Pulpe la cuptor

Ne plac pulpele oricum ar fi dar cel mai mult imi place sosul pe care-l fac eu
AVEM NEVOIE DE:
1kg pulpe
SOS:
3linguri ulei de masline
150ml vin alb
1ceasca suc de rosii
sare
piper
cimbru
oregano
4-5catei de usturoi
putin zahar daca e nevoie
GARNITURA:
1punga cu legume si orez congelate
1lingura unt
sare
piper
50ml vin alb

CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castronel amesteci cu telul toate ingredientele de la sos
Pulpele curatate,spalate,le pui intr-o tava,rastorni peste ele sosul
apoi la cuptor 40min,timp in care intorci pulpele cu atentie iar cand crezi ca sunt gata,faci proba cu o furculita si daca intra usor in carne,sunt gata,opresti focul
Pentru garnitura,rastorni punga in vasul cu unt topit,adaugi sare,piper,vinul si lasi pe foc amestecand din cand in cand pana scade si orezul este fiert

Pe farfurie pui o pulpa iar alaturi garnitura



   

0

Salata de ton cu paste in straturi

Am scapat bunatatea asta de salata s-o postez dar acum i-a venit randul!
AVEM NEVOIE DE:
250g paste tagliatelle sau paste mici
85ml ulei de masline
2linguri otet
11/2linguri mustar Dijon
2linguri capere
200g ton din conserva
250g fasole verde taiata
2rosii
100g masline fara samburi
4linguri iaurt
2linguri maioneza
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol amesteci ulei,otet,jumatate din cantitatea de mustar,1lingura capere,sare,piper si putin zahar daca e nevoie,dupa gust
Torni intr-un castron mare putin sos,amesteci cu pastele fierte,clatite cu apa rece si scurse
Intr-un vas de sticla inalt,rastorni jumatate din paste,peste ele pui jumatate din cantitatea de ton bucati mici apoi jumatate din cantitatea de fasole verde
apoi jumatate din rosii felii,cateva masline taiate,torni restul de sos apoi repeti straturile cu cantitatile ramase
Amesteci iaurtul cu maioneza si restul de mustar,rastorni deasupra peste salata,ornezi cu capere si masline apoi servesti
O salata cu un gust super bun!



  

0

Prajitura cu branza si mere

Nu stiu exact de unde sunt luate retetele care se gasesc pe foile de calendar,pentru ca eu de fiecare data cand pregatesc ceva imi reuseste reteta iar acum vin tot eu cu raspunsul,de pe internet bineinteles pentru ca mi-am gasit chiar anul asta si eu doua retete!!
AVEM NEVOIE DE:
250g branza de vaci
2oua
50g faina
1lingura zahar
2mere mari
1lingurita praf de copt
1plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Mixezi in castron ouale cu zahar,dupa ce ai obtinut o crema spumoasa adaugi branza,aromele,apoi faina cu praful de copt,merele curatate de coaja si taiate cubulete mici,
iar dupa omogenizare rastorni in tava mica 18cm diametru cu hartie de copt
apoi la cuptor va sta 30min pana se rumeneste;
Rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar apoi tai



  

0

Parjoale cu hrisca

Am vazut,le-am facut dar nu m-au dat pe spate pentru ca mie in generat nu-mi place sa mananc ceva care este moale iar aceste parjoale au exteriorul crocant dar interiorul este moale,asemeni chftelelor de cartofi care se pregatesc cu cartofii facuti piure;banuiesc, nu stiu pentru ca nu am facut asa ceva tot din acelas motiv.
Eu nu am mancat dar lui Costel i-au placut si m-am bucurat!
AVEM NEVOIE DE:
1ceasca cu boabe de hrisca
1ceasca cu orez negru
1morcov mai mare
1ceasca pesmet
sare
piper
putin cimbru,verdeata
1cana cu faina alba
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Hrisca si orezul spalate in cateva ape,le pui la fiert intr-un vas impreuna cu morcovul taiat
Dupa ce au fiert bine,le scugi,pui totul in blender
le pasezi apoi rastorni intr-un castron,adaugi sare,piper,verdeata,pesmetul
amesteci totul bine apoi cu lingura iei din compozitie,treci prin faina,modelezi parjoalele si le prajesti in ulei iar dupa ce s-au rumenit,le scoti pe farfurie cu prosop de hartie
Pentru servire eu am facut cartofi natur si o rosie cubulete






0

Prajitura cu mascarpone si afine

Am gasit reteta pe you tube,mi s-a parut interesanta si chiar arata foarte frumos insa nu am stiut ca voi intampina ceva greutati dar le-am trecut,nu vreau sa mai comentez nimic!!!
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
150ml lapte condensat dulce
100ml frisca lichida
10g gelatina
1ceasca afine
GLAZURA:
100ml apa
250ml lapte condensat
5foi de gelatina
2-3picaturi colorant violet
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci intr-un vas branza cu frisca lichida rece,dupa ce s-a omogenizat adaugi laptele si mixezi totul bine,incorporezi apoi gelatina hidratata si dizolvata pe foc mic in 20ml apa,la final adaugi afinele apoi rastorni intr-o forma pe care o ai si o lasi la congelator 3-4h
  Dupa acest timp pregatesti glazura,amesteci intr-un castron laptele,apa,gelatina hidratata si topita in 2linguri apa pe foc mic,
dupa ce totul este omogenizat adaugi 2-3picaturi de colorant 
Prajitura o scoti din forma,o pui pe un gratar si rastorni glazura deasupra



0

Scrumbie la gratar

Au aparut scrumbiile,probabil ca stiti cat este kg-ul dar daca nu stiti,va spun eu ca aici in orasul de la Dunare numit Galati,este scrumbia mai scumpa decat mielul si anume 39Ron,incredibil!!
Cred ca sunt 4 daca nu 5ani decand eu nu am mancat scrumbie,pentru acest motiv,bine nu va spun ca in alti ani era si scumpa si mica!!
AVEM NEVOIE DE:
2crumbii proaspete
sare
1legatura de usturoi verde
putin ulei
CUM SE PREGATESTE:
Scrumbia curatata de solzi,intestine si urechi,bine spalata,uscata cu prosop de hartie,pudrata cu putina sare interior si exterior,o lasi deoparte 30min.
In acest timp pregatesti mujdeiul verde;pui in blender usturoiul curatat,spalat si taiat marunt,adaugi un praf de sare si 1lingura ulei apoi mixezi bine totul pana rezulta o pasta pe care o scoti intr-un bol
Scrumbia o pui pe gratarul incins Tefal,o rumenesti pe ambele parti apoi o scoti pe farfurie
Servesti scrumbia,alaturi un bol mic cu mujdei si bineinteles mamaliga!
Stiu,veti spune ca se face fum in casa,este adevarat dar mie imi place calda s-o mananc de aceea suport fumul,cu usa inchisa si geamul larg deschis!!
Se poate pregati fara fum,infasurata in hartie de copt apoi pusa in cuptor;asa ceva nu stiu cum este pentru ca nu am facut.
De mult nu am mai cumparat scrumbie,pentru ca nu stiu ce se intampla dar noi muritorii de rand,avem parte doar de scrumbii putin mai mari decat o palma restul se gasesc pe alte mese!!!
Acum in 2019 de Buna vestire,parca mi s-a facut pofta si am cumparat doar una pentru mine,am pus-o pe gratarul de Tefal si am mancat-o cu lamaie si gata mi-a trecut pofta,acum ramane sa vedem la Florii  cand iar se mananca peste,poate mai cresc si pentru noi!!
Pofta buna!
 
  



0

Pastrav la cuptor

Pentru masa de florii am avut peste diferit iar cu acest pastrav mi-am dorit sa fac ceva putin mai special decat ce fac eu de regula,asa ca am consultat Google si din cateva retete care mi s-au parut mai interesante am facut una dupa gustul meu si a fost super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1pastrav mare
5catei de usturoi
1legatura de usturoi verde
3linguri ulei de masline
200ml vin alb
1cutie cubulete de rosii,eu am avut rosii cherry puse de mine la borcan
1lingurita busuioc uscat
1lingurita chimen macinat
1lingura zahar
sare
piper
1frunza de dafin

 Garnitura:
1cartof dulce
1cartof alb mai mare
5cartofi mov
sare
piper
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaie pui ulei,usturoiul vechi taiat mai mare,usturoiul verde taiat rondele,dupa ce s-au calit putin adaugi vinul iar cand a inceput sa fiarba si si-a eliminat alcoolul,adaugi rosiile zdrobite si lasi sa fiarba 5min.
Adaugi apoi busuioc,chimen,sare,piper,dafin,zahar iar dupa cateva minute potrivesti de gust apoi opresti focul  
Pestele curatat,bine spalat,il pui in tava,rastorni sosul peste el,si la cuptor va sta 30-40min.
Cartofii curatati,spalati ii pui la fiert in apa cu sare,pe cei mov in vas separat,dupa ce au fiert,

cartofii scosi,taiati in cubulete mici,pusi intr-un vas de yena,presarati cu piper,putin oregano si ulei de masline deasupra,lasi vasul la cuptor pana se rumenesc putin
Pe platou pui pestele,alaturi cartofii si sos


 

0

Gratar de vitel cu legume

Foarte rar fac gratar pentru ca nu-mi place dar de data asta chiar mi-a placut si am fost placut surprinsa de carnea de vitel cum s-a facut
AVEM NEVOIE DE:
500g muschiulet de vitel
1dovlecel
1vanata mica
1ardei gras
4-5ciuperci
sare
piper
1lamaie
6linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Muschiul feliat,batut putin cu ciocanul intre doua folii,il pui intr-un bol si adaugi piper,zeama de la 1/2lamaie,3linguri ulei de masline,amesteci bine ca fiecare bucata de carne sa fie patrunsa de zeama de lamaie si ulei,acoperi bolul cu folie si lasi la frigider pana a doua zi
Legumele spalate apoi dovlecelul si vanata taiate rondele subtiri,ciupercile feliate mai gros,ardeiul taiat in fasii de 4-5mm,toate le pui intr-un vas si adaugi sare,piper,1lingura oregano,zeama de la restul de lamaie si restul de ulei,amesteci totul bine astfel ca fiecare felie de leguma sa ia contact cu ulei,lamaie si condimente,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi pui mai intai legumele pe gratarul incins Tefal
le scoti pe o farfurie apoi carnea o tii mai putin de 1min pe fiecare parte
apoi pe farfurie pui carnea si alaturi legumele
Pentru ca pana am fost eu gata cu carnea,sotul meu a mancat legumele iar eu am ramas doar cu ciupercile pe care mi le-am facut imediat
O bunatate au fost,cred ca voi face mai des gratar dar cu aceeasi reteta pe care o recomand si voua!!




  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme