Cheesecake cu zmeura

Pentru ca frumoasa si talentata bloggerita Cristina Toth a implinit 7ani cu blogul Diva in bucatarie,am primit o invitatie sa particip la un concurs dar sa pregatesc si acest cheesecake.
Am avut toate ingredientele,mai putin zmeura proaspata,asa ca am facut o combinatie cu afine.
La multi ani draga Cristina,multa putere sa mai gatesti,sa mai postezi,sa ne mai uimesti cu bunatatile tale si sa ne mai intalnim si peste alti 7ani!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
160g biscuiti digestivi
80g unt topit
CREMA DE BRANZA:
500g branza Ricotta
50g zahar pudra
100ml frisca lichida
16g gelatina
100g zmeura
LEMON CURD
60ml suc de lamaie proaspat stoarsa
coaja rasa de lamaie
100g zahar
2galbenusuri+1ou
60g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput pregatim lemonul curd;se pun intr-un vas pe bain-marie oul intreg,galbenusurile,zaharul si sucul de lamaie,se amesteca continuu pana rezulta o budinca,apoi se lasa deoparte sa ajunga la temperatura camerei,apoi se incorporeaza untul taiat,se mixeaza energic si se lasa la frigider 30min
Pentru blat,se pun biscuitii rupti in robot,dupa ce s-au pisat se adauga untul topit si racit,apoi se rastoarna intr-o forma mica de tort(18cm diametru),se preseaza blatul cu ajutorul fundului unui pahar apoi se lasa la frigider;
Intr-un castron se freaca branza cu zahar pudra
se adauga frisca batuta separat
Dupa omogenizare se dau deoparte 4linguri cu crema de branza apoi in restul se adauga 80g lemon curd(eu am pus 3linguri)
Tot aici se adauga 12g gelatina hidratata in 50ml apa rece,apoi dizolvata pe bain marie impreuna cu 2linguri crema de branza oprita la inceput iar dupa omogenizare,se rastoarna peste blat
si se lasa la frigider sa se intareasca
In acest timp se hidrateaza restul de gelatina in 50ml apa,se dizolva pe bain-marie alaturi de cele doua linguri de branza ramase,se lasa sa se raceasca putin apoi se amesteca cu lemonul curd oprit iar dupa omogenizare se rastoarna peste crema de branza si imediat se pun fructele deasupra,apoi se lasa la frigider 30min.
Se scoate din forma pe un platou,se taie si se serveste.
Imi pare rau ca ouale mele nu au fost atat de galbene si lemonul curd este aproape albicios si de asemenea imi pare rau ca nu am avut zmeura proaspata si incepuse sa se dezghete dar una peste alta,gustul a fost unul super delicios!
Multumesc pentru reteta Cristina si inca o data La multi ani!!



0

Tarta cu mozzarella si rosii cherry

Mi-am amintit ca de mult nu am mai facut astfel de tarta si daca tot am cherry din belsug,printre altele,am facut si tarta!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj
200g mozzarella
400g rosii cherry
4oua
3linguri smantana
frunze de busuioc verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se capitoneaza o forma de tarta cu aluat,
pe toata suprafata se pun felii subtiri de mozzarella
Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana
iar dupa omogenizare se rastoarna peste mozzarella
Se pun deasupra rosii,printre ele frunze de busuioc apoi la cuptor se tine 30min
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou apoi se taie si se serveste!








0

Hamsii prajite cu mujdei

Am fost cu o prietena din Italia si am mancat pe unul din vasele de la Dunare si la Dunare ce poti manca decat peste.
Am inceput cu o farfurie incarcata cu astfel de hamsii,nu stiu daca mi-era foame sa intradevar a fost bun,pentru ca nu a ramas nimic in farfurie si un alt fel de mancare nu ne-a mai trebuit!!
La cateva zile am facut si acasa,dar ca credeti ca au fost ca pe vapor???nici vorba,dar s-au mancat!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg hamsii
sare
faina
ulei pentru prajit
1capatana de usturoi
iaurt
CUM SE PROCEDEAZA:
Nu-i mare lucru sa prajesti niste peste dar daca am facut-o trebuie s-o scriu aici pentru cine,chiar nu stie sa pregateasca asa ceva;nu e de condamnat,nimeni nu s-a nascut invatat!
Pentru curatarea pestelui,se tine de cap si se trage in jos spre burta,astfel capul rupt,trage cu el si intestinele.
Se spala,se scurge bine de apa,apoi se pudreaza cu sare si se lasa cateva minute deoparte(10min),sa-si ia sare,apoi se pun mai multi in vasul cu faina,se amesteca sa se prinda faina pe fiecare peste,apoi cate unul tinut de coada si scuturat putin de excesul de faina se pune in uleiul incins;dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie
Usturoiul pisat,frecat cu putin ulei,se amesteca la final cu iaurt
Se serveste pestele pe farfurie,alaturi mamaliga si bolul cu mujdei.
 
 

0

Tocanita de ardei gras cu ciuperci

Asta-i o mancare de regim,nu arata bine deloc dar totul e de la ciuperci care au fost cumparate de sotul meu!!! trimite barbatul la cumparaturi,ca el iti vine cu ce-i mai ieftin,asta nu-i ceva rau dar eu i-am spus de multe ori ca nu tot ce-i ieftin e si bun!!!!
Asta a cumparat,asta i-am facut!!
AVEM NEVOIE DE:
2ardei grasi
3ardei kapia
3cepe
1capatana de usturoi
4linguri ulei
500g ciuperci
1cutie rosii Sun Food
2linguri bulion
1ardei iute
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei si 1ceasca cu apa se adauga ceapa tocata marunt apoi ciupercile curatate si feliate,se lasa pe foc pana scade apa din ele
se adauga apoi rosiile taiate,1ceasca cu apa si se lasa la fiert;dupa cateva minute se adauga ardeiii taiati fasii,ardeiul iute rondele,bulionul,sare dupa gust si se lasa la fiert cu capac
Dupa ce a scazut bine,se potriveste de gust si se serveste cu mamaliga sau fiecare cum doreste!


 

0

Supa rece de castraveti

Am incercat si aceasta reteta si e chiar buna,pe caldura care vad ca nu mai pleaca,e minunata si sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2castraveti mai mari
2fire de ceapa verde sau 1/2 uscata
1mana de migdale sau nuci
1mana de frunze de lamaita sau menta
2catei de usturoi
1cana cu lapte de migdale sau de soia
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii spalati,curatati,taiati se pun in blender apoi ceapa curatata si taiata,menta spalata si ea,migdalele,putina sare,usturoiul curatat,lapte si se proceseaza totul
Dupa ce rezultatul este un lichid gros,se potriveste de gust apoi se imparte in boluri,se lasa la frigider iar in momentul servirii se orneaza cu rondele fine de castravete

 
 

0

Terci de ovaz

Am incercat si eu sa fac cate ceva mai sanatos cum spune toata lumea dar acum cu problemele de sanatate ale sotului,chiar am luat-o in serios!
AVEM NEVOIE DE:
1ceasca fulgi de ovaz
1cana cu lapte de orez
1cana cu fructe de padure
1banana
1lingurita tarate de psylium
CUM SE PROCEDEAZA:
Fructele spalate,curatate,se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor,se proceseaza iar dupa ce s-a format un lichid gros,se imparte in cupe,se tine la frigider iar la servire se orneaza cu fructe.
 
 


0

Perisoare de dovlecel in sos de smantana de soia

Am avut o perioada dovlecei de la gradina ca nici nu mai stiam ce sa fac cu ei;poate ca stiam dar adevarul e ca nu prea-mi plac!!!
M-am gandit ca daca se pot face chiftelute,de ce nu si perisoare;am cautat pe Google sa vad poate e ceva special dar nu am gasit nimic,inseamna ca eu sunt prima cu aceasta reteta!!!! foarte interesant!!
Ei bine daca nu am gasit,am facut dupa reteta perisoarelor cu carne dar fara sa fie fierte separat pentru ca nu au carne iar orezul e deja fiert.
Vreau sa va spun ca au fost ultra,mega,super bune!!!
AVEM NEVOIE DE:
Perisoare:
2dovlecei,eu am avut unul rotund mai mare
2morcovi
1ceapa mica
3linguri orez fiert
marar
1ceasca cu pesmet
1cana cu faina
sare
piper
putin cimbru
 Sos de smantana:
400ml smantana de soia de la Kaufland
3catei de usturoi
1lingurita cu faina
2linguri ulei
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii spalati,curatati de coaja optional,se rad fin,morcovul de asemenea curatat de coaja si ras fin,ceapa tocata foarte marunt sau rasa si ea,toate se pun intr-un vas cu 1lingurita sare,se amesteca si se lasa deoparte 15min.
Dupa acest timp,se stoarce bine de sucul care s-a lasat si se pune intr-un alt vas,se adauga sare,piper,1/2lingurita cimbru,verdeata tocata,orezul fiert,putin pesmet si se amesteca totul iar daca-si mai lasa suc,se adauga si restul de pesmet si se omogenizeaza totul apoi se lasa deoparte cateva minute sa se umfle pesmetul apoi
se ia cu lingurita din compozitie,se trece prin faina,se formeaza perisoare,dupa care se pun pe un tocator
 In acest timp in cratita cu ulei se calesc cateiii de usturoi doar cat isi elimina aroma dupa care se scot,se adauga faina,se amesteca bine,se stinge cu o cana cu apa,se amesteca sa nu faca cocoloase,se pun perisoarele iar dupa 2-3min se adauga smantana,se condimenteaza dupa gust iar dupa cateva clocote se opreste focul.
Se serveste pe farfurie alaturi de mamaliga!
Pofta buna!




 

0

Musaca de paste

Nu am mai facut asa ceva nici nu mai stiu de cand iar acum daca tot am paste la discretie,mi-am adus aminte de ea si ca sa ies putin din tipar,am facut-o sub forma de tort!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu spagheti
500g carne tocata
1ceapa
20ml ulei
1lingura bulion
3catei de usturoi
100ml vin alb
sare
piper
putin cimbru
3oua
4linguri parmezan ras
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei calesti ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugi carnea,amesteci pana se albeste,adaugi apoi bulionul,vinul si lasi la foc mic pana scade iar la final condimentezi dupa gust si opresti focul.
In tava unsa cu ulei sau un vas termorezistent,pui un rand de paste fierte si scurse,apoi carnea,nivelezi suprafata
acoperi cu restul de paste iar deasupra torni ouale batute si amestecate cu parmezan
Pui tava in cuptor la foc mediu 30-40min,dupa care o scoti si dupa ce s-a racit o tai


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme