Dovleac copt cu lapte

Zilele trecute cat a fost frig afara si a plouat,mi-am facut de treaba pe la cuptor si pentru ca nepotul meu m-a rugat sa-i fac bostan copt,i-am facut dar nimanui,nici chiar mie nu mi-a placut!!!
Ce sa fac cu el,parca nu-mi venea sa-l arunc,cand se trezeste amintirea din copilarie a sotul meu,sa-l fac cu lapte;ce sa zic,eu nu am mancat niciodata asa ceva si nici nu stiam cu sa-l fac,asa ca m-am lasat indrumata de el;sunt si barbatii buni la ceva in casa omului!!!!(in afara de alte treburi!!)
Vreau sa spun ca mi-a placut si mie de aceasta data!
AVEM NEVOIE DE:
1dovleac mic
cateva cristale de sare de mare
1lingura zahar,dupa gust
500ml lapte
nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul taiat felii,curatat de coaja si seminte,se pune in tava pe hartie de copt si se lasa 1h la cuptor,pana este foarte moale
Dupa ce s-a racit,se curata coaja intarita din jurul feliilor,miezul se paseaza la blender sau cu instrumentul de facut piure de cartofi
apoi se rastoarna in vasul cu lapte pe foc,se adauga putina sare,zahar,iar dupa cateva clocote se serveste fierbinte cu putin praf de nucsoara
Daca va place mamaliga cu lapte,acelas gust are si aceasta supa,nici nu stiu in ce categorie s-o incadrez! buna foarte buna!!

 
 
 

0

Cheesecake cu gutui

Am pregatit aceasta reteta pentru provocarea unde sunt eu gazda la Cutia misterioasa,dar si pentru faptul ca aveam multe gutui de la gradina,nu prea erau coapte si incepeau sa se strice.Va spun ca are un gust fantastic si o aroma deosebita si aceasta reteta s-a nimerit sa fie cu numarul 1700,waw cate retete,cata activitate am avut in acesti 4ani de cand am blogul,parca nu-mi vine sa cred,frumos nu??
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
150g unt


UMPLUTURA:
400g crema de branza
4linguri zahar
3linguri smantana

10linguri piure de gutui
3oua
1praf de nucsoara
1/2lingurita scortisoara
1praf de ghimbir
1/2lingurita praf de curcuma(sa-i dea putina culoare)
  
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii facuti pesmet fin la blender,se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare,se pune in forma rotunda cu hartie,se preseaza bine si pe margini,apoi se lasa la frigider.
Gutuile curatate de coaja si seminte,taiate,se pun la fiert intr-un vas cu apa iar cand sunt foarte bine fierte se scurg si se paseaza in blender
Se mixeaza branza cu zahar,pentru cine doreste mai dulce,poate adauga,se adauga smantana,ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi piureul de gutui,mirodeniile iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat
Se lasa la cuptor la foc mic 50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a rumenit se lasa in tava sa se raceasca pana a doua zi la frigider.
Se scoate cu atentie din forma,se pune pe platou si se orneaza cu frisca
Eu am folosit tava de tarta cu fundul detasabil care a ramas pe platou.





2

Piept de pui cu mozzarella si rosii

Este a doua reteta pregatita pentru provocarea Weekend cu spor,initiata de STEFANIA ANASTASIU si gazda in aceasta luna fiind CRISTINA IULIANA PANA
AVEM NEVOIE DE:
1piept mare de pui
mozzarella
rosii
300ml smantana lichida
sare
piper
frunze de ierburi aromatice(salvie si lamaita)
Eu nu le-am avut si am inlocuit cu frunze de busuioc si ceapa verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul se taie in doua iar o bucata se pune pe tocator,se fac crestaturi in care se pun o felie de mozzarella,o rondea de rosie,undeva pe la mijloc doar o frunza de busuioc pentru ca are aroma puternica
Se rastoarna smantana intr-un vas termorezistent,se pun cele doua bucati
de piept impanate,se pudreaza cu sare,piper,deasupra ceapa taiata oblic apoi se lasa la cuptor 30min.dupa cuptorul meu cel vechi!
Se serveste imediat cu salata dar eu am desfacut bidonul cu muraturi,maaama o nebunie de muraturi,o nebunie de mancare in ziua respectiva!
Crisule drag,te-am urcat pe cea mai inalta culme,multumesc!




1

Bors din carne de oaie

I-am spus bors si nu ciorba,pentru ca l-am acrit cu bors de putina;doar cele acrite cu otet,sare de lamaie sau alte acreli,intra in categoria ciorbelor.
Am facut acest bors din doua motive
1-pentru ca nu am facut niciodata bors de oaie,de miel da,dar de oaie nu si am vrit sa-i simt gustul si
2-am facut borsul pentru ca particip la provocarea weekend cu spor initiata de STEFANIA ANASTASIU si gazda in aceasta luna fiind CRISTINA IULIANA PANA
Cristina ne-a dat o tema de gatit din blogul personal si anume
-supe ciorbe
-fel principal
-prajituri
Pentru ca s-a intamplat  sa nu am nimic de mancare si sa am prin frigider,congelator,camara,tot ce-mi trebuie m-am pus pe treaba.Am gasit la piata umbland dupa alte probleme,gaturi de oaie;am cumparat fara un gand anume dar s-au potrivit de minune la aceasta mancare;nu au fost ele prea carnoase,dar gust tot au dat!
AVEM NEVOIE DE:
costite de oaie(si gaturile sunt bune)
1ceapa
2morcovi
1pastarnac
1telina mica sau o felie dintr-una mare
sare
leustean
20ml ulei
1lde bors
Eu am maiadaugat
1ardei iute
2cartofi
1/2dovlecel
500g rosii
2oua
   CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu apa si putina sare,se pun gaturile sa fiarba,pana iese deasupra spuma urata si apa s-a innegrit
  Se arunca apa,carnea se clateste si se lasa deoparte.In oala cu ulei incins se pun legumele taiate cubulete mici sau rase cum am procedat eu
Rosiile spalate si pasate cu blenderul vertical,se amesteca bine apoi se pune carnea,cateva cani cu apa si se lasa la fiert incet cu capac
Se incearca din cand in cand sa se verifice daca e fiarta carnea,se adauga cartofii cubulete sau sferturi daca sunt mici,dupa ce au fiert si acestia se adauga borsul fiert separat,se potriveste de gust
se adauga leusteanul taiat marunt iar eu pentru ca nu am avut paste marunte,nici orez,am batut doua oua,le-am dat drumul cand a clocotit borsul apoi am inchis focul imediat si am pus capac;in acest fel,cand se amesteca borsul,apar zdrente de oua
Se serveste imediat cu ardei iute.
Gustul a fost foarte bun,multumesc Crisule drag,sper ca nu te superi daca am adaugat cate ceva!




 

0

Pui la ceaun

Nu este ceaun,este un tuci ramas mostenire dar puiul este pregatit ca si cum ar fi in ceaun si-mi place mult,mai eles ca puiul este de tara!!
AVEM NEVOIE DE:
1pui
100ml ulei
1capatana de usturoi
100ml vin alb
sare
piper
cimbru
 CUM SE PROCEDEAZA:
Puiul portionat,spalat,il pun in ceaun cu ulei sau alta grasime
 iar cand s-a rumenit adaug 2cani cu apa si las sa fiarba
  Stateau ratacite doua rosioare si le-am pus si pe ele.Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,am condimentat dupa gustul meu cu sare,piper,putin cimbru si am adaugat usturoiul pisat si amestecat cu o ceasca cu vin alb
Am lasat sa mai fiarba cateva minute apoi am mancat mult,pe saturate cu mamaliguta si muraturi puse de luna trecuta.
Am exagerat cand am spus ca am mancat mult,pentu ca eu oricat de mult mi-ar place ceva,mai mult de o portie nu pot,dar asa vine vorba!

 

5

Peste gratinat

De foarte mult timp aveam in lista aceasta reteta iar acum i-a venit randul;simplu,gustos si sanatos!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu fileuri de cod alb
250g ciuperci galbiori
1ceapa mica
50g cascaval ras
4linguri ulei de masline
sare
piper
busuioc
CUM SE PREGATESTE:
Se condimenteaza fileurile dezghetate si bine scurse cu sare si piper,apoi se prajeste fara faina,cu atentie sa nu se rupa
apoi se scot pe un platou
In alta tigaie cu ulei de masline,se pune ceapa tocata marunt,ciupercile de asemenea iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se condimenteaza, se lasa deoparte
si se amesteca repede cu cascavalul ras
Se imparte compozitia pe fiecare fileu pus in tava pe hartie de copt
si se lasa la cuptor 5min,pana incepe sa curga cascavalul
Se serveste imediat cu mix de salata sau lamaie
Eu nu am avut nici salata nici lamaie si trebuia!!!





  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme