Mini drob in foitaj
Pentru ca in fiecare an cand fac drob,nu se mananca,feliile taiate se usuca apoi date la catei,in acest an am facut mini drob si intradevar de aceasta data s-a papat tot!!
se acopera cu carne,se niveleaza suprafata iar deasupra se pune cu lingura amestec de ou batut cu smantana.
Restul de carne ramasa,daca va ramane,se pune intr-o forma de chec
La cuptor se lasa 40min la foc mic iar dupa ce s-au rumenit se scot,se trece usor cu un cutit de jur imprejur,apoi se rastoarna pe platou.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foitaj
maruntaiele de la 1miel(cine doreste,mai poate cumpara organe)
250g carne de porc
4leg.marar
1leg,patrunjel
1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
sare
piper
6oua crude
4oua fierte
1frunza de dafin
1pahar cu lapte 150ml
Pentru uns:
2linguri smantana
1ou
CUM SE PROCEDEAZA:
Maruntaiele si carnea de porc spalate,se pun la fiert intr-un vas mare impreuna cu dafin si 1lingura cu sare
Dupa ce au fiert bine,se strecoara,se trec prin masina de tocat,apoi se adauga:ouale batute,piper,ceapa si usturoiul taiate marunt,mararul si patrunjelul spalat si de asemenea taiat marunt,sare doar daca e nevoie,lapte apoi se amesteca totul foarte bine.
se acopera cu carne,se niveleaza suprafata iar deasupra se pune cu lingura amestec de ou batut cu smantana.
Restul de carne ramasa,daca va ramane,se pune intr-o forma de chec
La cuptor se lasa 40min la foc mic iar dupa ce s-au rumenit se scot,se trece usor cu un cutit de jur imprejur,apoi se rastoarna pe platou.
Poate va intrebati de ce pun lapte,intr-un cuvant va raspund,pentru ca drobul va iesi fraged,nu uscat,necacios sau sa se risipeasca atunci cand este taiat,am intalnit asa ceva,credeti-ma!
Sa va fie de folos si pofta buna!
0