tag:blogger.com,1999:blog-32712786706196917752024-03-28T18:52:36.457+02:00Lulu - Povesti din BucatarieLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.comBlogger3131125tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-11877372011695316272024-03-28T18:52:00.000+02:002024-03-28T18:52:03.823+02:00Mic dejun cu branza Provolone Am gasit la LIDL in saptamana italiana,aceasta branza,auzisem de ea cand eram in Italia la copii dar eu cum nu prea sunt "prietena"cu branzeturile,nu am fost curioasa dar acum chiar am fost!AVEM NEVOIE DE200g branza Provolone cu oreganopaine prajitarosiiCUM SE PROCEDEAZABranza cumparata,este intr-o folie tiplata si pusa intr-un mic vas din ceramicaSe scoate branza din tipla,se pune inapoi Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-3436359345214668142024-03-28T18:22:00.002+02:002024-03-28T18:22:56.587+02:00Creier pane De mult nu am mai facut asa ceva,ultima data cand l-am facut,l-am mancat cu dulceata de ardei iuti si a fost super bun!AVEM NEVOIE DE1kg creier de porcsareoua3 catei de usturoiputin cimbru2-3linguri fainaulei pentru prajitCUM SE PROCEDEAZACreierul spalat,il pui intr-un vas cu apa si sare care fierbe pe foc iar dupa 5minute il scoti In castron bati ouale,adaugi putina sare,putin cimbru,Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-10186567093267218622024-03-28T11:44:00.000+02:002024-03-28T11:44:15.692+02:00Salata cu piept de pui si avocadoNe plac mult salatele cu avocado,sunt gustoase si sanatoase!AVEM NEVOIE DE1cutie boabe de porumb1cutie cu naut alb1cutie cu naut negru2fire de ceapa verde3avocado1piept de pui50g branza tofu5-6 rosii cherry 100g iaurt grecescsare dupa gust1lingura ulei de maslineCUM SE PROCEDEAZAPieptul de pui feliat,il pui pe grill,dupa ce s-a rumenit pe ambele parti,scoti pe farfurie si in loc pui branza taiataLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-36232521705096882102024-03-28T09:39:00.000+02:002024-03-28T09:39:23.016+02:00Tort cu fistic si ciocolata Era o zi mohorata si daca eram si eu nu prea binedispusa,m-am apucat sa fac un desert care mie-mi place foarte mult cand e vorba de fistic!AVEM NEVOIE DEBLAT200g biscuiti cu cacao100g unt topitCREMA500g branza Mascarpone100g ciocolata neagra100g crema de fistic10g gelatina350ml frisca lichida indulcitagranule de fistic pentru ornatCUM SE PROCEDEAZAPasezi bine biscuitii iar la final amesteciLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-44152748801601126852024-03-09T11:42:00.004+02:002024-03-09T11:57:12.775+02:00Placinta cu chefir de casaAm postat aici cu ceva timp in urma,cum se face chefirul de casa cu granule de chefir,ei bine este atat de bun incat nu ma indur ca sa intrerup pregatirea lui si mi-a venit o idee sa strang chefirul intr-o sticla si dupa ce s-a umplut,sa fac ceva cu el iar acel ceva,mai bun decat placinta nu cred ca este.AVEM NEVOIE DE1pachet foi de placinta800g chefir de casa2linguri zaharputina sare8ouaarome Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-89595543082692545132024-03-09T10:54:00.001+02:002024-03-09T10:56:32.994+02:00Gogosi cu dovleacAm facut pana acum,tot felul de retete de gogosi dar aceasta le-a intrecut pe toate,pufoase,aromate iar aceasta pufosenie se pastreaza si dupa 3-4zile daca mai ramane una macar!!Intr-un cuvant,sunt senzationale!!AVEM NEVOIE DE1cana cu piure de dovleac copt2oua1plic drojdie uscata1pahar vin dulce,rosu daca se poate1lingurita rasa cu sare10-12linguri fainacoaja rasa de lamaie si portocalaulei Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-32194806616780872882024-02-19T13:03:00.002+02:002024-02-19T13:03:48.036+02:00Chec cu mascarpone Va recomand un chec simplu,usor de pregatit,un gust si o pufosenie de invidiat!AVEM NEVOIE DE3oua150g zahar200g faina1lingurita praf de copt250g branza Mascarpone50ml ulei1lingura cacao1lingura cu pesmet esenta de romgranule de fistic sa ce avetiCUM SE PROCEDEAZABati albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar apoi lasi deoparteGalbenusurile frecate cu ulei cate putin,apoi mascarpone,Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-59501582021472150252024-02-19T12:38:00.004+02:002024-02-19T13:07:29.174+02:00Cod argintiu in sos de rosii Chiar daca sunt o mare iubitoare de peste pentru ca m-am nascut si am trait intr-o comunitate de pescari,la noi in familie la 2-3zile,se manca peste,indiferent de care si indiferent cum,aici contibutia a avut-o mama,a fost o foarte buna bucatareasca,am avut de la cine invataDeci,dupa cum spuneam,voi ramane in continuare fanul pestelui dar preferatul meu este macroul congelat pentru saramuraLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-25170597804265534372024-02-19T10:50:00.001+02:002024-02-19T10:50:08.462+02:00Mic dejun cu oua si spanac Daca nu ati facut un astfel de mic dejun,va recomand pentru ca are un gust foarte bun si e foarte sanatos! AVEM NEVOIE DE2linguri ulei de masline2ciuperci champignon2catei de usturoi1rosie100g baby spanac3oua100g cascaval rasCUM SE PROCEDEAZAIn tigaia cu ulei pui usturoiul curatat,dupa ce si-a eliberat aroma,adaugi ciupercile feliate,rosia cubulete mici,lasi pe foc 2minute amestecand,Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-79273861801157614522024-02-16T12:48:00.002+02:002024-02-16T12:48:21.739+02:00Salata de paste si avocado Cam de mult nu am mai facut astfel de salata si daca tot aveam cateva avocado care erau numai bune de consumat,am facut aceasta super salata!AVEM NEVOIE DE200g paste scurtecateva buchetele de broccoli2rosiicateva masline fara samburi3linguri iaurt grecesc2avocado1/2ceapa rosieCUM SE PROCEDEAZAPui la fiert pastele intr-un vas cu apa si sare,spre final adaugi si buchetelele de broccoli,ele nuLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-18590280550248057052024-02-16T12:16:00.004+02:002024-02-16T12:16:30.003+02:00Supa crema de ridiche neagra Ne plac supele crema,am facut din tot ce am crezut ca va fi o supa buna,de aceasta data am folosit ridichea neagra,stiind ca aceasta este foarte buna atunci cand esti racit,si supa va fi un foarte bun remediu pentru racealaAVEM NEVOIE DE1ridiche neagra mai mare2cartofi1ceapa4catei de usturoi 50g untsarepiper1cutie lapte de cocoscrutoane pentru servitCUM SE PROCEDEAZARidichea,cartofii,si Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-88342071665509400862024-02-16T11:51:00.002+02:002024-02-16T11:51:45.991+02:00Piept de rata asiatic De cate ori am rata,indiferent daca-i din magazin sau de la tara,opresc pieptul pentru ca-mi place sa ma "joc"cu el in diferite retete,de aceasta data fiind o reteta mai dificila,am intrat pe Google si m-am documentatIn anii din urma,am facut cu portocale,cu fructe de padure,cu litchi,cu ciuperci,cu sos de vin si multe ca nici eu nu le mai stiu si parca mi s-au parut mai simple,dar nu mai Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-28678184567687345152024-02-07T13:02:00.008+02:002024-02-07T13:05:03.967+02:00Prajitura cu piscoturi si fistic Daca am intrat pe teritoriul fisticului,nu ma mai opresc pentru ca-mi place mult,cred ca si voua de ce fac eu pe aici!!AVEM NEVOIE DE200g piscoturi de sampanie200ml cafea pregatita75ml lichior Amaretto250g Mascarpone 200ml frisca lichida neindulcita5linguri crema de fistic3linguri lichior de fisticPENTRU ORNATtoping de fisticmiez crud de fisticCUM SE PROCEDEAZAScoti inelul de la o Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-41505845067730773762024-02-07T12:35:00.005+02:002024-02-07T12:35:53.653+02:00Creme brulee cu fistic Eee,cum era sa uit eu de fisticul meu preferat?Am facut aceste creme si cu fistic dar nu vreti sa stiti ce gust au avut,ceva senzational!AVEM NEVOIE DE350ml smantana lichida120ml lapte70g zahar pudra4galbenusuri60g pasta de fisticesenta de fisticPENTRU SERVIREtoping de ciocolatatoping de fisticzahar brunCUM SE PROCEDEAZAIntr-un vas pe foc mic pui laptele si pasta de fistic si amesteci pana Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-88650340117082898042024-02-07T10:25:00.005+02:002024-02-07T10:25:48.768+02:00Creme brulee cu ghimbir De sarbatori am primit de la copii tot felul de carti cu retete una mai deosebita decat alta si am inceput usor,usor sa le pregatesc sa vad ce iesePentru inceput daca tot am avut ingredientele necesare,am facut aceste creme de care eu sunt indragostita maxim iar rezultatul a fost unul WOW!!!!AVEM NEVOIE DE350ml smantana lichida100ml lapte60g zahar pudra5galbenusuri60g ghimbir confiat50g Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-19805150303640991712024-01-22T11:26:00.002+02:002024-01-22T11:26:25.128+02:00Crema de vinete cu avocado In revista Good Food am gasit cateva retete mai deosebite si am inceput sa le fac.Aceasta crema este prima dintre ele si ne-a placut foarte mult,este o reteta vegana,dar asta nu are importanta,gustul conteaza!AVEM NEVOIE DE2avocado2vinete mici50ml ulei2rosii1catel de usturoi1lamaiesarepiperCUM SE PROCEDEAZAPui in blender pulpa de la 1 avocado,usturoiul curatat,sare,piper dupa gust,1lingura Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-41553510358119523912024-01-22T10:47:00.007+02:002024-01-22T10:47:53.177+02:00Chec biovegan De cate ori merg la cumparaturi si vad astfel de mixuri pentru prajituri,le cumpar,nu ma intereseaza parerile nimanui ca nu sunt bune sau nu sunt sanatoase,daca nu ar fi,nu ar mai exista pe rafturi in magazine iar eu de cand cumpar asa ceva si daca as fi avut probleme,va dati seama ca m-as opri sa mai cumpar!!AVEM NEVOIE DE1cutie mix chec biovegan300ml lapte de soia sau alt lapte Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-10614200896198716182024-01-20T12:50:00.000+02:002024-01-20T12:50:05.381+02:00Paste spirulina blue cu somon M-am bucurat mult cand am gasit aceste paste,pentru ca asemenea culoare nu am avut pana acum in farfurii,dar sa va spun ceva despre spirulina albastraSpirulina albastra,este o proteina naturala de pigment albastru,derivata din spirulina organica(alge albastre verzi) cu apa si este singurul pigment albastru natural comestibil,aprobat de UEDaca intalniti prin magazine astfel de paste,nu le Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-10949486239683316572024-01-20T11:51:00.002+02:002024-01-20T11:51:55.676+02:00Somon la cuptor cu sos mentolatImi place mult sosul de menta,am invatat sa-l fac cand eram in Franta,ginerele meu este fan sos de menta si acum daca au venit de sarbatori,le-am facut o surpriza,suuper bun a fost!AVEM NEVOIE DE1trunchi de somon1kg cartofisarepiper1capatana de usturoi20ml ulei100ml vin alb1/2lingurita cimbruSOS DE MENTA1lingura frunze de patrunjel taiate2linguri frunze de menta taiate2catei de usturoicoaja de laLubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-69189841702030818872024-01-18T12:49:00.000+02:002024-01-18T12:49:21.181+02:00Tochitura veganaAtunci cand ai musafiri si cineva are probleme de sanatate.faci in asa fel ca sa fie bine pentru toata lumeaAsa am facut in ziua de Craciun,cand se mananca tochitura de porc bineinteles,am pregatit si o tochitura vegana cu ciuperci si cubulete de soia,care a avut un gust senzational iar cine a mancat-o,nu-i venea sa creada ca nu-i cu carne!AVEM NEVOIE DE500g ciuperci Champignon200g soia Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-64208336661535401702024-01-17T13:40:00.001+02:002024-01-17T13:40:11.574+02:00Bomboane perle negre Le-am facut de sarbatori dar mai mult la copii au avut trecere,nu-i nimic,m-am bucurat ca nu au ramas nemancate!AVEM NEVOIE DE500g prune uscate fara samburi200g miez de nuca200g ciocolataCUM SE PROCEDEAZASe curata prunele sa nu fie ramase cu codite sau alte frunze uscate,apoi in interior in locul samburelui,se introduce cate jumatate sau un sfert de miez de nuca,depinde de pruna cat e de Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-24734649259665391142024-01-17T13:20:00.004+02:002024-01-17T13:20:24.560+02:00Chec zebraAm foarte multe astfel de retete aici,dar nici una nu seamana cu alta,caut sa nu fie costisitoare dar si gustoasa in acelas timp iar gustul il da ingredientele daca ma intrebati de unde-mi dau seama de gust iar aceasta reteta intra in categoria de care am vorbit si nu am mai reusit sa pun pe farfurie pentru poza,pentru ca s-a terminat direct din tava,asa buna a fost!AVEM NEVOIE DE2pahare cu Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-79429879436689438092024-01-17T12:39:00.004+02:002024-01-17T12:39:25.756+02:00Crema vegana pentru prajituriNu neaparat ca trebuie sa fie vegana dar eu de multe ori m-am confruntat cu astfel de probleme si de multe ori m-am lasat pagubasa pentru ca nu-mi ieseau cremele asa cum imi doream eu!Acum folosesc aceasta crema simpla dar cateodata mai adaug cate putin din alte creme,de fructe mai mult si-mi iese foarte bine si gustoasa prajitura(torturi nu fac) AVEM NEVOIE DE4avocado2-3linguri sirop de agave(Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-22074435090755809922024-01-17T12:11:00.000+02:002024-01-17T12:11:00.616+02:00Prajitura cu portocale si ciocolata Mmmm,o super prajitura pufoasa si aromata,reteta gasita in fila de calendar de perete!(sunt bune si calendarele astea la ceva!😂😂)AVEM NEVOIE DE3portocale2linguri miere de albine5oua4linguri zahar pudra5linguri ulei5linguri faina1plic praf de copt3plicuri zahar vanilatun praf de sarepepite de ciocolataCUM SE PROCEDEAZARazi o portocala,apoi le storci pe toate intr-un bol apoi in sucul Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3271278670619691775.post-88502095534649897152024-01-17T11:29:00.005+02:002024-01-17T11:29:30.995+02:00Chiftelute cu sos si pasteDe cate ori pregatesc chiftele,intentionat fac mai multe pentru ca cele care raman nemancate,le pregatesc asa cum veti vedea aici si fac asta pentru ca ne plac mult si chiftelele mancate separat dar si cu sos in amestec cu paste sau fara paste!(fiecare cu pasarelele lui😂😂)AVEM NEVOIE DE500g carne tocata1ceapa mica1capatana de usturoisarepipercimbru1ou1cartof fiert1cana cu faina marar verdeulei Lubita Iancuhttp://www.blogger.com/profile/01312573717491438017noreply@blogger.com0