Tort cu crema de mascarpone

A fost aniversarea noastra a anilor de casatorie si chiar daca sotul meu e la copii,nu am vrut sa treaca aceasta zi fara sa fac macar o prajitura si de la prajitura s-s ajuns la tort!
Nu are el un aspect cum mi-as fi dorit dar gustul e minunat!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
1pahar cu iaurt(125g)
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
1cana suc de portocale pentru insiropat
CREMA:
250ml frisca lichida dulce
200g ciocolata amaruie
350g mascarpone
GLAZURA:
200g ciocolata alba
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,se adauga iaurtul apoi uleiul,se mixeaza bine totul iar la final coaja de lamaie si faina cernuta cu praful de copt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt(24cm) si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Nu stiu ce s-a intamplat la copt dar daca va uitati mai bine,parca este o pasare care zboara!😕😕
Pentru crema,se topeste pe bain marie ciocolata rupta in putina frisca,dupa ce s-a racit se amesteca cu restul de frisca,se mixeaza la viteza mare totul iar la final se adauga branza amestecand usor
Se pune pe un blat inelul de la tava de copt,in interior se pune o foaie din blatul taiat in prealabil,se insiropeaza,se pune deasupra jumatate din crema,se acopera cu a doua foaie se insiropeaza apoi se adauga restul de crema se niveleaza si se lasa la frigider 2h sau pana a doua zi
Ciocolata alba se topeste pe bain marie cu frisca si se lasa apoi sa se raceasca foarte bine
Se scoate inelul de la tort,trecand usor cu un cutit in jurul lui,se pune deasupra cu o lingura glazura de ciocolata alba,se lasa deoparte sa se intareasca apoi din nou se pune glazura,se orneaza dupa imaginatie si se lasa la frigider pana in momentul servirii!
Deliciu si la multi ani noua Lulu si Costel!!


      

0

Tarta cu broccoli

Am gasit aceasta reteta intr-o fila de calendar,mi s-a parut interesanta,am facut-o si nu numai ca a fost interesanta ci maxim de gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1broccoli mic
1ceapa
1ardei kapia
3catei de usturoi
3linguri cu ulei
6oua
6linguri cu faina
150g telemea
250ml lapte
50ml vin alb
marar verde
fulgi de chili
1lingura cu unt
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei,se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt,se adauga ardeiul cubulete apoi buchetelele de broccoli,se amesteca iar dupa 2-3min.se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade
Intr-un castron se bat ouale,se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase,apoi telemeaua rasa,laptele,amestecul de broccoli,se condimenteaza daca e cazul cu sare si fulgi de chilise adauga si mararul taiat marunt iar dupa omogenizare,se rastoarna in tava unsa cu unt
La cuptor va sta 30min sau pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se taie si se serveste
Pofta buna!


  

0

Tarta vegan cu dovleac

Prietenii de la Dr Oetker lanseaza tot felul de provocari iar eu cand pot si am ce-mi trebuie raspund.
De aceasta data daca tot am dovleac din belsug de la gradina,voi raspunde la toate daca e vorba de el,problema e ca initial trebuia sa se numeasca cheesecake dar cineva mi-a atras atentia ca nu are branza,de ce sa-l numesc asa si i-am schimbat numele in tarta.
Ei bine,vreau sa va spun ca are un gust senzational iar eu foarte rar spun asa ceva,doar cand acel ceva ma da pe spate si de aceasta data m-a dat.😍😍
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
150g curmale fara samburi
90g seminte de dovleac crude
90g miez de nuca
CREMA:
200g dovleac curatat
150g caju
500ml suc de portocale proaspat stors
120ml sirop de artar
1lingurita scortisoara
60ml ulei de cocos
esenta de vanilie
6foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se mixeaza in blender nucile si semintele de dovleac,la final se adauga curmalele,iar dupa procesare,se rastoarna intr-o forma de tort cu hartie de 20- 24cm diametru  si se formeaza blatul dupa care se lasa deoparte
 Intr-un vas pe foc se pune sucul de portocale, alunele caju si dovleacul ras si se lasa pana scade,amestecand sa nu se lipeasca
Este foarte important ca sa nu se inlocuiasca cu altceva alunele caju,pentru ca ele detin tot secretul iar cine cunoaste,din caju se face lapte,chiar si branza(eu am facut lapte si este nemaipomenit de bun)
Cat se raceste putin dovleacul,se hidrateaza gelatina in 25ml apa rece apoi se topeste pe bain marie
Se rastoarna in blender dovleacul,se adauga scortisoara,uleiul de cocos,siropul de artar,un praf de sare iar dupa ce s-a format o pasta se adauga gelatina topita si se mai invarteste odata
Se rastoarna pasta peste blat,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate pe un platou si se orneaza dupa imaginatie
Eu am ras cateva fasii de dovleac,le-am fiert in putin suc de portocale cu o bucatica de baton de scortisoara,dupa ce au fiert si s-au racit,le-am rulat si le-am pus deasupra impreuna cu cateva seminte de dovleac.
Sa va fie de folos!



 


0

Flan cu ciocolata si ghimbir

Aveam niste resturi de creme de ciocolata,de migdale si ca sa nu le arunc am facut un flan frantuzesc si cum stiu ca la ciocolata merge foarte bine ghimbir,am adaugat putin dar trebuia mai mult dupa gustul meu!
AVEM NEVOIE DE:
250g crema de ciocolata Nutella sau chiar ciocolata
4oua
1lingurita pudra de ghimbir
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste pe bain marie crema de ciocolata
iar dupa ce s-a racit,se amesteca cu cate putin oua batute
dupa omogenizare se adauga ghimbirul,apoi se rastoarna intr-o tava unsa sau cu hartie,deasupra se pune miezul de nuca
si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar
Dupa ce s-a racit se taie si se serveste
Sa va fie de folos!





 
 

0

Tagliatelle cu dovleac

O alta reteta super delicioasa cu dovleac,de aceasta data am mancat tot din farfurie chiar daca am spus ca nu-mi place dovleacul,sau poate mi-a fost foame,nu stiu sa va spun!!😂😂😂
AVEM NEVOIE DE:
200g dovleac ras
3linguri ulei de masline
6frunze de salvie
1ceapa
75g pancetta
150g tagliatelle
30g parmezan ras
50ml vin alb
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei incins se pun frunzele de salvie,se lasa cateva secunde(30) apoi se scot pe hartie de bucatarie
  
In uleiul ramas se caleste ceapa,pancetta taiata marunt si ea,dupa 5min se adauga dovleacul ras,vinul,2cani cu apa si se lasa la fiert pana rezulta un sos gros iar la final se condimenteaza cu sare si piper
Eu am avut piure ramas de la alta reteta si nu a mai fost nevoie de apa,am omogenizat si am lasat pe foc cateva minute sa scada
In continuare sosul rezultat,se amesteca cu pastele fierte si scurse bine
apoi se pun pe farfurie si se serveste deasupra cu parmezan ras si suvite rupte de frunze de salvie
Pofta buna!


 

0

Crema de zahar ars cu dovleac

Pentru ca mi-a adus Costel de la gradina multi bostani,nu stiu ce a fost in capul lui,incerc sa fac cat mai multe in combinatie cu el
De aceasta data m-am oprit la  crema de zahar ars,pentru ca tot aveam un borcan cu piure ramas de la supa
Mie in general,nu-mi place dovleacul nici macar placinta pe care o adora toata lumea,nu-mi place nimic cu el,daca pregatesc ceva,gust si-mi dau cu parerea iar de mancat,mananca cei din jurul meu iar aceasta crema are un gust deosebit dar dupa gustul meu este prea dulce sau poate m-am dezobisnuit eu de dulce daca nu mananc,nu stiu sa va spun!
AVEM NEVOIE DE:
pulpa de la un dovleac placintar
2cani cu zahar
1/2cana cu apa
2cani cu lapte
6oua
3linguri cu rom bautura nu esenta
1pastaie de vanilie Tonka
CUM SE PROCEDEAZA;
Dovleacul curatat de coaja si seminte,se taie cuburi,se pune la fiert pentru 20min,apoi se scurge,se paseaza bine si se trece prin sita
Se caramelizeaza o cana cu zahar si apa,dupa ce s-a format caramelul se imbraca peretii unui vas,poate fi si o cratita cu caramel apoi se lasa deoparte
Se bat ouale intr-un castron impreuna cu restul de zahar,se adauga dovleacul,laptele cald,romul si vanilia rasa iar dupa omogenizare se rastoarna in vas
Se pune vasul cu crema intr-o tava in care se pune apa fierbinte apoi se lasa la cuptor 45-50min la foc moderat
Dupa ce s-a racit putin,se pune la frigider cateva ore,dar ideal ar fi pana a doua zi
Se rastoarna pe un platou,se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme