Prajitura cu piscoturi

Prietena mea virtuala GABY DUCEAG care mi-e draga foarte tare,a postat intr-o zi pe FB,o prajitura de-mi venea sa inghit tastatura si cum nu rezist la semenea bunaciuni,m-am apucat si eu de treaba.
Am pus la punct totul,mai putin vasul;am scos tot ce aveam,care era prea mic,care prea mare,pana la urma am optat pentru o tava cu pereti detasabili,care si ea a fost  mare,pentru ca am cam intins din creme!!
Nici o problema,s-a papat tot iar nepotii au spus,un deliciu si sa mai fac!! 
AVEM NEVOIE DE:
300g piscoturi
200ml lapte
2linguri zahar
2plicuri zahar vanilat
400ml frisca lichida

CREMA DE VANILIE
3galbenusuri
3linguri rase cu amidon
4linguri zahar
125g unt
320ml lapte
esenta de vanilie
CREMA DE CIOCOLATA
200g ciocolata cu lapte
200ml frisca lichida
Mai avem nevoie si de banane;acestea le cumparati in functie de vasul in care pregatiti prajitura;al meu daca a fost mai mare,am avut nevoie de 7banane
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Se bate mai intai cele 400ml frisca lichida tare si cu creste lucioase apoi se lasa la frigider
2-Se topeste pe bain-marie ciocolata cu frisca
se freaca bine pana se lichefiaza apoi se lasa deoparte

3-Se freaca bine galbenusurile cu un praf de sare si zahar pana se topeste,se adauga amidonulapoi cate putin lapte rece;se rastoarna intr-un vas pe foc,se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa,se adauga vanilia iar dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza untul cubulete,amestecand energic dupa fiecare
4-Intr-un vas uns cu unt,se pun piscoturi inmuiate in lapte cald amestecat cu zahar si zahar vanilat,,apoi jumatate din crema de vanilie,deasupra rondele de banana
se acopera cu jumatate din frisca,urmeaza iar piscoturi apoi restul de crema de vanilie,restul de rondele de banana,restul de frisca iar la final crema de ciocolata
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand se pune pe o tava,se scoate inelul
apoi se taie si se serveste.
Doamne ce bunatate!!










1

Salata de cartofi cu sos de avocado

Aceasta minunata salata,am pregatit-o pentru PROVOCAREA WEEKEND CU SPOR si este inspirata din blogul MARGARETEI CISMASIU care este gazda provocarii din aceasta luna.
Din ceea ce ne-a propus,adica
-Supe/ciorbe
-Aperitive
-Prajituri
am ales aceasta salata,pentru ca tot aveam avocado si mi s-a parut o reteta interesanta dar mai ales pe gustul meu.As fi vrut sa mai fac ceva,dar am nevoie de cumparaturi si la noi cum e "sticla"pe jos,nu ma incumet sa ies pentru ca nu am nevoie de oase rupte!!
Pentru moment ne-am delectat cu aceasta salata buna,buna,multumesc Marga!!
Eu am adaugat o ceapa mica rosie,mai mult pentru decor!!
AVEM NEVOIE DE:
6-8 cartofi
4oua

2avocado

2linguri ulei de masline
1lamaie
50g masline
1ceapa mica rosie
sare
piper
Eu am redus cantitatile,pentru ca-mi cunosc puterea de consum!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in castron cartofii fierti si ouale taiate cubulete sau rondele,maslinele si jumatate din ceapa
  Se pune in blender pulpa de avocado,ulei,pentru inceput zeama de la jumatate de lamaie,putina sare si piper si se proceseaza
Dupa ce a rezultat o pasta asemanatoare cu maioneza,se potriveste de gust apoi se rastoarna peste cartofi
Dupa omogenizare se serveste imediat.
Este un deliciu de salata si poate fi pregatita si in zilele de post,cui ii place avocado,eliminand oul bineinteles!


 
 
0

Varza calita cu carnati

Am facut carnati de Craciun,am mancat atunci proaspeti si cum stateam eu pe ganduri intr-o zi ce sa mai gatesc,hop mi-a venit ideea ca tot nu am facut pana acum asa ceva!
Suuuper delicioasa,a venit si nepotul la masa si gata varza!!😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
carnaciori
varza murata
20ml ulei sau grasime de porc
2cepe
1ceasca pasta de ardei
cateva crengute de cimbru
sare daca e nevoie
cantitatile nu le-am spus pentru ca fiecare pregateste in functie de persoane
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei se caleste ceapa,se adauga pasta de ardei,dupa 2-3min.varza tinuta 3-min in apa rece daca e acra si sarata,apoi taiata fideluta
Dupa 5min,timp in care se amesteca din cand in cand,se potriveste de gust,se  rastoarna in tava pe fundul careia se pun crengutele de cimbru
deasupra se pun carnatii,se indeasa putin in varza ca sa-si elimine aroma  si sa se faca bine,apoi se lasa la cuptor 30-40min,timp in care se intorc cu un cleste carnatii
Dupa ce considerati ca varza e suficient de facuta,se opreste focul.Eu nu las mult timp in cuptor,pentru ca nu-mi place sa fie prea fiarta.
Se serveste cum altfel,decat cu mamaliguta si ardei iute.





 
 

0

Paste cu ciuperci si bacon

Vreau sa va spun de la inceput ca aceasta mancare este foarte sanatoasa,doar baconul da o nota discordanta dar am pus foarte putin,in rest totul e perfect si foarte gustos.
Am gasit la LIDL aceste paste cu faina de hrisca,nu mai vazusem pana acum(sunt chinezesti) si am luat sa vad cum se comporta;sunt foarte bune!!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet paste cu faina de hrisca
50g bacon
200g ciuperci
200ml smantana lichida de soia
1lingurita condimente pentru paste Kotanyi
sare
oregano Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune baconul cubulete in tigaie pe foc sa se topeasca grasimea,se adauga ciupercile feliate
dupa ce a scazut apa din ele,se adauga lingurita cu condimente
apoi smantana si se amesteca totul foarte bine,se condimenteaza dupa gust,se adauga oregano
Dupa omogenizare se adauga pastele fierte in apa cu putina sare doar 4 maxim 5min si bine scurse
apoi se pun pe farfurie si se servesc imediat
Un deliciu! rezultatul nu este alb pentru ca pastele sunt inchise la culoare iar in compozitia condimentelor pentru paste se gaseste boia.




 
 

0

Budinca de chia cu roscove

Dupa sarbatorile de iarna,mi-am propus sa fac organismului putina detoxifiere si cum o perioada nu mai fac mancare pentru doua persoane,m-am pus pe cautat retete.
Am gasit aceasta budinca care de fapt se compune din doua budinci,timpul de pregatire pana la final e putin mai lung,dar gustul e foarte bun;aspectul nu m-a multumit pentru ca ambele sunt inchise la culoare,ar fi trebuit sa am fructe deschise la culoare sa se faca diferenta intre ele si nu zemoase cum ar fi caisele de exemplu,dar la vara o repet.
AVEM NEVOIE DE:
BUDINCA1:
4linguri seminte de chia
60ml lapte de soia
3linguri pudra de roscove
3lingurite sirop de agave
esenta de vanilie
un praf de sare
BUDINCA2:
1ceasca de zmeura
1portocala
4curmale(eu am pus mai multe)
4linguri seminte de chia
 CUM SE PROCEDEAZA:
1-Intr-un vas totul se amesteca foarte bine cu laptele cald,se rastoarna intr-un borcan,se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi;compozitia trebuie sa se intareasca,cu aspect de budinca
2-Zmeura daca este congelata se pune in sita sa se scurga bine,apoi in blender impreuna cu felii de portocala fara pielita,zeama de la portocala,curmalele fara samburi si chia;se paseaza totul bine dar atentie compozitia nu trebuie sa curga iar daca totusi este prea moale,se poate adauga chia,
apoi se pune in cupe intercalat cele doua budinci,se orneaza cu fructe si se serveste;super bun si sanatos!

 
 


0

Prajitura cu fructul stea

Am gasit astfel de fructe,am mancat una(sunt foarte gustoase) iar una am pus-o la aceasta prajitura de post
De fapt initial este un chec dar daca eu am tavile mici,mi-a ramas aluat si am facut si aceste mici stelute,pentru ca si fructul e stea,se potrivesc de minune!
AVEM NEVOIE DE:
450g faina
1cana cu zahar
150ml ulei
150ml apa minerala sau sifon
1plic praf de copt
2linguri nuca de cocos
suc de la 3portocale
arome
200g rahat
fructul stea sau Carambola
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca cu telul intr-un vas uleiul cu zahar si apa minerala pana devine albicioasa compozitia,se adauga sucul de portocale,aromele,amestecand energic,apoi nuca de cocos si faina cu praful de copt iar la sfarsit se incorporeaza rahatul taiat cubulete mici.
se rastoarna in tava de chec unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt,deasupra se pun stelute taiate
si la cuptor 30min.
Dupa ce s-a racit putin se scot din forme,se pun pe platou,se pudreaza cu zahar si se taie.
Atentie,este foarte fraged checul si se taie mai greu.





0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme