Paste cu scoici

Imi plac pastele,imi plac fructele de mare iar aceste combinatii le ador,de aceea de cate ori merg la cumparaturi,mai strecor in cos cate o caserola sau de creveti sau de scoci sau de mix.
De aceasta data am luat scoici ca erau mai ieftine!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet paste tip tagliatelle
300g carne de scoici
2linguri ulei de masline
2catei de usturoi
1ardei iute rosu mic
50ml vin alb
cateva rosii cherry
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaie cu ulei,calesti usturoiul taiat cu ardeiul pana-si elibereaza aromele fara sa se arda,adaugi apoi scoicile,rosiile,vinul si lasi pe foc mediu pana scade
La final adaugi sare doar daca e nevoie,frunze de busuioc rupte
apoi pastele fierte si scurse.
Dupa omogenizare pui in farfurie cu busuioc deasupra si servesti.

Eu nu am mai pus in farfurie ci in vasul special pentru paste.

 
 

0

Peste la cuptor

Am avut o perioada cand l-am tinut pe sotul meu intr-un regim mai strict,adica doar peste,legume si piept de pui i-am facut;a fost destul de dificil pentru mine pentru ca noi nu am avut nevoie pana acum de regim si deodata,hop cu regim!!!!
Spun ca a fost dificil si pentru ca daca-i faceam ceva,nu era bun pentru o anumita boala,daca faceam o combinatie,la fel,ceva era bun pentru o boala dar restul nu si asta pentru ca la analize l-a gasit cu multe probleme,pfuuu!!!
In concluzie m-am dus la piata,am luat diferite soiuri de peste,l-am pus in pungi la congelator cat sa-i fac odata si asta e tot!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste mai mare,eu am avut chefal si mreana,peste de apa dulce
rosii cherry
1lingura dulceata de ardei iuti
condimente pentru peste
4catei de usturoi
3linguri ulei
1lamaie
crengute de salvie verde
putin cimbru
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,fara cap si coada care au mers la bors,condimentat cu sare medicinala,piper,cimbru,usturoi pisat,si condimente pentru peste,il pui in tava
In burta pui crengute de salvie si 2-3rosii,deasupra ungi cu dulceata,stropesti cu ulei de masline,pe langa el pui rosii,salvie,cateva rondele de lamaie,adaugi putina apa,acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 20-25min.
Dupa acest timp descoperi si mai lasi cateva minute sa se rumeneasca daca vrei
Servesti imediat,sau nu dupa cum aveti preferinta!

 
 

0

Paste cu sos de prosciutto

Am gasit la Kaufland caserola cu bucatele de prosciuto(sunca italiana),am cumparat-o in ideea ca o voi folosi la ceva nu numai la paste dar pana la urma tot la paste a ajuns, pentru ca mi-era pofta
Buna a fost,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
2cutie cu paste tagliatelle
250g prosciutto 
3catei de usturoi
1ardei iute rosu mic
2linguri ulei de masline
cateva rosii cherry
50ml vin alb
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei calesti prosciutto taiat cu usturoiul taiat si el si ardeiul iute;dupa ce s-a rumenit adaugi vinul si lasi sa fiarba
daca e nevoie,mai adaugi putina apa;dupa ce a scazut,adaugi rosiile intregi si lasi cateva minute cu capac,amestecand din cand in cand
Dupa ce s-a format un sos,potrivesti de gust,dar nu mai trebuie sa potrivesti pentru ca prosciutto este sarat,adaugi busuioc verde sau uscat de care ai,apoi amesteci cu pastele fierte si scurse
Dupa omogenizare servesti pe farfurie cu busuioc verde deasupra,era bun si putin parmezan dar nu am avut.



  

0

Chiftele cu carne de curcan si dovleac

Iar m-am intrecut pe mine!!Am facut chiftelele pentru Costel pentru regimul lui si stiind ca,carnea de curcan(scuzati cacofonia!) are un gust fad si chiftelele ies cam tari,am adaugat 3felii de dovleac pe langa alte alea si au iesit super mega!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
3felii dovleac
1capatana de usturoi
1ceapa
2leg.marar
1cartof mare fiert
1ceasca pesmet
3oua
1/2lingurita cimbru
sare
piper
salata verde
1cana cu faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca carnea cu dovleacul curatat si ras fin,ceapa tocata marunt,cartoful fiert bine si pasat,usturoiul pisat,mararul taiat marunt,ouala batute,1lingura rasa cu sare,piper dupa gust,1/2lingurita cimbru apoi se amesteca totul foarte bine.
Dupa 10min de odihna, se ia din compozitie cu lingurita,se trec prin faina,se formeaza chiftelute aplatizate in palme apoi se prajesc in ulei incins sau se pot pune in tava pe hartie la cuptor
Dupa ce s-au rumenit,se scot pe hartie de bucatarie
Si se servesc cum doreste fiecare


 
 

0

Supa crema de dovleac si fructe

Eeee ce sa va spun?? de acum incep cu inventiile,cu creatiile,avand ca ingredient principal dovleacul,pentru ca vin de la gradina pe banda!!
Mai am aici o supa crema de dovleac dar acum e cu totul alta reteta pentru ca am adaugat si fructe iar rezultatul a fost unul WAW!!!!
Un gust incredibil de bun,dulce acrisor de la fructe,putin picant de la ghimbir,ce sa mai spun,ceva ce si pe mine m-a uimit!!!
AVEM NEVOIE DE:
1/2dovleac
2mere
2pere
1cm.radacina de ghimbir
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1cutie lapte de cocos
cateva fire de lamaita
sare
seminte de dovleac
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul curatat,taiat cubulete,fructele de asemenea,legumele la fel,lamaita spalata,toate se pun in oala cu apa la fiert.
Dupa 30-40min,daca sunt foarte bine fierte,se rastoarna in robot,cu conditia sa nu contina apa multa,daca e nevoie se adauga la final,se paseaza totul bine
se rastoarna in oala
se adauga laptele de cocos
se amesteca totul bine pe foc mic(focul nu trebuie sa fie mare pentru ca se taie laptele)iar dupa omogenizare,daca vi se pare prea groasa,se poate adauga apa de la fiert,depinde cum doreste fiecare,apoi se potriveste de sare
Se serveste deasupra cu miez de seminte de dovleac sau crutoane.




 
 

0

Foitaj cu nuca si gem

A doua reteta pentru Provocarea Weekend cu spor gazduita de CRISTINA IULIANA PANA
Eu mai am asemenea foitaje dar altfel de retete cu alte umpluturi si pentru ca-mi plac foitajele indiferent cum ar fi,am adaugat-o si pe aceasta 
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj
300g miez de nuca macinat
1lingurita scortisoara
1borcan pasta de macese
CUM SE PROCEDEAZA:
Pe aluatul dezghetat,se intinde pasta de macese,deasupra nuca macinata amestecata cu scortisoara
Apoi se ruleaza strans pana la mijloc,din partea opusa la fel,se strange bine tot sulul format apoi cu un cutit se taie bucati egale,care se pun in tava pe hartie de copt
iar la cuptor se tin 10min la foc mare
Trebuia sa las distanta mai mare intre ele,pentru ca n-au avut loc sa se infoieze!
Dupa ce s-au racit se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.
Deliciu aromat iar dupa 30min.ca si cum nu au fost!
Multumesc pentru reteta Cris!
  
 
1

Guguluf aperitiv cu dovleac

Reteta este pentru provocarea Weekend cu spor,initiata cu ceva ani in urma de STEFANIA ANASTASIU Stefy cum o stiu toti prietenii iar in aceasta luna gazda este neobosita CRISTINA IULIANA PANA
Criss,asa cum o stim si pe ea,ne-a adus luna aceasta sa gatim
-aperitive
-salate
-si dulciuri
Eu am ales sa pregatesc acest guguluf,pentru ca sotul meu zilnic ma "bombardeaza" cu cate un dovleac de la gradina si trebuie sa-i dau atentie ca altfel se supara si se strica(el,dovleacul!!!)
Problema e ca nu am fost atenta cand l-am rasturnat,s-a rupt o bucata si am fentat poza cu un dovleac ornament!!
 AVEM NEVOIE DE:
3felii dovleac
1ceapa
300g ciuperci
2ardei kapia
1lingura ghimbir ras
1lingura ulei de masline
3oua
4linguri faina
200g cascaval ras
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se caleste ceapa taiata fideluta,kapia suvite,apoi ciupercile taiate marunt;
Dupa ce s-a evaporat apa lasata de ciuperci,se adauga dovleacul ras fin,ghimbirul si se lasa pe foc mic amestecand mereu,10-15min
Dupa ce s-a racit compozitia,se adauga ouale,faina,cascavalul ras,sare,piper dupa gust si se omogenizeaza totul bine;se rastoarna in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina,iar la cuptor se lasa 40-45min
Dupa ce s-a copt,se trece cu un cutit subtire in jurul gugulufului,apoi se rastoarna pe un platou iar dupa ce s-a racit se taie si se serveste,eu am optat pentru mix de salata daca tot am avut-o!
Delicioasa reteta,multumesc Criss!!


 
  
0

Inghetata de violete

Prima data cand am fost in Franta,ce am facut in primul si in primul rand???am colindat magazinele!!
Dupa ce le-am "luat pulsul"si mi-am clatit ochii,nu fara sa-i fac mari la ce am vazut pe acolo,m-am intors acasa(la fata mea nu in Ro) cu cateva sacose printre care si o sticla de sirop de violete.
Asa am descoperit aceasta minune de sirop si de care nu ma pot desparti;de cateori merg in Franta si daca nu-mi aduc cateva sticle,am fost degeaba!!
Cand am ajuns in Ro,prima grija a fost sa caut si sa vad ce sunt violetele si unde se gasesc,ei bine,nu este descoperirea mea,asa scrie wikipedia ca violetele francezilor,sunt toporasii nostri!!
M-am linistit,am crezut ca pot sa fac si eu asa ceva dar nu am cum pentru ca mi-ar trebui un sac de floare de toporasi pentru 1l de sirop,asa ca tot din Franta ramane sa-l achizitionez!!
Acum daca am sirop,fata mi-a adus si esenta de violete,pe un site am gasit crema de violete si uite asa am pus de-o inghetata la care m-am gandit toata vara.
Nu cred ca va imaginati gustul si aroma,este ceva incredibil de buna aceasta inghetata!!
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
6galbenusuri
100ml frisca lichida
2linguri crema de violete 
1lingurita esenta de violete
4linguri sirop de violete
2picaturi colorant violet
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai baza pentru inghetata si anume,se desfac galbenusurile,se adauga laptele,apoi pe bain marie,cu telul se amesteca continuu pana se ingroasa,rezultatul fiind ca o budinca
Dupa ce s-a ingrosat,se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata sa se raceasca si astfel sa se realizeze o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi in blender,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine cateva minute apoi se rastoarna in masina de inghetata
Se proceseaza 30-45min iar daca dupa acest timp nu s-a facut,se pune cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou






2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme