Salata greceasca

Niciodata nu mi-am imaginat ca aceasta salata pe care eu de foarte mult timp o mananc,chiar asa cu branza feta,este reteta traditionala greceasca numita si Horiatiki
Este renumita prin faptul ca este pregatita cu rosii bine coapte si zemoase iar la final sosul lasat in castron este nebunie curata,prin uleiul extravirgin,prin oregano uscat,masline dar mai ales branza feta pusa deasupra peste toate legumele!
Deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
2rosii zemoase
2castraveti
1ardei gras colorat
1ceapa rosie
100g branza feta
4linguri ulei de masline
cateva masline negre
oregano uscat
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete,se pun in castron
se adauga maslinele,sare putina pentru ca si branza si maslinele sunt sarate,ulei,oregano si se amesteca totul.
Pentru servire se pune salata intr-un bol,deasupra se pune o felie de branza,se presara cu oregano si se picura putin ulei
Asta este vestita si delicioasa salata greceasca!

 
 

0

Lapte cu mamaliga

Nu este ceva neobisnuit poate dati copiilor asa ceva sau de ce nu sa mancati chiar voi, este mai mult o amintire personala!
V-a fost vreodata dor de copilarie??uite asa mi s-a intamplat mie femeie batrana sa-mi fie dor de tot ce inseamna copil!!
In general de toata copilaria,de jocurile cu papusile de carpa,de jocurile cu baietii pe strada cand jucam pietre,mingea,sau turca(am fost baietoasa😀😀😀) dar mai ales faptul ca fiind "cea mica"mama-mi facea toate poftele!!
Am ajuns si la acest lapte,de fiecare data cand se manca mamaliga(asta foarte des se intampla),mama dupa ce rasturna mamaliga pe fundul de lemn,punea ceaunelul inapoi pe foc sa se afume putin coaja de la mamaliga apoi turna laptele sa fiarba;spuneam ca mamaliga foarte des se manca la noi dar lapte mai putin pentru ca m-am nascut si am trait la oras,nu aveam de unde lua lapte decat odata pe saptamana cand trecea pe strada un om cu lapte si iaurt in bidoane de aluminiu cum am vazut mai tarziu pe la magazin dar nu mai stiu ce aveau si o caruta mica trasa de un magar;  era foarte bun iar acel lapte pus dupa cum am spus in ceaun, avea la final un gust de care si acum imi aduc aminte!!😢😢


0

Guguluf cu rubarba

Rubarba,ce mult imi place gustul si daca tot am gasit  am executat-o!!
AVEM NEVOIE DE:
3tije de rubarba
4oua
350g iaurt gras
1cana cu zahar
1/2cana cu ulei
3cani cu faina
1plic praf de copt
sare
coaja rasa de portocala
zeama de la 2portocale
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba spalata,se elimina capetele(frunzele mici ramase sunt toxice),apoi taiata marunt si o lasi deoparte
Ouale batute bine cu un praf de sare si zahar,adaugi ulei cate putin apoi aromele si coaja rasa,iaurt,amesteci bine totul iar la final faina cu praful de copt si zeama de portocale
Rastorni in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina deasupra pui rubarba si la cuptor va sta 1h la foc mic

Dupa ce s-a racit rastorni pe un platou,tai si pui pe farfurie
Pofta buna!

  

0

Conopida gratinata 2

Mai am o astfel de reteta dar pe aceasta nu stiu ce i-am facut pentru ca pur si simplu m-a dat pe spate,eu care nu mananc conopida decat pane,ei bine de aceasta data jumatate am dat-o gata!!
Daca stau bine si ma gandesc,cred ca amestecul de branzeturi diferite i-a dat gustul,de aceea va sfatuiesc orice pregatiti gratinat,sa folositi un amestec de mai multe branzeturi(toate resturile din frigider!!)
Mie cand imi ramane ceva branza si nu mai are trecere,o pun in punga la congelator pentru ca cine stie cand va fi folositoare la ceva!!
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
60g unt
6oua
150g branza de oi
50g mozzarella
100g alte branzeturi(cascaval,cas,feta)
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida desfacuta buchetele mici,nu mari se pune intr-un vas cu apa rece pentru a iesi la suprafata  gazele sau alte ganganii apoi se pun pe foc intr-un vas cu apa si putina sare si se lasa 5min sa clocoteasca
Intr-un vas termorezistent uns cu unt din belsug,se pun buchetelele de conopida si restul de unt daca a mai ramas
Intr-un castron se bat ouale,se amesteca cu branzeturile zdrobite cu fruculita sau rase pe razatoarea cu ochiuri mari daca branza este tare,se adauga putina sare daca e cazul apoi se rastoarna peste conopida
deasupra se presara fulgi de chili si se lasa la cuptor la foc mic 45min
Dupa ce s-a racit se taie si se serveste!
Pofta buna!



 

0

Tort cu fistic si pomelo

Poate ati vazut prin supermarketuri un fruct mare asemanator cu un fruct citric(eu prima data,am crezut ca-i pepene galben,de aceea nici nu am fost curioasa un timp!!😅😅😅)
Acest fruct Pomelo este cel mai mare fruct citric de forma unei pere uriase,de culoare galben verzui si pulpa galbuie,uneori rosiatica.
Fructul poate fi mancat ca atare sau poate fi adaugat in salate sau deserturi si ca orice fruct are si beneficii pentru organism:
Previne infectia urinara,sangerarea gingiilor,anemia,intareste sistemul imunitar,este o sursa importanta de calciu si este ideal in curele de slabire.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
100g faina
4linguri pudra de migdale
2linguri fulgi de cocos
150g zahar
1plic praf de copt
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
5linguri ulei
CREMA DE FISTIC:
1plic praf budinca de fistic
100ml frisca lichida
150ml lapte rece
100ml suc proaspat stors de pomelo
esenta de fistic
GANACHE:
100g ciocolata neagra
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,amesteci usor cu galbenusurile frecate cu ulei apoi adaugi cate putin amestecul de faina,migdale si cocos
Dupa omogenizare,rastorni in tava unsa sau cu hartie de copt si lasi la cuptor 40min
Dupa ce s-a racit tai blatul in doua si lasi deoparte

Pentru crema pui intr-un vas pe foc laptele,sucul de pomelo,praful de budinca,amesteci cu telul pana se ingroasa apoi lasi deoparte sa se raceasca bine iar la final amesteci cu esenta de fistic
Dupa ce s-a racit,amesteci cu frisca batuta tare si pui crema intre blaturi,oprind cateva linguri pentru ornat
Pentru ganache,pui intr-un vas pe foc mic frisca lichida,dupa ce s-a infierbantat o rastorni peste ciocolata rupta intr-un bol,lasi cateva minute apoi amesteci energic dupa care imbraci tortul
Ornezi cu crema oprita si eu am avut coaja de pomelo confiata!
Lasi apoi la frigider pana in momentul servirii!





 
 

0

Ficatei cu legume si piure de cartofi

Imi plac mult ficateiii dar foarte rar ii pregatesc pentru ca mie-mi ies tari,indiferent ce reteta as folosi cred ca uneori am doua maini stangi!! de aceasta data, se pare ca am nimerit-o pentru ca am folosit o cu totul alta reteta de la o prietena si foarte buni au fost!
AVEM NEVOIE DE:
500g ficatei de curcan eu am avut
1lingura unt
1ceapa
1ardei gras rosu
1ardei gras galben
1dovlecel
1morcov
3catei de usturoi
2rosii
50ml vin alb
sare
piper
PIURE DE CARTOFI:
1cartof dulce
2cartofi albi
5-6cartofi mov
cate 1lingurita unt pentru fiecare culoare
2-3linguri cu lapte tot pentru fiecare culoare
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Ficatul curatat,spalat,pus intr-un vas cu apa sa fiarba 10min
In acest timp legumele curatate,spalate,taiate bastonase
le pui in tigaia cu unt sa se caleasca,dupa 2-3min.adaugi rosiile rondele,vinul,sare,piper si lasi pe foc amestecand 5min
Dupa acest timp adaugi ficateiii,amesteci totul si dupa 5min opresti focul
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,pusi separat sa fiarba
Dupa ce au fiert bine,sunt pasati si pregatesti un piure traditional adaugand sare,unt si lapte
Pe farfurie pui un inel de inox,in interior pui piureurile iar dupa ce scoti inelul,alaturi pui ficatei cu legume!
Sa aveti pofta!
0

Prajitura cu rubarba si merisoare

Pentru aceasta prajitura,se pot folosi orice fructe cu conditia sa fie mici
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
2plicuri zahar vanilat
200g crema de branza Philadelphia
300g faina
80g unt topit si racit
esenta de vanilie
1plic praf de copt
300g rubarba
3linguri zahar brun
1cana merisoare congelate
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugi galbenusurile  pe rand,amesteci bine apoi cu branza,unt,esenta de vanilie iar dupa omogenizare adaugi faina cu praful de copt si amesteci usor cu telul
Rastorni in tava 22x23cm cu hartie de copt,deasupra pui rubarba taiata marunt si merisoarele
Deasupra presari zaharul brun apoi la cuptor va sta 40min la foc mediu
Dupa ce s-a racit tai si pui pe farfurie.



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme