Rasturnata cu mere si migdale

O reteta, parca-i tarta cu mere,parca-i tort de mere,pana la urma e din fiecare cate ceva!!
AVEM NEVOIE DE:
300g mere
300g zahar
50g unt
4oua
100ml iaurt
100g faina
100g pudra de migdale
1plic praf de copt
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas totund(cratita)se topeste 1/2din cantitatea de zahar,dupa ce s-a caramelizat se adauga untul,se lasa pe foc pana se formeaza un caramel fin apoi se da vasul deoparte si se misca vasul cu atentie,astfel incat sa se intinda caramelul si pe peretii vasului
Merele curatate de coaja,casuta cu seminte,taiate rondele,se pun in vasul cu caramel,acoperind si golurile cu bucatele de mar
Intr-un vas se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar,se adauga galbenusurile,iaurtul,esenta de vanilie,faina cu pudra de migdale si praful de copt,se amesteca usor cu o spatula
apoi se rastoarna peste mere,se niveleaza suprafata si la cuptor 40min
Dupa ce s-a copt facand testul cu scobitoarea,se pune deasupra un platou mai mare decat vasul si cu foarte mare atentie se rastoarna
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar sau cine doreste orneaza cu frisca batuta.
Fetele mele au dorit-o asa simpla






 
 

0

Cheesecake cu fructe de padure

La rugamintile fetelor am pregatit acest cheesecake super bun,super delicios!
AVEM NEVOIE DE:
200g biscuiti
100g unt moale
400g branza Ricotta
200ml frisca lichida
2-3linguri zahar pudra
300g amestec de fructe de padure congelate
1plic gelatina
1plic Tort-gelee incolor
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii pisati in blender,amestecati cu untul moale,se rastoarna in forma de tort cu peretii detasabili,se preseaza uniform pentru a rezulta blatul
Se amesteca branza cu zahar dupa gust si frisca batuta
apoi cu gelatina hidratata in apa rece si dizolvata in putina apa pe bain-marie.
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma peste blat,se niveleaza si se lasa la frigider cel putin 4-5ore
Fructele se pun intr-un vas mic impreuna cu o lingura zahar pudra,se amesteca si se lasa deoparte sa-si lase sucul,dar se poate pune si cateva minute pe foc.
Sucul lasat de fructe,se pune intr-un pahar si se completeaza cu apa pana la 200ml,se dizolva praful de tort-gelee,1lingura zahar apoi se pune vasul pe focmic amestecand continuu.
Dupa ce s-a ingrosat putin,se lasa deoparte sa se raceasca dar nu mult,sa nu se intareasca.
Se scoate din frigider tortul,se pun fructele deasupra apoi cu atentie se toarna incepand de la mijloc,jeleul

Se lasa tortul la frigider pana a doua zi cand se pune pe un platou,se scoate inelul de la forma de tort,se taie si se serveste.



  

0

Pasta carbonara

Oricat imi plac pastele,am cateva retete pe care nu le-am facut pentru ca au niste secrete pe care trebuie sa le stii,altfel rezultatul nu este cel asteptat.
Printre aceste retete se numara si Carbonara dar o mananc cu placere de cate ori vin copiii din Italia pentru ca o face Liviu.
Ei bine,de aceasta data am stat langa el pentru ca este reteta lui "proprie si personala",este reteta lor de casa cum s-ar zice asa ca nu primesc comentarii de genul:asta nu-i reteta originala!!
AVEM NEVOIE DE:
500g spaghete
5oua(3intregi si 2galbenusuri)
200g parmezan ras
1ceapa mica
3-4linguri ulei de masline
200g pancetta
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata foarte marunt si pancetta cubulete iar dupa ce s-au rumenit se lasa deoparte
Intr-un vas se bat ouale intregi cu galbenusurile apoi se adauga parmezanul
In vasul cu pastele scurse se adauga panceta si sosul de oua cu parmezan,se amesteca totul pe foc mic adaugand un polonic cu apa de la fiertul pastelor(atentie doar un polonic) si se amesteca pana devin cremoase;
Se servesc imediat cu parmezan deasupra.
Pentru fiecare cate o portie generoasa,se vede da??
Ei bine pentru ca in 2016 a pregatit-o Liviu,in 2017 a pregatit-o Mihaela si vreau sa spun ca si-a invatat bine lectia pentru ca ambele au fost identice si cu acelas gust!!
Ma gandesc ca la anul cand vor mai veni,cred ca-mi vor pregati aceleasi paste fetele!!
Au venit fetele dar nu in 2018 ci in 2021 si bineinteles ca mi-au facut aceleasi paste dar nimeni altcineva decat Livia





  




Nu e nici o deosebire intre cele trei farfurii!
Multumesc copii!
2

Tarta cu dovleac fiert in lapte

Particip cu aceasta reteta la PROVOCAREA CUTIA MISTERELOR, provocare initiata de CERASELA BADR EL-DIN iar in aceasta luna gazda primitoare este nimeni alta decat prietena mea draga MONICA HOROIU
Ei bine,Monica pe langa toate ingredientele permise de initiatoare, ne-a venit in ajutor cu:
-carne de orice fel
-nuci/migdale
-ceapa/praz
-orez
-brocoli
-oua
-fructe uscate
-quinoa
-lactate/branzeturi
iar ingredientul misterios din cutie,este DOVLEACUL ca doar suntem in plin sezon!!
Eu avand si nepoatele in "ajutor",am facut aceasta tarta,nu am mai citit tot regulamentul pentru ca deja am fost in intarziere,poate nu corespunde reteta dar o treci la "si altele"draga Monica!!
Decorul din jurul ei,cu siguranta nu-i in regulament dar fetele avand o punga cu 
marshmallows le-am lasat sa le puna facandu-le pe plac!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg dovleac
300ml lapte
3linguri zahar
un praf de sare
200g biscuiti
100g unt moale
1lamaie
3linguri cu rom
1lingurita scortisoara
1/2lingurita nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun biscuitii rupti in robot iar dupa ce s-au facut un pesmet fin,se adauga untul moale si se proceseaza pana rezulta un aluat nisipos.
Se rastoarna in forma de tarta,se preseaza uniform pe fundul formei si pe pereti apoi se lasa la frigider.
Dovleacul taiat,curatat de coaja si seminte apoi taiat cubulete mici,se fierbe intr-un vas cu lapte si un praf de sare,pana scade si dovleacul este bine fiert
 Se face un piure in blender si se lasa sa se raceasca
Ouale se separa albus de galbenus,aici am avut ajutor de nadejde
apoi din albus si zahar se face o bezea tare si lucioasa,se adauga galbenusurile,se amesteca usor apoi piureul de dovleac rece
coaja de lamaie,scortisoara,nucsoara.
Se rastoarna in forma peste blat
si se lasa la cuptor la foc mic 40min
Cu mare atentie se scoate din forma,se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar se taie si se serveste
Multumesc de gazduire si intelegere Monica draga!







  
3

Supa crema de conopida cu usturoi

Cat au stat copiii la noi,aproape o luna de zile,nu m-am ocupat de postari in blog din lipsa de timp si sper sa am intelegere din partea fetelor gazde la diferite provocari culinare!
Cu aceasta reteta minunata particip la PROVOCAREA WEEKEND CU SPOR,initiata de STEFANIA ANASTASIU iar in aceasta luna gazda fiind ELENA BITE
Draga noastra Elena ne-a propus sa pregatim din al ei blog in care poti gasi orice doresti,multe retete cu un gust super delicios,
-Mancaruri de post
-Supe-Ciorbe
-Dulciuri
Din categoria Supe-Ciorbe am ales aceasta supa pentru ca nu am facut-o niciodata si curiozitatea m-a facut sa-i aflu gustul si da Elena,are un gust senzational,mi-a placut mie si sotului,s-a terminat foarte repede si promit ca o voi mai repeta;multumesc pentru reteta!!
AVEM NEVOIE DE:
1conopida mica
1ceapa
1morcov
1radacina de patrunjel
2-3cartofi
1lingura cu unt
300g smantana fermentata
1capatana mica de usturoi
2l supa de legume sau de pui
sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se calesc in unt ceapa,morcovul,cartofii,usturoiul si patrunjelul curatate si taiate in cuburi mari,
 se adauga supa iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida spalate sub jet de apa rece
1/2lingurita cu sare si se lasa la fiert 30-40min.
Dupa ce totul este fiert foarte bine si racit putin,se rastoarna in robotul de bucatarie sau blender,se adauga tot acolo smantana,se proceseaza
se rastoarna in vasul pentru supa,se condimenteaza apoi se serveste cu crutoane
Multumesc mult Elena Bite pentru reteta si pentru intelegere!



 
 
0

Parada lunii Octombrie cutia misterelor

Am ajuns si la sfarsit de luna cand tragem linie si adunam,daca avem ce! spre surprinderea mea, am avut ce aduna chiar daca eu am fost prezenta la unele doamne,mi-as fi dorit ca sa-mi intoarca vizita cum se spune pe romaneste dar se pare ca fiecare-si vede interesul!!
Nu a fost o provocare grea,am scos din cutie GUTUIA,am zis ca-i toamna,nu se poate ca sa nu se faca o dulceata,un compot,o mancare de gutui(cui ii place)dar nu mai vorbesc cate dulciuri se pot pregati.
Pana la urma am fost foarte multumita,iar fetele chiar m-au surprins cu bunatatile pe care le-au facut.
1-ANCA BAN ROMAN m-a surprins cu doua retete una fiind Gutui coapte cu nuci
si  Pui la cuptor cu gutui Ambele arata minunat Ancuta,sper ca v-a placut!
2-MONICA HOROIU cum sa ma lase prietena mea de suflet,chiar daca am pus-o putin in incurcatura tot s-a descurcat ca de fiecare data! multumesc mult Monica! A pregatit o  Budinca de paste gutui si iaurt
care arata intr-un mare fel,cred ca si gustul e pe masura!
3-SIMONA GEORGESCU o fata si o prietena(virtuala)deosebita care mi-e draga foarte tare,m-a dat gata cu Salam de biscuiti cu miez de gutui
care si el arata intr-un mare fel;am si eu o reteta de salam cu gutui dar vreau s-o fac pe a ta draga Simona intr-un viitor apropiat,oricum reteta e la pastrare!!
4-LAURA MARIA DIN a venit cu reteta  Piept de pui cu gutui
Chiar ma gandeam,oare face cineva o mancare cu gutui??pana la urma a riscat Laura dar i-a placut din cate am inteles!
5-MARGARETA CISMASIU a facut o super placinta pe care o voi incerca si eu dupa ce ma mai eliberez din alte probleme pentru ca modul ei de pregatire mi s-a parut interesant iar cum mie-mi place gutuia cred ca va fi ceva sublim,cum de altfel a fost si placinta Margaretei! Placinta cu gutui
6-MIOARA MIOARA nu s-a incadrat in tema propusa dar am luat aceasta reteta ca si bonus pentru ca de cand sunt activa in acest grup,nimeni nu a propus alcoolul adica taria;a fost vin,smapanie dar tuica nu si dupa atatea dulciuri,e binevenit un digestiv,zic chiar daca e tot dulce si el!!Lichior de gutui
7-CRISTINA IULIANA PANA a ajuns  draga de ea pe ultima suta de metri, cu niste Painici umplute cu dulceata de gutui si branza dulce

ca salivezi numai cat te uiti la ele.Te pup Crisule ca nu m-ai lasat!
8-MARIA ZAMBETANIA o fata tot la fel de draga mie,atat de draga,de parca ne-am fi cunoscut de-o viata!! cine stie poate intr-o alta viata chiar am fost prietene,a venit si ea tot pe ultima suta cu o reteta de reteta si anume
Prajitura cu gutui caramelizate O minuna de prajitura Mariuca,te pup si multumesc!

Am facut si eu ceva delicios,  pentru ca asa se obisnuieste si anume
    Cheesecake cu gutui

Atat e pentru aceasta luna si nu pot decat sa va multumesc ca m-ati onorat cu prezenta,v-ati facut timp pentru mine,ati pregatit aceste delicatese si va imbratisez cu mult drag!
Pentru ca regula este ca sa propun pe cineva sa fie gazda in luna Noiembrie,m-am gandit la MONICA HOROIU
Sper sa fie o cutie frumoasa si usoara draga mea. 




4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme