Cheesecake cu lime si menta

Ma lupt cu aceasta glazura oglinda de ceva vrema dar nu vrea sa-mi iasa si pace.
Voi mai incerca dar pe prajituri mai mici,daca stric,stric doar una,aici am apelat la plicurile de Tort-Gelee!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
10piscoturi de sampanie
Eu am iesit de tot din tiparul blatului cu biscuiti pentru ca mi se pare mai simplu iar blatul nu este tare cum e cel cu biscuiti
CREMA:
3oua
120ml suc de lime
coaja rasa de la 2lime
200g zahar
400ml frisca lichida dulce
250g Mascarpone
150g unt
20de frunze de menta
1plic gelatina granule
GLAZURA:
3plicuri Tort-Gelee verde sau incolor
colorant alimentar verde daca e nevoie    
CUM SE PROCEDEAZA:
In tava de tort cu diametru de 20cm,se pun piscoturile acoperind toate golurile apoi se lasa deoparte
Nu este nevoie de insiropat,pentru ca-si ia umezeala de la crema.
Se bat ouale cu zahar,se adauga sucul de lime,frunzele de menta spalate,apoi se pune vasul pe bain marie continuand amestecarea pana se ingroasa
Se adauga apoi coaja rasa iar dupa ce s-a racit se rastoarna in blender,se adauga untul rece taiat cubulete,iar dupa ce totul este amestecat,se rastoarna crema intr-un bol,,se pune folie alimentara direct peste crema si la frigider va sta 1h
In acest timp,intr-un castron se mixeaza branza,se adauga gelatina hidratata in apa rece apoi topita pe bain-marie si se amesteca bine
Se incorporeaza apoi crema de la frigider si se amesteca bine iar la final se adauga frisca batuta tare si se amesteca cu spatula usor.
Se rastoarna crema in tava peste piscoturi,se niveleaza si la frigider va sta pana a doua zi
Se pregatesc plicurile de jeleu dupa instructiunile de pe plic iar dupa ce s-a racit putin se toarna usor peste crema si se lasa din nou la frigider 1h
Se scoate inelul trecand un cutit in jurul cheesecak-ului,se pune pe un platou,se decoreaza cu felii de lime si frunze de menta apoi se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!




  

0

Piept de pui cu broccoli si sos alb

Sosul alb,de fapt e sosul de usturoi care este atat de bun incat l-as adauga la orice.
L-am facut cu peste de doua ori,cu pui tot de doua ori,acum cu pui si broccoli care este maxim la gust.
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1broccoli
2capatani de usturoi
50ml vin alb
2linguri cu unt
sare
fulgi de chili
rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul spalat,taiat cubulete,condimentat,se pune in tigaia cu 1lingura unt iar dupa ce s-a rumenit putin se adauga vinul,se lasa cateva minute pana se evapora alcoolul apoi se rastoarna in tava,se adauga usturoiul curatat,crenguta de rozmarin,1ceasca cu apa si se lasa la cuptor 25min la 170de grade
In acest timp,broccoli buchetele spalate,oparite 5min in apa cu sare,scurse,se pun in tigaie cu restul de unt,se adauga 2-3catei de usturoi,putin cimbru,se amesteca bine pe foc iar dupa 5min se opreste focul
In tigaia cu broccoli se adauga carnea,sosul ramas si usturoiul se pun in blender,se mixeaza bine dupa care se rastoarna intr-un bol
Se serveste pe farfurie amestecul de carne cu broccoli si deasupra sos
Pofta buna!



  
 
0

Varza cu carne la cuptor

Sincera sa fiu,din cauza timpului eu nu am facut niciodata asa varza dar acum am avut ambitia s-o fac pentru ca are un gust senzational si da,mama doar asa facea varza vara si mai adauga spre final cativa ardei kapia copti,curatati,pusi intregi in vasul cu varza iar pe farfurie ne punea varza si alaturi ardeiul.
As fi vrut exact asa s-o fac dar n-am avut kapia!
Poate aspectul spuneti ca nu-i wau dar gustul cred ca aveti incredere in ce va spun!
AVEM NEVOIE DE:
1varza verde 2-3kg
1kg ceafa de porc
20ml ulei sau 2linguri grasime daca aveti
1ceapa
2kg rosii bine coapte
6ardei grasi mari
1ardei iute
1cana cu suc de rosii
1crenguta de cimbru
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea taiata cubulete,se caleste intr-o tigaie impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce s-a rumenit,se adauga 1cana cu apa si se lasa la fiert pana scade
Carnea trebuie sa fie deja fiarta pentru ca la cuptor varza fiind frageda,va sta putin
Cat timp fierbe carnea,se toaca varza fideluta si se pune intr-un vas(cine este obisnuit s-o frece cu sare,o pate face eu niciodata nu o frec cu sare pentru ca-mi place sa simt varza cand o mananc si asa cum se spune ca sucul e rau,slava Domnului de cand mananc varza la mama si la mine,nu am avut probleme)
Ardeiii spalati,taiati cubulete se pun si ei intr-un vas impreuna cu ardeiul iute,rosiile de asemenea
In vasul care va merge la cuptor,se pune crenguta de cimbru,jumatate din varza taiata,apoi se rastoarna carnea cu ceapa si uleiul de la prajit,se distribuie carnea pe toata suprafata,se acopera cu jumatate din rosiile taiate,ardeiii taiati si se pudreaza cu sare,se acopera cu restul de varza,restul de rosii apoi sucul de rosii,se mai presara putina sare(depinde cum v-ati organizat cu sarea,daca varza e frecata,se pune mai putin),se pune un capac mic sau o farfurie direct peste varza si la cuptor la foc mic va sta 1h sau mai putin,depinde de cuptor
Dupa acest timp,se scoate vasul,se descopera,se amesteca totul si se mai lasa 5min la foc mare fara capac
Se serveste cu mamaliga!
Pofta buna!


   
0

Supa mamei

Am lipsit un timp din motive de boala si nu stiu cum sunteti voi in asemenea situatii dar mie imi vin tot felul de pofte,chiar daca nu le mananc pentru ca nu am pofta de mancare si sa nu va imaginati ca am pofte ciudate,nu...imi vin in minte bucatele mamei!!!😢😢
Pentru ca zilnic venea Costel de la gradina cu rosii si alte legume,mi s-a facut pofta de supa mamei de rosii si am mai facut varza la cuptor exact cum o facea ea cu un gust si aroma,nebunie curata!
Noi cand facem supa de rosii(chiar si eu),punem la fiert rosiile cu ce mai punem acolo in oala iar dupa ce au fiert,totul intra la pasat cu blenderul!Ei bine prin 60-70 nu erau aceste aparate,doar site si supiere(tot un fel de sita pentru cine nu cunoaste termenul,dar cu gauri putin mai mari,un fel de strecuratoare care se vede in poza mai jos)si acum vine partea frumoasa pentru mine
O vedeam pe mama ca-si pune sortul de bucatarie si intra in gradina apoi venea si rasturna pe masa:
multe rosii bine coapte,1radacina de telina cu tot cu frunze,1dovlecel,2-3morcovi,ceapa daca nu era uscata si scoasa,radacina de patrunjel,apoi ma punea s-o ajut
Supa dupa ce era fiarta,o strecura intr-o alta oala apoi cu lingura de lemn,invartea legumele in strecuratoare doar putin sa fie pasate pentru ca supa sa fie limpede nu groasa si mai mult pe rosii insista sa le paseze;bine veti spune,atunci unde sunt vitaminele,vitaminele sunt in zeama,nu-i neaparat nevoie sa se paseze legumele sa spunem ca avem vitamine in farfurie!
Apoi nu mai spun ca taiteiii facuti nu puteau lipsi din supa
Nu voi putea uita niciodata mirosul legumelor proaspete si fara chimicale dar mai ales al rosiilor,rupte atunci!!
Copilarie frumoasa am avut,fara sa ne fie teama ca ne imbolnavim daca mancam o rosie sau un fruct din copac,fara sa le spalam!
AVEM NEVOIE DE:
2kg rosii bine coapte
1ceapa
2morcovi
1pastarnac
1telina mica cu frunze
1dovlecel
sare
3-4linguri ulei
taitei 
cartofi,optional
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete,se pun la fiert in oala cu 1lingura cu sare,telina fara frunze
Dupa ce au fiert bine,se rastoarna in supiera pusa ontr-o alta oala,se trece cu lingura prin toate,insistand mai mult pe rosii,se pune din nou oala pe foc,se completeaza cu apa,se adauga ulei,frunzele de la telina,sare iar cand incepe sa fiarba se adauga taiteiii(eu i-am cumparat) iar la final se potriveste de gust

   Se serveste calda,spre fierbinte(mie asa-mi place)
Pentru ca de foarte multe ori cat am fost bolnava am facut aceasta supa,de aceasta data,i-am adaugat si 2cartofi cubulete fierti separat pentru ca se intaresc daca sunt fierti cu rosii
Cu toate legumele spuse la inceput,eu fac supa intr-o olita de 3l si in doua zile se termina pentru ca mie nu-mi mai trebuie altceva, de aceea am facut-o de multe ori
Aici in olita culoarea este mai puternica pentru ca rosiile au fost foarte coapte si moi,abia le tineam in mana sa nu se sparga!       
Sa va fie de folos!

 
0

Prajitura cu crema de ness

Umbland intr-o zi pe Google dupa o reteta mai deosebita,nu ca nu as avea dar nu-i rau sa mai fie😃😃,am dat peste aceasta reteta care arata intr-un fel si nici nu era complicata,mai ales ca am avut tot ce-mi trebuie!
M-am apucat de treaba dar ce sa vezi,ca nu mi-a iesit frumusetea pe care o vazusem,ghinion!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
6linguri faina
6linguri zahar
un praf de sare
2lingurite cacao
esenta de vanilie
SIROP:
150ml apa
50g zahar
30ml coniac
CREMA:
3oua
150g zahar
2linguri ness
400ml frisca lichida
CROCANT DE MIGDALE:
70g migdale cruda
2linguri zahar pudra
1lingura apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bate albusul tare sa rezulte o spuma lucioasa cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile toate odata si nu se mixeaza mult,doar cat se incorporeaza apoi se cerne deasupra faina cu cacao si se amesteca usor cu o paleta,eu intotdeauna ma folosesc de tel
       
Se rastoarna in tava cu pereti detasabili de 20x25cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min la 180de grade
In acest timp se pregateste siropul intr-un vas mic pe foc se pune apa si zahar iar dupa ce s-a topit si incepe sa se ingroase,se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga coniacul si se amesteca
Pentru crocantul de migdale,se pun in tigaie migdalele taiate cu cutitul,se adauga zaharul si apa si se amesteca continuu iar cand migdalele s-au acoperit cu zahar si au devenit aurii,se rastoarna pe un platou rasfirate sa se raceasca
Pentru crema,se bat ouale cu telul,se adauga zaharul si ness apoi se continua sa se amestece pe bain marie pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit bine,se adauga frisca batuta tare,cateva picaturi de esenta de migdale,cateva migdale crocant si se amesteca usor
Blatul dupa ce s-a racit,se pune in inelul de la tava de copt pe un platou, se insiropeaza,se rastoarna crema,se niveleaza suprafata,se presara crocantul ramas si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate inelul,se taie prajitura,se pune pe un platou si se serveste.
Sa va fie de folos!


 
 

0

Chec cu albusuri si cacao

Mi s-au strans cateva albusuri intr-un borcan la congelator si le-am folosit la acest chec si pentru ca am avut intentia sa fie in trei nuante de maro,am folosit cacao si pudra de roscove,stiind ca nu-i atat de puternica culoarea,da nu-i puternica in schimb eu am avut si cacao cam slaba la culoare,asa ca tot doua culori mi-a iesit!
AVEM NEVOIE DE:
7albusuri
130g zahar
150g faina
2linguri cacao
1lingura pudra de roscove
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
60ml lapte
3linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
SE face o bezea tare din albusuri,un praf de sare si zahar,se adauga pe rand ulei si lapte,se amesteca usor cu spatula iar la final se adauga faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor cu miscari verticale
Se imparte compozitia in trei boluri si fiecare se amesteca cu zahar vanilat,cacao si pudra de roscove
Dupa omogenizare,se pune cu lingura intercalat din fiecare bol,intr-o tava de chec apoi la cuptor va sta 25min la 180de grade
Dupa ce s-a racit,se scoate pe un platou,se pudreaza,se taie si se serveste.
Deliciu!
Sa va fie de folos!



  
0

Iepure cu paste si sos de usturoi

Mai am o reteta de iepure cu sos de usturoi,ne-a placut asa de mult acest sos incat am repetat-o daca tot am gasit la LIDL pulpe de iepure dar cred ca voi face si cu pui cu alta ocazie.
De aceasta data am facut garnitura de paste,tot la LIDL am gasit aceste paste cu ceapa rosie si am crezut ca nu-si vor pierde culoarea la fiert dar m-am inselat iar sosul l-am gresit putin mai zemos!
In final,una peste alta a fost super bun iepurasul!
AVEM NEVOIE DE:
3pulpe de iepure
300ml vin alb
500ml supa de pui
2capatani de usturoi
1frunza de dafin
20ml ulei
sare
fulgi de chili
1punga cu paste
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele spalate,uscate,condimentate cu sare si fulgi de chili,se rumenesc putin in ulei pe ambele parti  impreuna cu usturoiul curatat si pus intreg si dafinul apoi se pun intr-o tava cu uleiul de la prajit,cu usturoi si dafin
Se adauga vinul,supa,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 1h la 160de grade

Dupa acest timp,se scot pulpele pe o farfurie,frunza de dafin,iar restul se rastoarna in blender si se paseaza bine totul apoi se trece prin sita pentru un sos mai fin
 
 Pastele fierte dupa indicatiile de pe punga sau cum stie fiecare,se pun paste pe farfurie,alaturi pulpa de iepure si deasupra sos si se serveste.
Pofta buna!
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme