Sarmalute de post cu ciuperci

Am multe sarmalute de post pe aici,doar reteta asta uitam s-o postez de cate ori le pregateam;acum le-a venit randul!

AVEM NEVOIE DE:
1kg ciuperci
500g ceapa
2morcovi
50ml ulei
250g orez
1cana suc de rosii
1ceasca pasta de ardei
varza murata
sare
piper
cimbru
marar,toate de la Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei,se pune ceapa taiata marunt,morcovul ras,1ceasca cu apa si se lasa la fiert pana scade
Se adauga ciupercile taiate marunt
apoi pasta de ardei,jumatate din cantitatea de suc,se lasa pe foc cateva minute apoi se adauga orezul spalat,sare,piper dupa gust,putin cimbru si marar,se amesteca totul bine,se lasa pe foc pana iese uleiul la suprafata,
apoi se lasa cateva ore deoparte;eu las umplutura pana a doua zi,sa se intareasca bine,altfel nu pot fi infasurate sarmalele.
Se scot frunzele de varza una cate una,li se taie cotoarele apoi se tin in apa rece cateva minute sau mai mult, daca e nevoie
Pe fundul vasului se pun cateva crengute de cimbru
se acopera cu varza tocata marunt,restul de suc de rosii
apoi sarmalutele una langa alta.
Sfat: se lasa sarmalutele cu putin loc intre ele pentru ca orezul se umfla si se scot mai greu,existand riscul sa se rupa.
Dupa ce vasul este plin cu sarmalute,se acopera cu varza tocata,se acopera cu un capac mai mic,se adauga apa,poate trece si peste capac,apoi la cuptor 1h la foc moderat
La jumatatea timpului,se verifica daca mai e nevoie de apa(cu siguranta e nevoie) si se adauga.
Aceste sarmalute se consuma cum altfel decat cu mamaliguta,noi da!!







  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Concurs

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

hainedelight.ro/

Google+ Followers

Persoane interesate