelor,altfel nu stau pe farfurie pentru ca sunt bombate,se vor taia de fapt toate,chiar daca nu sunt crescute
La servire,se rastoarna pe farfurie 1sau2,astfel sosul de afine va deveni un delicios ornament si se mai poate pune alaturi 1-2lingurite de sos si un varf de menta.








2

Sunca la borcan

Am primit cateva sunculite de la o prietena draga si noi cum facem o pauza de mancaruri grase chiar daca-mi place de mor,am pus-o la borcan in saramura si asa sunt sigura ca se pastreaza mult timp.
Ingrediente:sunca alba,sare grunjoasa,boabe de piper,ienibahar,mustar,frunze de dafin,1capatana de usturoi
Se pune sare multa pe bucatile de sunca,se acopera vasul si se lasa 7zile;dupa acest timp,se pune intr-un vas pe foc 1l de apa(am pus 1litru pentru ca am avut sunca putina,doar pentru un borcan),1lingura de sare grunjoasa,restul mirodeniilor si se lasa pe foc sa clocoteasca.
In acest timp,sunca taiata in bucati late de 2-3degete,se pune in borcan cu usturoi pisat
apoi se umple borcanul cu saramura clocotita,se pune capacul si se pune la pastrat;trebuie avut in vedere ca sunca sa stea cufundata in saramura.
Dupa 1saptamana,doua,e buna de mancat dar sfatul meu e ca daca sta mai mult in borcan,se face mai buna!!



1

Fusili cu fructe de mare

Am facut reteta asta,pentru ca pur si simplu mi-a fost pofta de ea si daca am avut toate ingredientele,m-am pus pe treaba.
Ingrediente:1cutie cu paste tip fusili,150g creveti mari,150g creveti mici,150g carne de scoici,1catel de usturoi,2linguri ulei de masline,1ardei iute rosu,50ml vin alb,busuioc,sare
In tigaia cu ulei incins,se pune catelul de usturoi intreg,se lasa cateva minute fara sa se arda dupa care se scoate si se adauga ardeiul tocat rondele fine
se adauga apoi fructele de mare,dupa cateva minute vinul,se lasa la fiert 5-6min
dupa care se amesteca cu pastele fierte,scurse si busuioc taiat marunt,se potriveste de sare si se serveste imediat.




0

Marmelada de capsune in decembrie

Am facut aceasta marmelada acum,din doua motive:pentru ca am fost plecata exact in momentul cand erau fructele in toi si Costel dragul meu sot,le-a pus la congelator si al doi-lea motiv e ca sunt prea multe si mai am si eu nevoie de spatiu sa pun un pui,o chestie acolo,ca doar suntem in Sarbatorile de iarna,nu???
Ingrediente:capsune congelate,zahar,1lamaie,1baton de vanilie,1anason stelat
Capsunele le-am pus intr-o sita,sita intr-un castron si le-am lasat pana a doua zi;
Sucul rezultat l-am masurat cu 1cana si la doua cani de suc am pus 1cana de zahar,am adaugat semintele de la pastaia de vanilie,anasonul stelat si am lasat pe foc pana s-a legat apoi am adaugat capsunele
Dupa 10min de fiert,am scos anasonul,am pasat cu blenderul,am lasat sa mai fiarba 10-15min,timp in care am amestecat continuu,altfel se lipeste,am adaugat zeama de lamaie(daca e prea mare nu o puneti toata,doar jumate),apoi am pus fierbinte in borcane.
In concluzie,se poate face marmelada,gem sau dulceata si in luna decembrie!!!




0

Paste umplute cu branza

Aceasta este tot o reteta italiana,o am de la Mihaela de mult dar nu am facut-o pana acum pentru ca nu am avut pastele potrivite;acum le-am gasit si doar cu gandul la aceasta reteta am stat pentru ca este incredibil de buna,e super buna!!!
INGREDIENTE:paste tubulare mari,200g mozzarella,200g ricotta,2linguri mazare fiarta si scursa,2oua fierte,1legatura de patrunjel,500g rosii sau 1cutie de rosii taiate in bulion,sare,piper
Se fierb cate 10paste in apa cu sare 3-4min apoi se scot in apa rece si din apa rece pe un platou sa se scurga;intr-un bol se amesteca ricotta cu putina sare,piper,mazarea,ouale date pe razatoare si se umplu pastele cu aceasta compozitie
Se pun pastele una langa alta in forme mici de sufleuri,unse cu unt si pe fundul lor mozzarella rasa,deasupra se pune 1-2felii de mozzarella apoi se da la cuptor pentru 15-20min
Atentie,nu se lasa prea mult in cuptor pentru ca aceste paste la final se rastoarna si daca se lipesc de fundul formelor,nu se mai pot rasturna.
Pentru sos,se pun rosiile pasate sau cutia de rosii in tigaia cu putin ulei pe foc,dupa ce a scazut se condimenteaza,se amesteca cu patrunjel tocat si se imparte pe farfurii,se rastoarna cate 1forma pe cate 1farfurie apoi se serveste cald.





4

Sbriciolata

Sbriciolare in italiana inseamna a faramita,a face firimituri si dupa cum arata traducerea acest desert nu este alta ceva decat niste firimituri amestecate cu un sos.
Asa ceva am servit in Italia la un restaurant si fiind atat de simplu si delicios,l-am reprodus si eu;priviti desertul din restaurant
Si reproducerea mea,doar ca eu am pus in cupe
INGREDIENTE:1foaie dintr-un pachet de foi pentru cremsnit,1portie crema de lamaie,100g ciocolata topita,zahar pudra
Crema de lamaie:100ml zeama de lamaie3oua,150g zahar,125g unt,coaja rasa de la 1lamaie
Se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie,unt,jumatate din zahar iar dupa ce s-a topit,se adauga crema facuta din oua batute bine cu zaharul ramas,coaja rasa si se amesteca bine;se rastoarna in alt vas si se continua amestecatul pana se formeaza crema care trebuie sa curga,sa fie cu aspectul unui sos mai mult.
Intr-un bol se marunteste foaia de cremsnit se amesteca cu crema
se imparte compozitia in cupe,deasupra ciocolata topita in bain-marie sau microunde,zahar pudra apoi se serveste





0

Curcan in sos marinat

Cu aceasta reteta particip la Provocarea de weekend,provocare initiata de Stefania iar in fiecare luna trebuie sa fie cineva gazda unde sa se posteze preparatele alese de gazda si reproduse de noi;in aceasta luna gazda este Margareta Cismasiu,o bloggerita pe al carei blog,  se gasesc preparate simple si delicioase in acelasi timp dar si interesante!!
Eu am ales sa pregatesc aceasta reteta pentru ca nu se gaseste pe blogul meu,mi s-a parut interesanta,simpla si cu un gust minunat
Ingrediente:1piept de curcan,2linguri ulei de masline,3linguri faina,500ml suc de rosii,sare,piper,frunze de dafin,3catei de usturoi,1lingurita de zahar daca e nevoie,cimbru
Dupa cum se observa,pieptul meu de curcan seamana cu ori ce,numai de curcan nu!!!asa se intampla cand nu sunt hranite pasarile cum trebuie!!cred ca v-ati prins,curcanul e de la rudele de la tara;ei,pana la urma stiti voi proverbul cu "calul de dar nu se cauta la dinti"!!!insa pentru o singura persoana(adica eu),a fost suficient!
Pieptul dezosat,eliminata pielea,taiat cubulete,se prajeste in ulei
iar dupa ce s-a rumenit se adauga faina(eu am folosit doar 1lingura),se amesteca repede sa nu se formeze cocoloase,apoi sucul de rosii,sare,piper,frunze de dafin,putin cimbru,usturoi zdrobit si 2cani de supa de pui
Se lasa vasul acoperit sa fiarba incet iar cand sosul a scazut si carnea este fiarta,se mai potriveste de gust apoi se serveste.
Are un gust minunat,mi-a placut foarte mult si va spun un secret:eu am mancat cu mamaliguta si muraturi,mmmm o nebunie!!!multumesc draga mea Margareta pentru aceasta reteta!!



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme