Supa crema de dovlecei

Cu ceva ani in urma,cand nu stiam ce fel este o supa crema,am gasit o reteta pe Google si am facut-o,ei bine nu mai stiu cine a postat acea reteta dar vreau sa  spun ca a avut un gust oribil,nu stiu cum au mancat asa ceva sau poate eu sunt mai sensibila la gusturi?? se poate si asa dar de atunci pana acum nu am mai facut si de aceasta data i-am imbogatit eu gustul si aroma iar rezultatul a fost  unul WOW!!!am scris cu litere mari pentru ca intradevar gustul e de senzatie!!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei
1ceapa
1morcov
1capatana de usturoi
1cm radacina de ghimbir
1felie de telina sau una intreaga mica
1cartof
1cutie lapte de cocos
sare
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA:
Legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala cu apa cat sa le cuprinda si putina sare sa fiarba 30min

Dupa ce au fiert bine,rastorni in robot si le pasezi bine
daca doresti o textura mai fina,treci rezultatul prin sita
pui oala din nou pe foc si amesteci bine cu laptele de cocos
Dupa omogenizare,pui in boluri deasupra cu fulgi de chili si servesti imediat.
este senzationala!!
Sa va fie de folos!


0

Paste cu sos bolognese de post

Tot special pentru sotul meu e aceasta reteta dar daca spun ca-i pentru el asta nu inseamna ca eu inchid ochii cand el mananca!!😁😁😁😁
Problema e ca am prins o zi cu multe grade in termometru si nu am facut poze,decat strictul necesar pentru ca bucataria a fost inchisa!!😃😃😃😃
AVEM NEVOIE DE:
1pachet spaghete
4-5linguri ulei
1cutie rosii cubulete Sun Food
1ceasca granule de soia
2linguri bulion
1morcov
1felie de telina
1ceapa
3catei de usturoi
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Punga cu granule de soia nu este mare dar daca pregatec putina mancare,fiind calduri mari,nu avea rost s-o consum pe toata,asa ca am impartit-o pentru doua retete iar daca doreste cineva o gasiti AICI
Acum,in vasul cu ulei si 1ceasca cu apa se soteaza ceapa taiata marunt,adaugi morcovul ras,telina la fel(stiu ca in acest sos se taie cubulete dar mie nu-mi place asa),rastorni si cutia cu rosii,adaugi 1cana cu supa de legume,lasi sa fiarba incet cu capac pana scade,la final adaugi soia fiarta separat 5min apoi scursa,usturoiul zdrobit,pasta de rosii,mai adaugi 1cana mica de aceasta data cu supa si lasi sa fiarba pana scade
Potrivesti de gust si opresti focul
Pe farfurie pui paste fierte si scurse,deasupra sosul si servesti.
Este o nebunie de post cu un gust de senzatie!!
Sa va fie de folos!
0

Gaina la punga cu cartofi

Am primit o gaina de la tara care atunci cand am desfacut-o s-a dovedit a fi cocos!! nu stiu cat l-au tinut pana l-au taiat, pentru ca o pasare daca o fierbi mult nu mai are nici un gust,spun asta din experienta.
Pasarea asta a fost atat de mare incat am taiat-o in sferturi,de fiecare data am gatit un sfert  din ea,la masa suntem doua persoane si tot a mai ramas,nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata!!
Acum ultimul sfert l-am pus la punga,a fost nevoie de aproape 2ore pana a fost gata dar cine doreste,poate foarte bine sa puna la punga un pui din comert si dureaza doar 30min!
AVEM NEVOIE DE:
1pasare de tara
1plic condimente pentru pui DELIK"AT
3cartofi albi
5-6cartofi mov
1plic condimente pentru cartofi DELIK"AT
4linguri ulei de masline
100ml vin alb
1crenguta rozmarin
pungi speciale pentru fripturi

SALATA:
1/2varza alba
1morcov
sare
ulei
otet de mere
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea,dupa cum am spus doar 1/4 am folosit din ea,spalata uscata,condimentata cu Delikat-ul special(2linguri),o pui in punga,adaugi in punga 50ml vin,sigilezi,o pui in tava,intepi punga in diferite locuri apoi la cuptor la foc mic va sta pana este gata
Cartofii curatati,spalati,uscati,taiati cubulete,condimentati cu Delikat-ul special pentru cartofi,pusi intr-un castron,adaugi uleiul,vinul,amesteci,acoperi si-i lasi deoparte pana cand este  gata carnea
In acest timp,tai varza fideluta daca nu ai cutitul special,o pui intr-un castron,adaugi morcovul ras,sare,amesteci bine si o lasi deoparte 10-15min
Dupa acest timp o scurgi bine pentru ca in amestec cu sarea isi lasa sucul care trebuie aruncat,o pui intr-un alt castron,adaugi ulei,otet,amesteci bine si lasi deoparte
Carnea dupa ce este gata,scoti punga o pui pe un platou si in tava pui punga cu cartofi,in iterior pui si crenguta de rozmarin,sigilezi punga,intepi cu cutitul si la cuptor lasi 30min
Pe farfurie pui o bucata de carne taiata(eu am scos copanul),alaturi pui cartofi si un bol cu salata de varza
Sa va fie de folos!



0

Salata orientala cu ton

Nu mi-am imaginat ca unii prieteni virtuali,sunt chiar prieteni adevarati!asa cum probabil ma considera si pe mine atunci cand daruiesc cate ceva cu toata dragostea pe care o am,fara sa cer nimic de la nimeni!!
Va multumesc prieteni!!
Ma trezesc intr-o zi ca suna curierul,imi pune in brate o cutie destul de grea,dupa ce a plecat mi-era si teama s-o deschid dar pana la urma am zis,fie ce-o fi si cand am vazut ce-i acolo,"surprize surprize"erau cartofi mov,intradevar o surpriza placuta cu ceva special!!
Cum imi place mie sa pregatesc tot felul de nebunii,am inceput cu aceasta salata pentru ca de mult nu am mai facut-o.

AVEM NEVOIE DE:
6cartofi mov fierti in coaja
1ceapa
1cutie cu fasole rosie Sun Food
1cutie cu fasole alba Sun Food
1castravete murat
2oua fierte
2conserve mici cu ton Rio Mare
sare
ulei
otet de mere

CUM SE PROCEDEAZA:
In castron tai cartofii curatati de coaja cubulete sau rondele,castravetele la fel,ceapa julien,tonul scurs si maruntit

apoi 1ou taiat si el marunt,rastorni fasolea clatita si bine scursa,sare,ulei,otet dupa gust
amesteci totul bine,pui salata intr-un bol apoi servesti
Mai mergeau si cateva masline dar nu le-am avut!
Sa va fie de folos!
0

Supa hilopites

Am primit un pachet de la prietena mea virtuala care locuieste in Grecia,Virginica si printre alte minuni am avut si un pachet cu paste facute in casa de manutele ei numite hilopites pentru ca sunt mici subtiri si de forma patrata,de aici vine si denumirea acestei supe.
Vreau sa va spun ca nu mi-am imaginat niciodata  o supa gatita doar cu 3ingrediente,va avea un gust foarte bun;da, acum am vazut ca se poate si cu putin!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu taietei hilopites
2oua
1lamaie
2carnati sau crenvursti
sare
oregano uscat

CUM SE PROCEDEAZA:
Eu pentru ca am avut in frigider chiar doi carnati si pentru ca erau uscati,i-am pus in oala cu 4cani cu apa si putina sare,am lasat sa fiarba 10min dupa care i-am scos si in aceeasi apa am adaugat pastele
adunand spuma care s-a strans de la carnati
In acest timp,intr-un bol bati ouale cu zeama de lamaie
amesteci bine apoi cu cate un polonic de supa  iar cand simti ca amestecul a ajuns la aceeasi temperatura ca supa din oala,rastorni peste paste,amesteci si potrivesti de gust
Pui supa in farfurie,deasupra carnatii si presari oregano
Un deliciu,sa va fie de folos!

0

Mancare de post cu soia

Pentru ca mai am ceva conserve de la prietenii mei Sun Food i-am gatit sotului meu ceva gustos
AVEM NEVOIE DE:
1ceasca mica cu orez basmati
2linguri ulei
1ceapa
1ardei gras rosu
1ceasca cu granule de soia
1cutie cu fasole rosie Sun Food
2linguri pasta de rosii
1cub concentrat de legume
boabe de porumb
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei si o ceasca cu apa se soteaza ceapa taiata marunt,ardeiul de asemenea,adaugi concentratul de legume,1cana cu apa si lasi pe foc 2-3min
Adaugi apoi porumbul,soia oparita 5min in apa cu putina sare separat apoi scursa,orezul de asemenea fiert separat pe jumatate(pentru ca mai fierbe si in mancare),daca e nevoie mai adaugi putina apa apoi lasi pe foc pana scade
La final adaugi pasta de rosii,fasolea clatita si scursa,amesteci totul,condimentezi dupa gust si opresti focul.
Servesti imediat,are un gust minunat chiar daca e de post!
Sa va fie de folos!
0

Cartofi frantuzesti

Am vazut la prietena mea virtuala Brandusa  acesti cartofi care aratau untr-un maaare fel si dupa ce i-am pregatit am ajuns la concluzia ca nu doar aspectul a fost super ci si gustul.
Eu am facut putin pentru ca dupa cum veti observa,reteta este doar pentru gurmanzi nicidecum pentru persoane cu regim sau diete dar asta nu inseamna ca sunt gurmanda nu, sunt doar pofticioasa!!😃😃😃
AVEM NEVOIE DE:
10 cartofi de marime medie(eu am avut cartofi mov)
1plic condimente pentru cartofi DELIKAT
400g bacon
600g cas de vaca
5oua
400g cascaval
500g smantana fermentata
sare
maghiran uscat
ketchup dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele,sunt pusi intr-un castron,adaugi 2linguri de condiment,amesteci si lasi deoparte
Cat timp se odihnesc cartofii,tai baconul felii si branza de asemenea,un vas termorezistent sau tava,unsa cu unt si tapetata cu faina,pui in interior jumatate din cantitatea de cartofi
peste cartofi feliile de bacon apoi feliile de branza
acoperi cu restul de cartofi si deasupra rastorni amestecul de oua batute  si smantana,acoperi cu cascavalul ras si presari maghiran
acoperi cu folie de aluminiu sa fiarba innabusit si cartofii si baconul 1h la foc mic
Dupa acest timp se decopera si se mai lasa cateva minute cu focul marit sa se rumeneasca
Dupa ce s-a rumenit,treci cu un cutit de jur imprejur apoi rastorni cu atentie pe un platou
Cu ketchup,imbraci cartofii ca pe un tort
Eu am hotarat sa fac in aceasta forma pentru ca am redus din cantitatile din reteta si neavand tava de marime mica,asa cum am spus la inceput i-am facut doar pentru mine pentru ca sotul e la regim
Sfatul meu e ca sa fie lasat sa se raceasca foarte bine apoi taiat,altfel mai fuge cate un cartof!
Sa va fie de folos pentru ca sunt super,mega cum imi place mie sa spun!

0

Inghetata de pepene galben si ciocolata

Cu ceva timp in urma am mai facut inghetata de pepene galben si-mi amintesc acel gust divin!!!
De aceasta data nu am gasit pepenele bun pentru inghetata dar ce mai conteaza acum,gustul e foarte bun si aromat.
Cand spuneam la inceput, se gaseste un anume pepene special pentru inghetata dar si pentru dulceata,si  acel pepene  se numeste Ananas,are coaja galben verzuie,iar pulpa are culoarea portocaliu inchis si aroma te da pe spate!
Am avut la gradina astfel de pepeni dar anul asta cu ploile s-au stricat!
AVEM NEVOIE DE:
pulpa de la 1/2pepene galben
1lamaie
200ml frisca lichida Hulala dulce,tinuta in frigider de seara
2linguri pepite de ciocolata
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pasezi bine cubuletele de pepene cu blenderul vertical,piureul obtinut il pui intr-un vas pe foc si-l lasi cat e nevoie,pana scade apa din el,amestecand mereu sa nu se lipeasca de fundul vasului,adaugi zeama de lamaie,mai lasi pe foc cateva secunde apoi lasi deoparte sa se raceasca foarte bine(se poate pune in congelator pentru 10-15min)
In acest timp,bati bine frisca apoi amesteci usor cu o spatula adaugand cate putin piure
la final incorporezi pepitele de ciocolata,dupa omogenizare rastorni intr-o cutie si la congelator o lasi 3h;pentru cine are masina de inghetata,rastorni compozitia in masina si procesezi 45min.
Am si eu masina dar mereu uit sa pun cuva in congelator,pentru ca trebuie sa stea acolo pe putin 24h
Dupa ce s-a facut inghetata se serveste in cupe,eu i-am pus deasupra un toping de caramel(din comert)
Sfatul meu:
daca vreti o inghetata reusita,pepenele nu trebuie sa fie zemos
s-a observat ca nu am zahar in compozitie si asta,pentru ca pepenele este dulce iar frisca e si ea foarte dulce
aceasta reteta este una dintre cele mai simple,inghetata facuta doar din doua ingrediente; se pot folosi si alte fructe cu conditia sa nu fie zemoase(banane,pere malaiete si nu-mi mai vin acum in minte!!)
Sa va fie de folos!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme