Sarmalute cu ciuperci si carne de curcan

Pfuuu ce ti-e si cu poftele astea mai frate!!!
Intr-o zi geroasa si cu ninsoare,mi s-a facut pofta de sarmale dar si de chiftele,na belea!!!😅😅😅😅dar cum sa fac pentru ca nu aveam suficienta carne pentru ambele si cum spuneam,afara nici un caine sa nu-l dai!!!
Ei bine am gasit solutia si inca una foarte buna si gustoasa,am amestecat carnea cu ciuperci,mmmm!!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
250g ciuperci
1ceapa mare
1morcov
2linguri pasta de ardei
1cana cu suc de rosii
1ceasca cu ulei
sare
piper
150g orez
varza murata
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei se pun ciupercile taiate marunt,dupa ce a scazut apa din ele adaugi ceapa taiata si ea marunt si morcovul ras fin, pasta de ardei,lasi pe foc cateva minute amestecand,adaugi apoi sare,piper,putin cimbru si orez;amesteci apoi rastorni in castron peste carne si omogenizezi bine totul apoi lasi deoparte

Desfaci frunzele de la varza,tai nervura groasa,si le pui intr-un castron cu apa rece daca e nevoie sa fie desarate sau daca sunt prea acre
Pe fundul cratitei in care vei pune sarmalele,pui o crenguta de cimbru apoi acoperi cu varza tocata marunt si pui sarmalutele una langa alta
iar dupa ce ai terminat,rastorni sucul de rosii,adaugi si 1-2cani cu apa,acoperi cu varza taiata fin,pui deasupra direct peste sarmalute o farfurie sau un capac mai mic si lasi la cuptor la foc moderat1h
Tare as fi vrut sa le mananc cu mamaliga dar foamea si pofta a fost prea mare,asa ca le-am mancat cu paine!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate