Mamaliga cu suc de carne si carnati

De foarte mult timp am aceasta reteta dar acum daca mi-am adunat ca o closca copiii si nepotii la Mihaela in Italia,am facut si cate ceva din retetele lor printre care si aceasta pentru ca-mi place mult,dar ca sa ajung la reteta trebuie sa fac o mica paranteza!
Intr-o seara ne propune Miha(mie si Anei),sa mergem undeva la o buna prietena, asa"ca fetele"!!😀😀😀😀
Am mers la un mic restaurant si foarte intim iar in acest restaurant tot ce se serveste incepand de la aperitive pana la deserturi,inclusiv painea si vinul sunt toate pregatite acolo,avand si conditii bineinteles!
Painea este facuta cu diferite seminte,nuci sau simpla,pasarile si animalele sunt crescute de ei avand ferma,gradina si livada iar de aici va dati seama ca toate preparatele si branzeturile sunt proaspete iar vinul super bun!
In acest mic restaurant,se vindeau cu foarte multi ani in urma diferite obiecte facute de maici,alaturi fiind o mica manastire!
Ei bine,printre tot felul de bunatati servite la aperitiv sau antipasto cum le spun ei,a venit si felul principal unde eu am avut frigarui de oaie,
extraordinar de bune,n-am mancat si nici nu voi mai manca asa ceva,Mihaela a avut mamaliga cu sos ragu de mistret
 iar Ana aceasta mamaliga cu sos de carne si carnati

Eu nu am gustat de la ele pentru ca ma concentram pe bunatatile mele dar Miha a spus ca sosul ei e mai bun,nu stiu cum era acolo dar ce am facut eu aici e bun rau!!
AVEM NEVOIE DE:
500g costita de porc nu grasa
500g pulpa de porc
4-5carnati de casa
2cepe
1morcov
1tulpina de telina Apio
1ceasca ulei
1pahar cu vin alb
1cutie mare cu rosii in bulion
1cana cu suc de rosii
1lingura Vegeta
sare
piper
ardei iute rosu
 parmezan sau alta branza
Ingredientele le folositi in functie de persoane
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita,carnea si carnatii toate portionate,se prajesc putin in ulei apoi se scot pe farfurie.
Legumele curatate,spalate si taiate marunt se calesc in uleiul de la carne si se adauga 1ceasca cu apa;dupa ce a scazut,se adauga carnea mai putin carnatii,se lasa pe foc amestecand sa se intrepatrunda aromele apoi se adauga vinul,se lasa sa fiarba incet fara capac iar cand s-a evaporat alcoolul se adauga 1cana cu apa si se lasa sa fiarba totul bine
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga si carnatii taiati rondele,cutia de rosii pasata,cana cu suc de rosii,se acopera vasul si se lasa la foc mic 50min.
Cand e aproape gata,se adauga vegeta,restul condimentelor,dupa 1-2min se potriveste de gust iar daca rosiile au fost acre,se adauga putin zahar
Daca carnea este suficient de frageda,se opreste focul.
La servire,se pregateste o mamaliga putin mai moale decat o facem de obicei,se intinde pe farfurie,deasupra sos din belsug cu costita,carne si carnati  
La masa se pune un castronel cu parmezan sau o alta branza rasa si fiecare-si pune cat doreste,asa ceva se foloseste acasa dar la restaurant,farfuria este deja cu parmezan
Asta-i tot,sper sa fiti curiosi sa pregatiti reteta si va urez pofta buna!
Ultima poza e de la restaurant


  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate