Drob vegetal

Am avut copiii din Franta in vacanta de Paste dar problema mea a fost ca ginerele nu mananca deloc carne avand probleme de sanatate si pentru el special,am pregatit cate ceva tot special!!Asa ceva se poate pregati si in alte zile speciale pentru oameni speciali,nu numai in sarbatorile Pascale!
AVEM NEVOIE DE:
500g ciuperci
2morcovi
3cartofi
4-5napi mai mari
1/2telina
1pastarnac
sare
piper
1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
putin cimbru
3linguri ulei de masline
3-4linguri amidon
CUM SE PROCEDEAZA:
Se calesc ciupercile bine spalate,curatate daca e cazul si feliate,dupa ce a scazut apa din ele,se presara cu putina sare si se lasa deoparte
Restul legumelor se curata,se spala apoi se pun la fiert cu 1lingura rasa de sare
Dupa ce au fiert,se scurg,apoi se taie cubulete si se pun intr-un castron;se adauga apoi ceapa si usturoiul taiate marunt,piper dupa gust,sare daca e nevoie,1/4lingurita de cimbru,ciupercile,amidonul apoi se amesteca bine totul

Amidonul sau faina daca nu aveti,in contact cu umezeala din compozitie,formeaza un liant si nu se risipesc legumele cand este taiat!
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de chec cu hartie sau doar unsa cu ulei,se niveleaza suprafata si la cuptor se tine 40min.
Se rastoarna doar dupa ce s-a racit foarte bine,trecand usor cutitul in jur
Pe platou sunt toate cele trei feluri de drob.

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme