Broccoli cu carnati

De cate ori merg pe la copii,ma invat sa mananc cate ceva ce nici nu vroiam sa aud chiar daca toata lumea spune ca este foarte bun pentru sanatate.
Cand am fost la Ana in Franta am descoperit Rubarba si acum nu mai pot dupa ea,imi place de mor,acum la Mihaela in Italia am descoperit Broccoli,de fapt gustul.
Am pregatit aceasta reteta super simpla si spre surprinderea mea am mancat o portie dubla,bun,foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
2buc.broccoli
1kg carnati proaspeti
3linguri ulei de masline
1lingurita cu sare
1lamaie pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Broccoli desfacut in buchetele,se oparesc in apa cu sare doar 1-2min apoi se scurg si se pun in tava cu hartie de copt
Carnatii,ce scoate carnea din intestin,se fac mici sfere,(nu le faceti mari pentru ca nu vor reusi sa fie patrunse in interior iar broccoli nu trebuie sa se arda pana se coc ele),apoi se pun peste broccoli si printre buchetele
Se stropeste totul cu putin ulei de masline apoi la cuptor va sta 20-25min pana se rumenesc
Se serveste pe farfurie cu zeama de lamaie
Un deliciu,pofta buna!



  

0

Ciambelle

Dupa cum spuneam si la postarea cu Painea bunicii,asa ceva trebuia sa pregatesc si anume,Ciambelle cu ricotta dar fetele au avut prioritate si pana la urma a castigat painea iar aceste asa zise gogosi cu gaura,le-am facut simple,poate alta data le fac cu reteta completa.
AVEM NEVOIE DE:
ingredientele cu aluat le gasiti  AICI
mai avem nevoie de ulei pentru prajit
zahar pudra
CUM SE PREGATESTE:
Aluatul dupa ce a crescut,se rastoarna pe masa infainata,se framanta din nou,se face un sul si se taie bucati egale
Cu aceste bucati taiate,se formeaza mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong,se lasa pe masa,se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 30min
Dupa acest timp,se ia fiecare sfera,se framanta din nou prin pliere,(ca un aluat de foitaj daca ati facut),apoi se formeaza din nou sfera si se lasa din nou la crescut acoperite cu prosop.
Veti spune poate de ce atatea framantari??ei bine,aici e secretul unei gogosi super pufoase si moi care vor ramane asa si a doua zi(daca mai apuca cineva!!) 
Dupa aceasta ultima framantare,se aplatizeaza putin fiecare sfera,se pune in centru degetul aratator pana la suprafata mesei apoi se invarteste,astfel formandu-se gaura
apoi se pun in vasul cu mult ulei incins,reducand focul sa se patrunda bine
se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie,apoi se transfera pe alta farfurie si se pudreaza cu zahar.


 
0

Painea bunicii

Cam de mult nu am facut paine framantata cu mana de cand am masina de paine la mine acasa,asa ca am facut impreuna cu nepoatele o altfel de paine dar pentru ca aluatul era pentru un dulce si daca fetele mi-au spus de paine,am dat deoparte putin din aluat si asa am impacat si capra si varza cum se spune!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina alba
1plic drojdie uscata
1ou
1lingura zahar
1/2lingurita sare
1cana cu lapte cald
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta,sare,zahar,oul batut,drojdia,amestecam totul apoi adaugam cate putin lapte pana se formeaza un aluat lipicios
Este posibil ca faina sa mai ceara lapte(mi s-a intamplat),atunci mai adaugati putin apoi se incepe framantatul adaugand cate putin ulei cald
Dupa ce s-a terminat tot uleiul iar aluatul este elastic si nelipicios,facem o sfera,o transferam intr-un vas uns cu ulei foarte putin,acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul,chiar triplat,se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin,se taie un sfert din aluat si se da deoparte iar cu restul se formeaza din nou o sfera si se pune in tava unsa cu ulei


Se lasa si in tava sa creasca putin apoi la cuptor va sta pana va trece testul cu scobitoarea si s-a rumenit,cam 40min la 160 grade
Se scoate pe un platou de lemn sa se raceasca putin,daca are cineva rabdare apoi se taie
 sau se rupe!

Sa va fie de folos!
 
 

0

Prajitura cu unt de arahide

Cand am plecat de acasa,nu stiam ce sa mai pun in bagaje pentru fete si nu numai
Conservaraia facuta,ce am mai cumparat si printre ele am strecurat si un borcanel cu unt de arahide,ma gandeam ca-l mananca pe paine la colatiune cum se zice pe aici,dar nu a fost sa fie,asa ca am facut prajitura care am postat-o cu cateva zile in urma.
Pentru ca Liviei i-a placut atat de mult,ma intreaba daca mai am unt de arahide si cum eu pusesem tot borcanul,acum am cumparat altul.
Aceasta prajitura este foarte usor de pregatit si foarte gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
200g unt de arahide
 3oua
1lingurita cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie
3linguri zahar
200ml frisca lichida
esenta de vanilie
3cubulete de ciocolata rasa sau 3linguri pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat 150g unt cu zahar,nu prea mult,se adauga apoi ouale pe rand mixand energic dupa fiecare
,esenta de vanilie,bicarbonatul stins,ciocolata rasa sau pepite,

iar dupa omogenizare,se rastoarna in tava mica de tort(20cm diametru) cu hartie de copt
si la cuptor va sta40min  la 180grade
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou si pentru ca a crescut si nu este dreapta suprafata,i-am taiat un capac sa-l pot orna.
Restul de unt ramas,se amesteca cu frisca batuta tare,apoi se orneaza prajitura cu poshul
Se lasa la frigider inainte de servire apoi se taie si se pune pe farfurie.
Pofta buna!




 
 


0

Ton la cuptor

Nu am mancat niciodata ton proaspat,asta pentru ca pe la noi nu am vazut asa ceva si daca tot sunt in Italia la copii in patria pestilor mai deosebiti,am inceput cu tonul.
Ei bine vreau sa va spun ca nu m-a dat pe spate,eu care sunt mare consumatoare de peste si-mi pare bine ca nu l-am gasit la noi,altfel plangeam dupa bani!😁😁😁😁
AVEM NEVOIE DE:
1kg ton proaspat
1l suc de rosii
100ml vin alb
1capatana de usturoi
1crenguta de rozmarin
4linguri ulei de masline
sare
piper
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,bine scurs de apa,pudrat cu sare,se pune in tava si se lasa deoarte
Intr-un castron se pune sucul de rosii,ulei,vinul,restul condimentelor,usturoiul pisat,se potriveste de gust apoi se rastoarna in tava cu peste
Se lasa tava la cuptor pana scade sosul,apoi se serveste cu mamaliga
Pofta buna!


 

0

Budinca cu paste

Mi s-a facut facut pofta de astfel de paste si daca nu am avut exact ingredientele de care aveam nevoie,am adunat toate resturile pe care le-am gasit in frigider si am facut o super budinca!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste scurte
4oua
200ml smantana lichida
50g pancetta sau bacon,costita
50g ciuperci feliate
1carnacior picant
1ceapa mica
100g unt
10ml vin alb
50g mozzarella
50g o alta branza rasa,eu am avut un rest de branza de capra adusa din tara
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu1lingura unt se caleste ceapa taiata marunt,se adauga pancetta cubulete,carnaciorul rondele,ciupercile,dupa ce si-au lasat apa si a scazut,se adauga vinul si se lasa pe foc mic
 Dupa ce a scazut vinul si cat timp se racesc,intr-un castron se bat ouale,se adauga smantana,branza de capra rasa apoi preparatele calite,se amesteca totul bine apoi cu pastele fierte si scurse
Se rastoarna apoi in vasul termorezistent uns cu unt,deasupra se pun cubulete de mozzarella si cubulete de unt ramas,apoi la cuptor va sta 40min la 170grade
Se taie si se pune pe farfurie,doar dupa ce s-a racit,altfel se risipesc pastele,fiind scurte imediat se desfac
Pofta buna!


 
 

0

Prajitura invizibila

I se spune asa pentru ca merele sunt taiate foarte fin cu feliatorul de legume si nu se vad aproape deloc in prajitura,de asemenea nici aluat mult nu are
Este o reteta frantuzeasca gasita pe un site italian si cum probabil stiti ca desertul traditional al francezilor este Clafoutis,aceasta este ceva intre Clafoutis si Flan tot frantuzesc,deci ca sa fiu bine inteleasa,prajitura daca are mai mult mere,interiorul este usor moale,nu-i ca un chec sau alta prajitura cu mere unde se gaseste aluat mai mult
V-am spus toate aceste informatii pentru ca aici pe blog am multe postari cu Flan si Clafoutis si stiu cum arata finalul,de aceea am facut comparatia

AVEM NEVOIE DE:
6mere mari
3oua
100g zahar
30g unt topit
130ml lapte
100g faina
1lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
1/2lingurita scortisoara
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele curatate de coaja,se taie cu feliatorul de legume deasupra unul bol cu apa rece si zeama de lamaie
Se bat ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce si-au dublat volumul de adauga untul,se mixeaza mai departe,se adauga laptele,faina cu praful de copt,aromele apoi merele
Pentru ca merele sa nu stea lipite si sa fie imbracate in aluat fiecare,nu este alta posibilitate decat sa se amestece cu mana
Se rastoarna apoi intr-o tava mica de 20cm diametru cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min.

Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar
Pentru cine are putere sa reziste pana se raceste bine,se taie si se pune pe farfurie dar va spun ca nu va rezista nimeni!


Sa va fie de folos!
  

0

Prajitura cu unt de arahide

Am adus pentru fete un borcan cu un de arahide,am crezut ca le place dar nu a fost sa fie si intr-o zi Livia m-a intrebat daca pot sa fac ceva cu el.
Am cautat,am luat ceva de la o reteta,altceva de la alta,i-am pus moturi cu frisca si gata praji!!
Am facut asa pentru ca aici nu prea am ingrediente pe care eu le folosesc si pentru cat mai stau nu are rost sa dam bani pe ele,asa ca am ales sa fac ceva simplu si gustos
Rezultatul,o prajitura cu un gust super bun,dar sa nu va asteptati sa fie pufoasa pentru ca are unt mult si ciocolata multa iar acestea cand se racesc,este normal sa se intareasca,in plus si untul de arahide de deasupra care este aproape crocant dar daca eliminati frisca este o super prajitura pentru ceai sau cafea.
AVEM NEVOIE DE:
1plic mic cu amestec de seminte si fructe uscate(50g)
200g unt
100g ciocolata
350g zahar
180g faina
60g cacao
4oua mari
un praf de sare
1borcan cu unt de arahide(280g)
decor 200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune untul si ciocolata sa se topeasca,
dupa ce s-a racit foarte bine,se rastoarna intr-un castron si se adauga ouale,se mixeaza apoi cu zaharul foarte bine apoi faina,un praf de sare iar la final semintele si amesteci cu telul

  Se rastoarna in tava cu hartie de copt(20x20cm) apoi la cuptor va sta 30min
Se scoate tava inainte de 30min pentru ca v-a mai sta alte 20min cu untul,se intinde untul de arahide deasupra imediat cat este fierbinte,apoi se mai lasa la cuptor 20min;eu am pastrat putin din amestecul de fructe si le-am pus deasupra dar nu am facut bine pentru ca au fost stafide,s-au ars si erau amare,asa ca le-am scos cu grija dupa ce s-a copt prajitura!
Se scoate prajitura din tava pe un platou,se indreapta marginile apoi se orneaza cu frisca tinuta la frigider de seara
Eu am avut frisca putina si de aceea am trecut cu cutitul usor deasupra facand portii egale,apoi pe fiecare am facut cu poshul cate un mot dupa care le-am taiat si pus pe farfurie.

Sa va fie de folos!




 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme