Peste prajit cu mujdei verde

Am avut 3buc avocado care aproape trageau sa moara,la inceput am vrut un guacamole dar m-am razgandit si tot de la el pornind am ajuns la mujdei
Vreti un raspuns final??doar stiti vorba mea,nebunie curata!!
AVEM NEVOIE DE:
peste de care aveti si de care va place
1cana cu faina,sare
ulei pentru prajit
cartofi
malai pentru mamaliga
MUJDEI:
1avocado
1leg.usturoi verde
1lamaie
3linguri ulei de masline
2linguri iaurt grecesc
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat daca e nevoie,spalat,uscat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulel dupa care se scoate pe prosoape de hartie
Se pune in blender pulpa de avocado,usturoiul curatat si taiat marunt,zeama de la 1/2lamaie,sare,ulei,iaurt si se mixeaza bine iar la final se potriveste de gust
Se serveste pe farfurie peste,cartofi,mamaliga si mujdei
Pofta buna!



  

0

Rulouri cu rubarba

Am spus de multe ori si ma repet,sunt innebunita dupa aceasta rubarba care pana anul trecut cand am fost in Franta la copii si a facut fata mea o prajitura,si nu am fost prea incantata de gust dar cu timpul...
Am gasit la Kaufland,am cumparat,am facut cateva retete care urmeaza sa le scriu dar printre picaturi pentru ca mai am si alte treburi.
Aceste rulouri sunt bestiale ca sa zic asa si voi face o tava mai mare cand mai gasesc rubarba
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
500g faina
1plic drojdie uscata
2oua
putina sare
80g unt topit
300ml lapte cald
La aluat eu nu pun zahar pentru ca nu prea mancam dulce dar cine doreste poate adauga 3-4linguri
UMPLUTURA:
6tije de rubarba
1cana afine(optional,eu am adaugat sa mai scap de fructele din congelator dar si pentru faptul ca am avut rubarba putina,deci fara adaus de alte fructe,este nevoie de 10tije)
1cana zahar
1plic zahar vanilat
1ceasca cu nuca macinata
IN PLUS:
50g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se framanta un aluat cu toate ingredientele sa fie la temperatura camerei,lapte se pune cate putin pentru ca este posibil sa nu intre tot sau sa mai trebuiasca,eu am pus totul in masina de paine si am setat programul de framantare dar cu laptele tot asa am procedat.
Cat timp aluatul creste,se pregateste rubarba,se taie capetele,se spala(am vazut multe persoane ca o curata cu cutitul economic dar eu nu o curat,doar o spal)se taie cubulete,se pune intr-un vas pe foc impreuna cu afinele si zahar,se lasa pe foc amestecand,pana se topeste zaharul si s-a format aproape un gem dar fara sa fie prea moale apoi se da deoparte si se amesteca cu zaharul vanilat
Aluatul dupa ce a crescut,se imparte in bucati egale,fiecare se intinde cu sucitorul in foaie nu chiar subtire,se pune deasupra cate 2-3linguri de gem,se intinde pe toata suprafata,deasupra se presara nuca,se ruleaza bine apoi ruloul se taie in bucati egale si fiecare bucata se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,cu taietura in sus
Se acopera tava si se lasa 20min deoparte apoi cu o pensula se unge fiecare rulou cu unt topit pe aluat dar se poate picura putin si deasupra
Se lasa la cuptor la foc moderat 30-40min
Dupa ce s-a racit se scoate scoate si se pudreaza
Sa va fie de folos!

      

0

Miel cu portocale

Voi posta cateva retete fara prea multe poze pentru ca au fost pregatite pentru ziua mea si cand te confrunti cu toate problemele singura fara nici un ajutor si mai ales fiind si presata de timp,nu prea-ti arde de poze!
Am facut aceasta reteta pentru ca:
-de sarbatori fiind in Italia la copii am facut Lup de mare(peste) cu sos de portocale si a fost nebunie
-de Paste am facut miel la cuptor cu sos de citrice(am schimbat putin reteta) si a fost tot nebunie
Ei bine acum chiar mi-am dat gata musafirii cu aceasta combinatie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pulpa de miel
SOS:
sucul de la 2portocale
100g unt topit
1lingurita boia dulce
6catei de usturoi
sare
piper
1crenguta de rozmarin(eu am avut oregano)
IN PLUS:
1portocala
1lamaie
1capatana mica de usturoi
1crenguta de rozmarin sau oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in blender untul topit,sucul de portocale,usturoi,sare,piper,boia,rozmarin,se proceseaza bine iar dupa ce a rezultat un sos,se rastoarna intr-un bol
Pulpa spalata,uscata,crestata,se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte
In tava se pun rondele de lamaie si portocala spalate bine,usturoiul curatat,si crenguta de rozmarin sau ce aveti
Separat intr-un vas se rastoarna jumatate din sos peste pulpa,se maseaza bine pe ambele parti apoi se pune in tava peste citrice impreuna cu sosul din vas care s-a scurs cand i-ati facut masaj
Se acopera tava cu folie de aluminiu,ideal ar fi o tava cu capac apoi se lasa la cuptor 30min la 180grade,depinde de cuptor
Dupa acest timp se scoate tava,se rastoarna restul de sos oprit peste pulpa,se mai lasa 30min,dupa acest timp se incearca cu o furculita fragezimea carnii,daca mai e nevoie se mai lasa,daca nu mai e nevoie,se lasa 15min fara capac sa se rumeneasca.
SFAT:
Eu cand am scos tava a doua oara,am pus pe langa pulpa cartofi taiati in sferturi si condimentati,dar se pot pune ce legume doreste fiecare
De asemenea,referitor la lamaie si portocale,poate va intrebati daca sosul nu este amar de la coaja,ei bine sa stiti ca nu este amar dar pentru siguranta si pentru cine doreste sa incerce,pot fi cumparate citrice cu coaja neteda si lucioasa,acestea au coaja subtire
Sosul dupa ce este gata,se potriveste cu gustul fiecaruia si mai poate adauga cate ceva,eu de exemplu am adaugat putin vin pentru ca mi s-a parut sosul cam prea dulce,asa se intampla cand vrei sa mananci o portocala,se nimereste acra iar cand vrei s-o gatesti,se nimereste dulce!!
Pofta buna!



 

0

Cartofi noi la ceaun

Imi plac mult cartofii noi la ceaun pregatiti innabusit,cu mujdei si mamaliga,o nebunie ce sa mai vorbim!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi noi mici
2linguri untura de porc
1ceasca cu vin alb,sare
Malai pentru mamaliga
Mujdei:
1capatana de usturoi
1legatura de marar verde
200ml iaurt
Pentru zilele de post,se elimina iaurtul si se foloseste mujdeiul clasic,adica frecat cu ulei si adaugat apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati de coaja cu un buretete de bucatarie nou,sa fie aspru apoi spalati.
Multe persoane doar spala cartofii fara sa-i curete dar eu nu fac asa.
Dupa ce au fost spalati,se pun in ceaunul cu untura incinsa,eu nu am ceaun,in schimb am un tuci ramas de la mama care este foarte asemanator cu ceaunul doar ca nu are baza rotunda
Se lasa pe foc acoperiti cu capac pana se rumenesc amestecand din cand in cand,se adauga vinul si sare iar dupa ce a scazut,se opreste focul
Intr-un bol se pregateste mujdeiul amestecand usturoiul pisat bine cu iaurt,putina sare si mararul tocat marunt
Pe farfurie se pune o insula de mamaliga,in jurul ei cartofi iar deasupra mujdei
Pofta buna!


  

0

Sarlota picanta cu ciocolata si capsuni

Cand cititi cuvantul picant,sa nu va ganditi ca atunci cand mancati asa ceva,va ia gura foc,nu,va spun ca veti avea in gura un gust senzational si veti dori sa pregatiti si voi asa ceva!
Cu ceva timp in urma am cumparat o ciocolata cu chili din curiozitate sa vad cum este si daca nu mi-a placut s-o mananc,am facut cu ea un dulce!!
Ei bine,mi-a placut gustul atat de mult,incat de aceasta data am schimbat cate ceva si m-am prezentat la Concursul Poiana cu ea!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet piscoturi de sampanie
1ciocolata cu chili
1ciocolata Poiana amaruie
1ciocolata  cu lapte
4oua
125g unt
100g zahar pudra
250ml frisca lichida dulce
500g capsuni
4linguri zahar
300ml apa
esenta de rom pentru sirop 
GLAZURA:
100g ciocolata Poiana
100ml frisca lichida

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un vas pe foc ciocolata(toate trei)rupta impreuna cu unt iar cand incepe sa se topeasca,se amesteca cu telul pana se lichefiaza,apoi se lasa deoparte sa se raceasca

 In acest timp,galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se pun intr-un bol si se amesteca bine pe bain marie,se adauga 2linguri apa si se amesteca continuu pana devine o crema spumoasa dupa care se lasa deoparte sa se raceasca apoi se amesteca cu ciocolata
Frisca rece de la frigider,se bate bine  si la final se incorporeaza crema de ciocolata si galbenus,amestecand incet cu o spatula
O tava rotunda de tort cu dimensiunea de 24cm,se capitoneaza cu folie alimentara,pe fundul ei se pun piscoturi inmuiate in sirop,se acopera cu jumatate de crema,se niveleaza,deasupra se pun capsunile spalate,bine scurse si feliate,
se acopera din nou cu piscoturi inmuiate,apoi crema,capsune,se acopera cu folia de pe margini si la frigider va sta 1h
In acest timp,se pune pe foc intr-un vas mic frisca lichida iar cand incepe sa fiarba,se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta,se lasa cateva minute apoi se amesteca energic cu un tel pana-si dubleaza volumul
Se scoate tava din frigider,se rastoarna ciocolata,se niveleaza si se lasa din nou la frigider pana a doua zi,cand se scoate tava,se scoate inelul de la tava,se apuca cu mare atentie de folie cu ambele maini si se transfera pe un platou,tot cu mare atentie se scoate si folia,apoi de jur imprejur se pun piscoturi,masurate apoi taiate cat sarlota,se preseaza putin apoi se leaga cu o panglica speciala pentru torturi si se orneaza dupa imaginatie
Eu am  zahar aurit si am presarat deasupra.
Se taie si se serveste,are un gust senzational!!
Pofta buna!
 


 

 

0

Migliaccio napoletan

Migliaccio este un dulce napolitan,pregatit in timpul carnavalului din gris,ricotta,coaja de citrice,unele gospodine pun chiar si pulpa taiata cubulete mici cum am facut si eu!
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
500ml apa
40g unt
4oua
350gricotta
300g gris
250g zahar
1lingura faina
sare
coaja de la 1portocala curatata ca marul
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele,apa,putina sare,unt,coaja de portocala iar dupa ce a inceput sa fiarba se scoate si se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul pana se ingroasa
Cat timp se raceste compozitia amestecand din cand in cand,intr-un vas se bat bine ouale cu zahar pana se obtine o crema spumoasa,se adauga vanilia,branza si grisul adaugat cate putin iar dupa omogenizare se adauga faina si cubulete de pulpa de portocala curatate de pielita
Se rastoarna in forma de guguluf sau de tort 24cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 170grade
Dupa ce s-a racit,se observa ca singur se desprinde de pereti,se rastoarna pe un platou si se pudreaza
Un deliciu maxim,pofta buna!


  

0

Prajitura cu piscoturi si coacaze

Nu aveam ce face,fiind si urat afara dar mi-am gasit imediat mai ales ca eu intotdeauna am ce-mi trebuie in casa!😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
2pachete mici cu piscoturi
2plicuri praf de budinca de vanilie
1borcan dulceata de coacaze
200ml frisca lichida
2linguri pepite de ciocolata
esenta de vanilie
4linguri zahar pentru sirop
esenta de rom
coacaze
GLAZURA:
150ml frisca lichida
200g ciocolata cu lapte
30g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai siropul,se pune un vas pe foc cu 300ml apa si zahar,dupa ce s-a topit se da deoparte iar dupa ce s-a racit putin se adauga esenta de rom
Se pregateste apoi budinca cu cele doua plicuri cupa intructiunile de pe plic apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine, in alt vas se bate 150ml din cele 200ml de frisca lichida iar dupa ce budinca s-a racit bine se amesteca usor cu frisca si pepitele de ciocolata
Se pun piscoturi inmuiate in sirop pe fundul tavii,deasupra crema,dupa ce s-a nivelat se pun bobite de coacaze,se acopera cu alt rand de piscoturi inmuiate in sirop,apoi dulceata de coacaze,din nou piscoturi,se preseaza usor cu palma apoi se lasa la frigider30min
  In acest timp se pregateste glazura,se pune pe foc frisca cu ciocolata rupta,se amesteca iar dupa ce s-a topit ciocolata se adauga untul si se amesteca energic
Se scoate tava din frigider,se pune deasupra glazura,se niveleaza si se lasa in continuare la frigider pana a doua zi,cand se scoate din forma cu atentie si se pune pe un blat,se orneaza cu restul de frisca ramasa (50ml) batuta,se pune in posch si se formeaza stelute,iar pe mijloc se pun coacaze si zahar aurit
Deliciu,pofta buna!
 

0

Quiche cu napi si linte

Toata lumea stie ca astfel de retete numite quiche,sunt de origine franceza si nu sunt altceva,decat tartele noastre,cu aluat pregatit in casa sau fara dar eu de fiecare data prefer foitajul!

AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj
500g napi
6-7oua,depinde de tava
1cutie cu iaurt grecesc,250g
200g branza telemea
1cutie cu linte Sun Food
 sare daca e nevoie
fulgi de chili
ierburi de provence
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Napii spalati bine,se pun la fiert in apa cu putina sare iar dupa 15min se scurg,se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja si se paseaza grosier cu furculita
SE pune aluatul intr-o tava apoi se lasa deoparte
Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,branza rasa,lintea scursa si clatita,fulgi de chili,busuioc,ierburi de provence iar la final napii zdrobiti
Dupa omogenizare se rastoarna in tava si la cuptor va sta la foc mic30-45min
Dupa ce s-a racit se scoate din tava pe platou,se taie si se serveste,
Un deliciu,pofta buna!



 
 
 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme