Polpette italiene

Aceste polpette sunt putin asemanatoare cu chiftelele noastre doar ca nu au usturoi(italienii nu consuma usturoi,marea majoritate) si au in plus parmezan care le da o savoare placuta doar cand sunt calde, daca au ramas pentru a doua zi,se intaresc iar mie cel putin nu mi-au placut!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne tocata
1ceasca cu parmezan ras
sare
piper dupa gust
2oua
putin cimbru
patrunjel verde tocat marunt
3felii de paine inmuiate in lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea pusa intr-un castron,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine totul iar dupa omogenizare se lasa deoparte 15min 
  

Se ia apoi cu lingurita din compozitie,se formeaza mici sfere,se pun pe tava cu hartie de copt si se prajesc in baie de ulei sau se pun la cuptor 20min.
Eu am ales varianta cuptorului
Se pun pe o farfurie si se mananca cu rosii
Pofta buna!




0

Clatite americane

Nepoatei mele Livia ii plac foarte mult aceste clatite si mi-a cerut intr-o zi sa-i fac;na belea ca eu n-am facut niciodata asa ceva si nici nu am vrut sa caut pe Google pentru ca sunt patita  si mi-am spus ca daca se numesc clatite,trebuie sa am un aluat de clatite si daca se fac mai groase,trebuie sa adaug ceva care sa le stimuleze si sa fie pufoase de genul praf de copt sau bicarbonat,ramane de vazut daca am una din ele si da,am gasit!!
Le-am facut,au iesit super bune si pufoase,toate aceeasi marime ceea ce m-a mirat si pe mine!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
2cani cu faina
un praf de sare
1plic praf de copt
3linguri ulei
2linguri zahar
arome,eu am avut apa de flori de portocal
lapte
Nu am scris cantitatea de lapte pentru ca am adaugat din sticla cate putin fara sa-mi dau seama ca o voi scrie aici,iar cand a ajuns la consistenta dorita ,m-am oprit dar dupa parerea mea cred ca mi-a intrat 300ml
Oricum consistenta trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de clatite obisnuite
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat ouale cu sare,zahar,aromele preferate,se adauga uleiul,faina cu praful de copt
  iar dupa omogenizare se adauga lapte amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase
Se acopera castronul,se lasa sa se odihneasca 15min apoi se fac clatitele
Intr-o tava unsa cu putin ulei,eu am avut o tigaie Delimano cu imitatie de piatra care nu are nevoie de ulei
 se tin pe o parte cateva secunde,se intorc iar dupa tot atata timp,prin alunecare se scot pe farfurie
Se mananca fiecare cum doreste calde sau reci,cu un sos de ciocolata sau fructe
Eu am impartit cantitatea in trei😀😀😀
Cateva le-am lasat simple fara nimic pentru Livia(asa-i plac),cateva le-am uns cu Nutella si deasupra rondele de banana pentru Elisabeta si peste ce a ramas, am pus miere
cu miere!
Acum va spun un truc sa va rezulte clatite egale
1- asa cum am spus si la inceput,compozitia trebuie sa fie putin groasa ca sa nu se intinda in tigaie cand ati pus aluatul
2- folositi un recipient(ceasca,pahar de unica folosinta dar nu plin,sau un polonic mai mic;eu am folosit un polonic obisnuit si am pus aluat pana la jumatatea lui
3- puneti aluat in tigaia incinsa incet pe mijloc
4-pentru a avea clatite cu un aspect placut nu arse,este foarte importanta tigaia si nimic altceva
Sa va fie de folos!

 

0

Tort cu albusuri si ciocolata

Pentru ca aici la Mihaela nu am tot ce-mi trebuie pentru a pregati un dulce pentru fete,m-am hotarat sa nu mai fac decat clatite,gogosi si alte dulciuri la fel de simple dar cand am vazut-o intr-o zi pe Livia rugandu-ma sa-i fac ceva dulce cu ciocolata,mi s-a topit inima,dar ce pentru ca nu aveam decat ciocolata si un borcan cu albusuri!!??
Mi s-au invartit rotitele,mi-am adus aminte si ca blogul meu implineste 8ani,timp in care am fost fericita dar si trista,pentru ca traim intr-o tara in care oamenii sunt rautaciosi,invidiosi,suspiciosi,clevetitori si nu spun mai multe, pentru ca ar insemna sa jignesc multe persoane!
Acum as vrea sa fac o mica paranteza,sa inteleaga toata lumea ca acest blog impreuna cu alte doua pagini pe care le administrez,nu sunt afacerile mele,nu castig bani de pe urma voastra care mi le vizitati sau comentati retetele cum de altfel 90% din prietenele mele si nu numai,o fac.
Felicitari lor,asta inseamna ca au avut si au in continuare o a doua mana dreapta,ca sa zic asa drept ajutor,eu in schimb am fost si sunt in continuare singura,eu le fac pe toate incepand de la gatit,pozat,descarcari,poze,postat pe blog,scris retete sa nu le pierd sau sa le uit cum mi s-a intamplat de multe ori, pana la distribuiri pe FB sa vedeti si voi.
Eu va multumesc pentru cele putine vizite pe care mi le faceti,va multumesc pentru faptul ca va plac unele retete postate aici si le pregatiti si voi fara macar sa pomeniti de unde v-ati inspirat,m-as fi bucurat mai mult dar asa suntem noi!!!
      LA MULTI ANI MIE SI BLOGULUI MEU  LULU-POVESTIDINBUCATARIE
Acum sa revenim la tortuletul nostru
AVEM NEVOIE DE BLAT:
1cana cu albusuri
1cana cu zahar
1cana cu faina
1/2cana cu ulei
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
arome preferate
 CREMA:
200ml frisca lichida+200ml pentru ornat
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie iar cand au inceput sa faca creste se adauga zaharul adaugat cate putin,zaharul vanilat si aromele mixand energic in continuare
Se adauga uleiul apoi turnat tot cate putin mixand la viteza mare iar la final se adauga faina cu praful de copt si se amesteca cu o spatula dar eu de fiecare data amestec cu telul
Se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt cu diametrul de 24-26cm,eu nu am avut decat de 20cm
va sta in cuptorul preincalzit 50min la 160grade
Cat se raceste blatul,se pune intr-un vas pe foc smantana pentru frisca,dupa ce s-a infierbantat se rastoarna in bolul peste ciocolata taiata marunt,se lasa deoparte 5 min.apoi se amesteca sa se lichefieze iar dupa ce s-a racit complet,se mixeaza
Cine doreste mai poate adauga zahar.Se imparte crema in doua sau trei parti,depinde in cate foi este taiat blatul,dar ultima parte sa fie pentru imbracatul tortului.
Blatul racit,se taie in doua sau trei,depinde de tava in care s-a copt,se pune pe un platou inelul de la tava de copt,se pune in interior primul blat,crema deasupra
se niveleaza stratul de crema apoi se acopera cu al doilea blat
daca mai aveti un blat,procedati la fel apoi se lasa la frigider 1h,dupa care se scoate inelul,se imbraca tortul cu crema ramasa
si se orneaza cu restul de frisca batuta tare,dupa care se lasa la frigider pana in momentul servirii








 
 
 
 
 
0

Tort cu castane

Am spus eu ca daca plec de acasa,am multe de invatat de la copii😀😀😀
Acum am facut un tort cu castane,foarte bun la gust;nu stiu daca la noi am vazut castane prin Kaufland si chiar daca erau,nu ma interesa dar acum cred ca ma voi uita dupa ele pentru ca,chiar si mancate asa coapte sau fierte,au un gust foarte bun.
AVEM NEVOIE DE:
1kg castane
250ml lapte
125g zahar
4oua
70g ciocolata
1zahar vanilat
200ml frisca lichida
SIROP:
150ml apa
3linguri zahar
esenta de rom
DECOR:
150g ciocolata
200ml frisca lichida
alune,castane taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierb castanele intr-un vas cu multa apa 45min
apoi cat sunt inca calde,se curata de coaja; cu un cutit se face o taietura apoi se desface usor
apoi miezul se pune in robot si se paseaza,se adauga apoi galbenusurile,zahar,lapte,vanilie si se lasa pe foc 15-20min amestecand mereu pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit foarte bine,se adauga albusurile batute spuma tare amestecand usor
apoi ciocolata rasa sau taiata marunt
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 150grade




Dupa ce s-a copt va fi crapata la suprafata dar nu va faceti griji pentru ca atunci cand se va raci crapaturile se vor strange
Se scoate pe un platou,se insiropeaza apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
In acest timp se infierbanta frisca,se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta sau taiata,se lasa deoparte cateva minute apoi se amesteca bine iar dupa ce s-a racit se mixeaza si se imbraca tortul si se orneaza
Se lasa la frigider pana in momentul servirii apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!

  


0

Briose cu morcov

Ne-a placut foarte mult prajitura cu morcov si acum am facut briose ca sa le pun la fete la pachetel pentru scoala
AVEM NEVOIE DE:
2oua
100g zahar
150g morcov ras fin
60ml ulei
60ml suc de portocala stors proaspat
coaja rasa de lamaie
1lingurita de scortisoara
cate 1/2de lingurita de
nucsoara
ghimbir pudra
cuisoare macinate
50g alune nesarate macinate
150g faina
1lingurita praf de copt
1lingurita bicarbonat
zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina cu restul ingredientelor uscate
Intr-un alt castron freci galbenusurile cu ulei cate putin,adaugi sucul,morcovul,coaja de lamaie,
adaugi cate o lingura din amestecul de faina iar la final albusul batut spuma tare cu un praf de sare si zahar si amesteci usor cu o spatula
Dupa omogenizare,umpli formele de briose si la cuptor vor sta pana trece testul scobitorii,cam 30min la foc moderat
Dupa ce s-au racit se scot,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar
Sa va fie de folos!


  

0

Prajitura cu morcov

Am fost mereu sceptica atunci cand auzeam de prajituri cu morcov,nici macar nu eram curioasa,eu care am facut tot felul de nebunii
Ei bine aici in Italia,Mihaela mi-a dat reteta si mi-a spus "fa-o pentru fete",putem sa mai spun ceva???
Problema e ca am gustat mai intai apoi chiar am mancat pentru ca e foarte buna si mi-a placut!
AVEM NEVOIE DE:
2oua
100g zahar
150g morcov ras fin
60ml ulei
60ml suc de portocale
coaja rasa de lamaie
1lingurita scortisoara
1/2lingurita nucsoara
1/4lingurita pudra de ghimbir
1/4lingurita pudra de cuisoare
50g alune nesarate macinate
150g faina
1plic praf de copt
1lingurita bicarbonat
200ml frisca lichida pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate

In alt castron se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin apoi sucul de portocale,morcovul,coaja rasa de lamaie
se adauga cate o lingura de albus batut tare cu un praf de sare si zahar iar la final amestecul de faina adaugat cate putin si se amesteca cu o spatula
Se rastoarna compozitia dupa omogenizare in forma de tarta
la cuptor se lasa 30min la 160 grade iar dupa ce s-a racit foarte bine se orneaza cu frisca batuta tare.
se presara putin morcov ras apoi se taie si se pune pe farfurie
Sa va fie de folos!




 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme