Mini drob in foitaj

Pentru ca in fiecare an cand fac drob,nu se mananca,feliile taiate se usuca apoi date la catei,in acest an am facut mini drob si intradevar de aceasta data s-a papat tot!!

AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foitaj
maruntaiele de la 1miel(cine doreste,mai poate cumpara organe)
250g carne de porc

4leg.marar
1leg,patrunjel

1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
sare
piper

6oua crude
4oua fierte
1frunza de dafin
1pahar cu lapte 150ml
Pentru uns:
2linguri smantana
1ou


CUM SE PROCEDEAZA:
Maruntaiele si carnea de porc spalate,se pun la fiert intr-un vas mare impreuna cu dafin si 1lingura cu sare
Dupa ce au fiert bine,se strecoara,se trec prin masina de tocat,apoi se adauga:ouale batute,piper,ceapa si usturoiul taiate  marunt,mararul si patrunjelul spalat si de asemenea taiat marunt,sare doar daca e nevoie,lapte apoi se amesteca totul foarte bine.

4forme mici termorezistente,se tapeteaza cu foitaj,pana la jumatate se pune carne,pe mijloc se preseaza putin in interior un ou fiert tare
se acopera cu carne,se niveleaza suprafata iar deasupra se pune cu lingura amestec de ou batut cu smantana.
Restul de carne ramasa,daca va ramane,se pune intr-o forma de chec
La cuptor se lasa 40min la foc mic iar dupa ce s-au rumenit se scot,se trece usor cu un cutit de jur imprejur,apoi se rastoarna pe platou.


Poate va intrebati de ce pun lapte,intr-un cuvant va raspund,pentru ca drobul va iesi fraged,nu uscat,necacios sau sa se risipeasca atunci cand este taiat,am intalnit asa ceva,credeti-ma!
Sa va fie de folos si pofta buna!


  


0

Supa crema de urzici

Am vazut ca din toate supele mele crema,imi lipseste cea de urzici si nu stiu cum de-am scapat-o pentru ca-mi plac mult de tot astfel de supe!
AVEM NEVOIE DE:
250g urzici
1leg.de leurda
1ceapa
1morcov
1/2telina
2cartofi
100ml smantana lichida de soia sau lapte de cocos,tot de post este
2linguri ulei
sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei,se pun legumele curatate,spalate,taiate cuburi,leurda spalata si taiata marunt,urzicile curatate,spalate bine cu apa rece apoi oparite 5min si scurse(nu se arunca apa),se amesteca totul bine iar dupa cateva minute se adauga 3cani cu apa de la oparitul urzicilor,1/2lingurita cu sare si se lasa 30min sa fiarba
Dupa ce totul este fiert,se strecoara,legumele se paseaza,piureul obtinut se amesteca cu apa de la fiert,pana la consistenta dorita
se adauga smantana,se potriveste de gust
apoi se serveste cu felie de lamaie(optional)



 

0

Aripioare si cartofi la cuptor

Pentru ca le plac mult,am facut la nepoti,cele mai bune aripioare pe care le-au mancat vreodata(dupa spusele Evei!)
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare
500g cartofi
1lingurita sare
putin cimbru
1lingurita usturoi Kotanyi
1lingura oregano Kotanyi
1/2lingurita curcuma Kotanyi
5linguri nulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Aripioarele taiate in doua cu varfurile eliminate,spalate,uscate,se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu cartofii curatati,spalati,taiati in sferturi sau mai mici,se amesteca bine cu restul ingredientelor iar la final se face in asa fel ca aripioarele sa stea peste cartofi,se adauga 1pahar cu apa,se acopera vasul cu folie de aluminiu apoi se lasa la cuptor la foc mic 40min;dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca
Se servesc imediat!

 
0

Gogosi cu mere

N-am facut niciodata,dar am incercat si mi-au placut si mie si nepotilor.
AVEM NEVOIE DE:
3mere
1plic drojdie uscata
2cani cu faina,am incercat faina de la Raftul Bunicii
2oua
3linguri smantana
1/2lingurita sare
1lingura zahar
lapte cald
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pun merele curatate si rase,ouale batute cu zahar si sare
drojdia,esenta de vanilie,smantana
faina,apoi se adauga lapte cald amestecand cu telul pana se ajunge la consistenta smantanii,
Se acopera castronul si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul,se ia cu lingura din aluat si se pune in fripteoza cu mult ulei incins
Atentie,focul nu trebuie sa fie tare,pentru ca se rumenesc repede iar interiorul ramane crud!
Dupa ce s-au rumenit,se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei
apoi se pun pe farfurie,se pudreaza cu zahar si se servesc calde!





  

0

Ciorba cu perisoare de curcan

Pentru ca si nepotilor mei le place borsul de orice fel,am facut aceasta ciorba dar cu perisoare de curcan,pentru ca-s mai sanatoase.
AVEM NEVOIE DE:
1ceapa
1morcov
3cartofi
1/2telina mica
1ardei gras
1radacina de pastarnac
2leg.loboda
2leg.leustean
2linguri pasta de ardei
1l de bors
3linguri ulei
sare
Pentru perisoare:
500g carne de curcan tocata
2leg.de patrunjel
1lingura orez
2oua
1ceapa mica
sare 
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau date pe razatoare,se soteaza in oala cu ulei si 1ceasca cu apa;dupa ce s-au inmuiat si apa a scazut,se adauga pasta de ardei,cartofii taiati cubulete,1lingurita sare,2cani cu apa si se lasa la fiert incet.
In acest timp,se amesteca carnea cu  ceapa rasa fin,patrunjelul taiat marunt,orezul spalat,ouale batute si sare;dupa omogenizare,se formeaza perisoare,si se pun la fiert separat intr-un vas cu apa si putina sare
 Dupa 15min de fiert,se scot cu spumiera,apa de la fiert se strecoara si se adauga peste legume in oala;cand incepe sa fiarba,se adauga perisoarele,loboda taiata marunt,leusteanul,borsul fiert separat,se potriveste de gust iar dupa 2-3clocote se opreste focul.
 
 

0

Sunt buzzer4

Se testeaza Sapunul-lichid Dove
Se stie ca intr-o familie folosirea sapunului indiferent ca-i solid sau lichid,este indispensabila iar spalatul pe maini nu este optional,ci obligatoriu!!
Asa se intampla si cu un mic membru al familiei(nepotica),care se spala dimineata si pe parcursul zilei cu sapunul lichid Dove,apoi vine si-mi spune ca-i miros manutele foarte frumos, iar eu ii spun ca pentru asta trebuie sa-i multumim lui #buzzstore
pentru ca mi-a trimis kit-ul pentru testare
apoi lui #buzzdove
si nu in ultimul rand lui DOVE
pentru produsele de exceptie!

4

Tarta cu zmeura

Asta toamna am pus la congelator foarte multa zmeura,am prins intr-o zi un pret foarte bun,am luat mai multa si uite asa toata iarna m-am lafait cu zmeura.
Acum am crezut ca am terminat-o dar tot am mai dat de o punga si am facut aceasta tarta.Nu am muncit deloc la ea dar m-a salvat dintr-o situatie!!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foitaj
1plic Crema pentru tarte Dr.Oetker
1cana cu zmeura
zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat
deasupra se pune crema pregatita dupa instructiunile de pe plic
apoi zmeura nedezghetata
si se lasa la cuptor 30-40min
iar dupa ce s-a racit se scoate din forma,se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar si se serveste
Este un desert gustos,se pregateste foarte repede,este un desert care te salveaza atunci cand ai musafiri neinvitati!!




  

0

Curcan cu stevie

Cat ma bucur cand vine primavara sa vad gradinile pline de verdeata,pietele de asemenea si cat imi plac mie aceste verdeturi,dar se pare ca timpul s-a razbunat pe noi si nu stiu sigur dar dupa atata frig,ploaie si ninsoare,nu cred ca vom mai avea asa curand verdeata de care vorbeam.
AVEM NEVOIE DE:
2aripi de curcan
1kg stevie
1ceapa
1lingura pasta de ardei sau de rosii
20ml ulei
2-3fire de usturoi verde
2oua
sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
Aripile portionate,spalate,se rumenesc in ulei,dupa care se scot pe o farfurie.In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit se adauga pasta de ardei,carnea,1cana cu apa,1lingurita cu sare,usturoiul taiat marunt si se lasa la fiert
 Dupa ce carnea este fiarta,se adauga stevia curatata,spalata,oparita 2-3min.in apa clocotita,scursa iar dupa ce s-a racit putin,taiata
Se lasa pe foc pana scade,(nu mai mult de 10-15min),se potriveste de gust,se opreste focul si imediat se adauga ouale batute,se amesteca si se pune capacul.
Se serveste imediat sau cum doreste fiecare!!

 

0

Desert la pahar

Am facut Tiramisu iar cu crema si piscoturile ramase,am facut doua cupe din acest desert bun de tot!😉😉😉
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de piscoturi
250g branza Mascarpone
200ml frisca lichida
200g crema Speculos din comert LIDL
1cutie compot de ananas SunFood
1/2lingurita scortisoara Kotanyi
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza cu frisca batuta separat apoi cu crema Speculos
Se pun in cupe bucati de piscot inmuiate in zeama de compot,apoi crema,cubulete de ananas,
se acopera cu crema,se orneaza cu jumatati de ananas se pudreaza cu scortisoara si se lasa la frigider pana in momentul servirii


  


missgrey.ro
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme