Gem de macese

Macesele cu un gust dulce acrisor,sunt foarte valoroase terapeutic la fel ca si catina;contin cea mai mare cantitate de vitamina C de 4-16ori mai mult decat la citrice,de 80-100 de ori mai mult decat la cirese,visine,de 120 de ori mai mult decat la piersici,caise si de 200de ori mai mult decat la mere,pere,prune si pepeni!
In concluzie,folositi cat mai mult aceste fructe sub orice forma;ceai,gem,tincturi,vin,marmelada,jeleu
Eu pentru prima data am folosit aceste fructe pentru ca in afara de ceai, nu mi-am putut imagina ca se mai poate pregati si alta ceva,avand interiorul lor plin de seminte si puf dar cumnata mea din jud.Covasna,mi-a povestit multe despre aceste minunate fructe dandu-mi si reteta.
Pentru ca e atat de valoroasa,m-am gandit sa particip cu aceasta reteta la Provocarea Virtual Hug a carei initiatoare este Cristina Pana





Gazda imbratisarilor din aceasta luna este Alexandrina Xandrine
iar imbratisarile mele virtuale,merg la o minunata fata cu un suflet bun si sensibil,care are doi ingerasi de-ti vine sa-i mananci nu alta;m-am gandit ca fiind tanara,poate nu stie cat de sanatoase sunt aceste fructe,mai ales pentru copii iar bucatele pregatite de aceasta frumoasa fata,sunt mai mult decat apetisante.
Te imbratisez cu mult drag  Daniela Andrei

 AVEM NEVOIE DE:
1kg macese
1kg zahar
1lamaie
arome preferate,eu am pus 2stelute de anason

 CUM SE PREGATESTE:
La prima vedere,se pare ca-i putin cam complicat dar nu este asa;totul se face cu rabdare iar rezultatul va fi unul de exceptie,"parol"!
Macesele spalate,se pun intr-o oala cu apa la fiert si se lasa pana sunt moi;dupa ce s-au racit,se pun in robot cu tot cu apa de la fiert;eu m-am chinuit cu cate putin pentru ca nu am robot,dar a mers si asa
 Dupa procesare,va rezulta o compozitie groasa si vascoasa

  Pentru ca aceasta compozitie nu merge trecuta prin sita fiind prea groasa,se pune din nou pe foc 5-10min impreuna cu 3-4cani cu apa si se amesteca bine.
Se trece prin sita totul,piureul obtinut se pune intr-un vas cu fundul dublu,se adauga 1l de apa,1kg de zahar,aromele preferate si se lasa la fiert pana se leaga,adunand mereu spuma care se formeaza.Va sfatuiesc sa gustati gemul dupa ce a fiert cu zahar,pentru ca ele sunt foarte dulci dar si acrisoare,iar dupa gust se mai adauga zahar.
Gemul este gata atunci cand cade greu de pe lingura,se stoarce lamaia,se scoate anasonul,se amesteca bine apoi se pune gemul in borcane curate,si se sterilizeaza in cuptor sau in apa.
Persoanele adulte,pot lua cate o lingurita cu astfel de gem in fiecare dimineata pe stomacul gol cu un pahar cu apa iar copiilor li se pot pregati un delicios mic dejun pe paine sau biscuiti alaturi de o cana cu lapte.
Sa va fie de folos!
Un alt an,2016 o alta poza,aceeasi metoda.De aceasta data am pregatit aceasta pasta in luna decembrie,cand fructele sunt batute de bruma,sunt moi si au dulceata mai multa.

2 comentarii:

  1. Eu mai fac cu acest gem sos pentru ardeii umpluti si iese delicios ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar Lulu, e delicios, la noi in Ardeal se face in multe bucatarii. Te felicit ca l ai preparat, chiar este valoros ca hrana, indeosebi pt copii.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate