Somon cu legume la gratar

Reteta de regim,gustoasa si sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2rondele de somon
 1dovlecel
1ardei kapia
1lamaie
4linguri ulei de masline
1lingurita oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovlecelul si ardeiul spalate,dovlecelul taiat rondele,ardeiul curatat si taiat bucati,se pun intr-un castron,se pudreaza cu oregano,sare si piper pentru cine nu are regim,2linguri ulei,putina zeama de lamaie,se amesteca,se acopera cu folie si se lasa deoparte cateva ore
Somonul spalat,uscat cu prosop de hartie,pus intr-un castron,pudrat cu oregano,sare si piper pentru cine nu are regim,restul de ulei si zeama de la 1/2lamaie,masezi cele doua bucati de peste sa se imbibe cu aromele,acoperi cu folie si lasi deoparte cateva ore
Dupa aceste cateva ore,pe gratarul Tefal bine incins,pui pestele,lasi sa se rumeneasca pe ambele parti intorcandu-l cu grija sa nu se rupa apoi il scoti pe farfurie
Urmeaza legumele sale pui pe gratar iar dupa ce s-au facut le scoti alaturi de peste
Pui o felie de lamaie alaturi apoi servesti
Pofta buna cu sanatate!

  

0

Pizza

Cred ca nu exista frigider in fiecare familie,unde sa nu se gaseasca resturi de branza sau diferite preparate;uite asa facem cate o pizza cu diferite umpluturi si diferite blaturi,de aluat sau de paine
Eu fiind mai comoda,cumpar aluat de pizza cand gasesc,il pun la congelator si la ocazie il folosesc.
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de pizza
cabanos
salam
4ciuperci
branza brie sau alta branza
mozzarella sau cascaval
ketchup

CUM SE PROCEDEAZA:
Pe tava de la aragaz cu hartie de copt intinzi aluatul,rasucesti marginile spre interior ungi cu ketchup
  apoi pui deasupra salamurile taiate cubulete,branza brie la fel si ea,ciupercile feliate si deasupra din belsug mozzarella rasa
La cuptor se lasa 20-25min
apoi o servesti calda


 

0

Papanasi moldovenesti

Imi plac papanasii dar nu stiu de ce-i fac atat de rar;daca nu am o "scula"din aia performanta care sa-mi faca toata treaba,parca nu-mi mai vine sa fac tot felul de aluaturi pentru ca anii se aduna unul dupa altul,putere si rabdare nu mai am!!

AVEM NEVOIE DE:
250g branza de vaci proaspata
4linguri faina
1ou
2linguri gris
2linguri zahar
un praf de sare
1varf de cutit bicarbonat
coaja rasa de lamaie
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron amesteci faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,bicarbonatul stins si branza;dupa ce totul este omogenizat,acoperi vasul si lasi sa se odihneasca 30min.
Dupa acest timp,rupi din aluat bucati egale,le treci prin faina,pui aluatul pe masa de lucru,apesi cu degetul in mijloc apoi invartesti si astfel se formeaza gaura perfecta
apoi le pui in baie de ulei sa se rumeneasca bine pe ambele fete si le scoti pe hartie de bucatarie
Intre timp mai rupi bucati egale din aluat dar mai mici,faci in palme sfere si le dai drumul in ulei sa se rumeneasca si ele;sferele mici trebuie sa fie in numar egal cu papanasii
Pui pe farfurie cate un papanas,in gaura cate o mica sfera
Deasupra dulceata de visine sa curga peste papanas apoi smantana si se servesc calzi

Pofta buna!

  

0

Quesadillas cu salsa de avocado

Am gasit reteta intr-o fila de calendar,am pregatit-o si bine am facut,pentru ca mi-a placut mult mai ales lui Costel,fiind practic micul dejun al lui!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi tortillas
1conserva fasole neagra
1conserva mica de porumb boabe
1/2conserva cubulete de rosii Sun Food
1avocado
1ardei gras rosu
1ceapa
100g cascaval,eu am avut mozzarella
suc de lamaie
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol zdrobesti pulpa de avocado,o stropesti cu zeama de lamaie apoi amesteci cu rosiile cubulete,adaugi putina sare iar dupa omogenizare,acoperi cu folie si lasi la frigider.
Intr-un castron pui ceapa taiat pestisor,ardeiul cubulete,fasolea clatita cu apa rece si scursa,porumbul de asemenea scurs,cascavalul taiat cubulete mici,putina sare si amesteci totul
Pui pe lipie intr-o margine 2-3linguri umplutura,acoperi cu partea ramasa libera,presezi sa nu se risipeasca,si pui in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca pe fiecare parte cate 1min,sau se pot pune pe gratarul tefal
Se servesc imediat cu sosul de avocado.
Deliciu!


 
 
0

Fanouropita

Aceasta prajitura se face in Grecia doar pe 27August cand este Sf.Fanour(sper sa nu gresesc),dar noi daca suntem in Ro,o putem pregati de cate ori vrem.
Asa mi-a spus prietena mea Alina  a carei reteta este si pentru care-i multumesc, o fragezime gustoasa, chiar daca este de post.
AVEM NEVOIE DE:
3/4 pahar ulei
11/2pahar zahar
200ml zeama de portocale proaspat stoarsa
200ml coniac
coaja rasa de lamaie
3cesti faina
1plic praf de copt
150g stafide
150g nuci,eu am avut migdale
2lingurite scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui stafidele intr-un bol cu coniac si lasi deoparte aproximativ 1h;
Amesteci intr-un castron uleiul cu zahar,adaugi sucul de portocale si amesteci bine sa se topeasca zaharul,apoi coaja de lamaie,stafidele cu tot cu coniac,scortisoara,nucile taiate,amesteci totul bine iar la final,faina cu praful de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit o pui pe un platou si pudrezi cu zahar.
Tai prajitura si servesti dimineata alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.
Deliciu!!


 

 



0

Ardei umpluti cu ciuperci si hrisca

Am comis-o din nou cu hrisca,ce sa fac,Costelus al meu trebuie sa manance dar sa stiti ca are un gust foarte bun;sunt ardei umpluti de post cu ciuperci,doar ca in loc de orez am pus hrisca,asta-i tot!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei gras
500g ciuperci galbiori
1ceasca boabe de hrisca
2cepe
1morcov
1ceasca pasta de ardei
500ml suc de rosii
20ml ulei
verdeata
sare
piper
cateva crengute de leustean
1cana cu bors
CUM SE PROCEDEAZA:
Boabele de hrisca spalate bine in cateva ape,le pui intr-un bol cu apa,acoperi si le lasi pe masa in bucatarie pana a doua zi sa se umfle.
In cratita cu ulei pui ciupercile taiate marunt,dupa ce s-a evaporat apa din ele,pui ceapa tocata marunt,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat adaugi pasta de ardei,1/2din sucul de rosii,hrisca scursa,amesteci totul si lasi pe foc amestecand mereu,pana scade bine
La final condimentezi,adaugi verdeata taiata si lasi cateva ore deoparte sa se mai intareasca umplutura.
In cratita pui pe fund crengute spalate de leustean,apoi ardeiii umpluti unul langa altul cu rondele de rosii deasupra
Sfatul meu e ca ardeiii sa fie pusi asa cu se vad, vertical pentru ca la fiert,exista surpriza sa ne trezim cu umplutura prin cratita!!!
Dupa ce ai terminat,pui restul de suc de rosii,borsul,1ceasca cu apa iar deasupra pui direct pe ardei o farfurie intoarsa sau un capac mic, apoi la cuptor vor sta  40min la foc mic.
Dupa ce sunt gata,fiecare-i mananca cum doreste calzi sau reci, cu mamaliga sau paine.
Un alt an 2019,aceeasi reteta delicioasa doar ca hrisca am inlocuit-o cu orez de aceasta data,in rest,totul e la fel
1cana cu orez spalat si scurs,se adauga la final dupa ce toate legumele sunt calite,se mai lasa cateva minute pe foc apoi se opreste






0

Ghiveci cu hrisca

L-am innebunit pe omul meu cu hrisca,i-am facut tot ce mi-a trecut prin cap,incepand cu lapte,iaurt pentru micul dejun pana la tot felul de mancaruri.
Acum am adaugat-o in ghiveci si a iesit ca  tocana de legume cu orez care era pe timpuri dar orezul inlocuit cu hrisca;hai ca nu-i rea!!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu boabe de hrisca spalata in cateva ape si pusa in apa de seara
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1ardei iute
cateva buchetele de brocoli
1felie de telina
rosii cherry
1dovlecel
10ml ulei de masline
1capatana mica de usturoi
1mana de pastai
sare
cimbru
oregano
1lingura boia dulce

CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete mai mari,mai putin rosiile,le pui intr-un castron mai mare,adaugi condimentele,rosiile intregi,uleiul,amesteci totul bine,adaugi o cana cu apa,pui vasul pe foc si lasi sa fiarba cu capac
Dupa ce totul este fiert,adaugi hrisca scursa de apa,amesteci bine,mai lasi cateva minute,potrivesti de gust apoi opresti focul
Eu am pus cam multa hrisca,cred ca era suficient o ceasca nu o cana


   
0

Prajitura cu pere si ghimbir

O alta prajitura cu pere la fel de buna!
AVEM NEVOIE DE:
4-5pere moi
3linguri zahar
180g unt moale
3oua mari
130g faina
120g pudra de migdale
1cm radacina de ghimbir ras
1/2plic praf de copt
nuci pecan
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci o crema fina din unt si zahar,adaugi galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare,ghimbirul ras,albusurile batute spuma tare,amesteci usor cu o spatula iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de migdale cate putin,amestecand usor cu spatula
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt,nivelezi suprafata,deasupra pui pere curatate de coaja si casuta cu seminte,in locul lor pui cate o jumatate de cuca si la cuptor 45min la foc mic.
Dupa ce s-a racit,o pui pe un platou,o pudrezi cu zahar si o tai cu atentie pentru ca este frageda si se rupe

 
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme