Somon si cus cus mediteranean

Mi-a trimis fata din Franta o punga cu cus cus mediteranean si nu este altceva decat cus cus amestecat cu ierburi de provence,busuioc,menta si se pregateste conform instructiunilor de pe pachet si l-am adaugat drept garnitura la somon.
AVEM NEVOIE DE:
2fileuri de somon
2linguri ulei de masline
1ceasca cuscus mediteranean
sare
piper
1lingura unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Fileurile spalate,uscate,condimentate cu sare si piper,se pun in tigaia Tefal cu ulei incins,se da focul mic se pune capac si se lasa cateva minute pe ambele parti apoi se scot pe farfurie
Ar fi trebuit pe gratar sa fie puse dar pana-mi cumpar,ma folosesc de aceste tigai
Intr-un castron se pune o masura (o ceasca) cu cuscus,se adauga aceeasi masura cu apa fierbinte si se acopera cu o farfurie
Dupa 5-6 min.se adauga untul sau 2-3linguri ulei de masline pentru zile de post,putina sare,se amesteca cu o furculita
Dupa omogenizare,se pune pe o farfurie un inel de inox,in interior cuscus,alaturi fileul de peste,se scoate inelul apoi se serveste
Deliciu maxim,pofta buna!



 
 

0

Supa crema de gutui

Am facut supe creme din tot felul de legume dar de fructe este prima incercare!
Mi-a adus Costel de la un prieten foarte multe gutui dar nu m-am simtit in stare sa fac ceva mai mult cu ele decat aceasta supa care a iesit wow ceea ce nu ma asteptam,am mancat multe coapte si mai am o punga la congelator
AVEM NEVOIE DE:
1gutuie mare sau doua
1telina mica sau o felie
2cepe
3catei de usturoi
5linguri ulei de masline
1/2baton de scortisoara
500ml supa de pui,daca nu aveti pe moment,se poate face repede dintr-un cub concentrat de gaina
1buc curcuma optional
1lingurita rasa cu zahar brun
200ml lapte de cocos
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele inclusiv usturoiul si gutuia,curatate,spalate,taiate cuburi,se pun in oala cu ulei si se calesc amestecand continuu sa nu se lipeasca 5min
Se adauga apoi zaharul,scortisoara,supa si se lasa la fiert pana scade la jumatate 
Se strecoara fara sa se arunce apa,se pune totul in blender,se adauga laptele si se mixeaza bine
Se rastoarna din nou in oala pe foc,cine doreste o consistenta mai subtire,poate adauga apa de la fiert,se mai lasa 1-2clocote nu mai mult,se potriveste de gust apoi se opreste focul si se serveste
Pofta buna si sa va fie de folos!

 
 

0

Chec cu matcha

Am fost foarte dezamagita cand am terminat de pregatit aceasta reteta,nu trebuia s-o postez dar poate invata cineva din greselile mele,zic!!
Mi-a trimis fata din Franta o forma superba de bradut si cum am vazut-o m-am gandit sa fac un chec cu matcha daca tot am un borcanel.Ei bine,eu mi-am dorit sa fie mai altfel si i-am pus o glazura verde,dar aceasta glazura eu am cumparat-o ca fiind acea glazura oglinda,insa nici vorba,este glazura fondant care se intareste pe loc ceea ce a fost un dezastru pentru mine
Am avut incredere in persoana respectiva,asa cum fac eu de regula dar tot nu ma-nvat minte!
AVEM NEVOIE DE:
2oua mari
125g faina
150g zahar
80g unt
1lingura pudra de matcha
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale batute si se mixeaza in continuare apoi amestecul de faina,praf de copt si matcha
Pentru cine doreste un chec obisnuit,se rastoarna in tava mica cu hartie de copt si la cuptor va sta 30-40min la 175 de grade
Eu am uns forma cu ulei,stiu ca formele de silicon nu se ung dar avand multe gaurele si alte noduri care trebuiau ornate cu diferite culori daca-mi mergea mintea mai repede!!!!
si am rasturnat compozitia,apoi la cuptor cu acelas timp
Fondantul l-am topit pe bain marie,bradutul pus pe un gratar,am turnat cat am putut de repede
am topit si putin fondant rosu si am facut cateva dungi apoi l-am pus pe platou
Poze nu va mai arat ca devin de rasul copiilor!😟😟



  


0

Caltabosi

Pentru ca suntem in perioada taierii porcului si pregatirea a tot felul de preparate,va voi spune reteta mamei si acum a mea de caltabos sau galbas cum se mai spune prin unele parti!
Va spun de la inceput ca daca citeste cineva si nu e de acord cu ce fac eu,sa se abtina de la comentarii pentru ca daca circulati pe net si cautati retete de caltabosi in toate regiunile tarii,nu veti gasi doua la fel,dar culmea, fiecare spune ca-i reteta originala!😂😂
Eu nu spun ca-i originala,spun ca-i reteta mamei!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de porc putin mai grasa
3cepe mari
20ml ulei sau 3linguri untura
200g orez
sare
piper
fulgi de chili optional
intestine crete
CUM SE PROCEDEAZA:
Ceapa curatata si taiata marunt,se caleste intr-un vas iar cand a devenit aurie se da deoparte
Intr-un vas se pune carnea
se adauga ceapa,orezul spalat si scurs,sare dupa gust, piper de asemenea si fulgi de chili si se amesteca totul foarte bine
Intestinele crete se spala bine cu apa rece,unele persoane le tin an apa cu otet si ceapa taiata dar eu am facut asa ceva intr-un an si mi-au creat un disconfort iar de atunci doar le spal bine pentru ca la fiert  va disparea mirosul

 Se leaga la un capat cu ata de bucatarie,se toarna 1pahar cu apa in interior apoi se umple intestinul verificand sa se amestece bine cu apa iar daca e nevoie se mai adauga apa pentru ca umplutura trebuie sa fie moale la atingere,nu trebuie sa fie prea indesat pentru ca la fiert,va pocni
Dupa ce a fost umplut,se leaga si acest capat cu ata apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa in care am adaugat 1lingura delikat si 1frunza de dafin
Se lasa caltabosul sa fiarba la foc mic 45-50min iar cand s-a ridicat la suprafata,cu o scobitoare se inteapa din loc in loc sa iasa aerul sau apa daca este in plus dupa ce orezul este fiert
Se scoate caltabosul cu atentie si se lasa la caldura pe un platou
Se serveste in trei variante dupa preferinta fiecaruia
-asa simplu taiat
-pus intr-un castron tot taiat in care am adaugat supa de la fiert si mancat cu lingura ca pe ciorba,asa ceva mie-mi place maxim, aceasta metoda am intalnit-o si in colectia de carti a regretatului Radu Anton Roman
-mai este o metoda folosita de marea majoritate dar care mie nu-mi place si anume,pus in tava la cuptor sau prajit in untura si mancat cu salata de varza murata,aici nu am poza pentru ca n-am facut
Sa va fie de folos,pofta buna si Craciun Fericit!


  

0

Prajitura cu foi Dr.Oetker

Am primit un premiu de la Dr.Oetker cu cele mai recente produse si anume foi gata coapte de diferite grosimi!
M-am bucurat foarte tare pentru ca mie-mi plac prajiturile cu foi dar am o problema cu ele!!
In tineretile mele,am facut atat de multe prajituri cu foi,mai ales Alba ca zapada care-mi place maxim,iar acum pur si simplu nu le mai pot face,nu mai pot dar cred ca nici nu mai vreau!😄😄
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu foi Dr.Oetker
 250g mascarpone
1cutie lapte condensat caramel
250ml frisca lichida nu dulce
200g ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
50g pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca branza cu lapte iar dupa omogenizare,se incorporeaza usor frisca batuta tare
Intr-o tava cu aproximatie de aceleasi dimensiuni cu foile,se pune cate o foaie,deasupra 2linguri crema,dupa nivelare se presara pepite de ciocolata,si se procedeaza la fel pana se termina,ultima foai ramane curata,presand usor peste toata prajitura
Pentru glazura,se topeste pe bain marie ciocolata cu frisca,se amesteca energic la final sa se lichefieze,se rastoarna peste prajitura,se niveleaza apoi la frigider pana a doua zi
Se taie prajitura fasii pe latime apoi patratele,deasupra ornamente si se serveste.
Simplu de pregatit si foarte gustoasa!
Sa va fie de folos!







0

Supa crema de cartofi copti si curcuma

Mi-a adus Costel din Franta foarte multa  curcuma!!😮😮
Ei na,acum ce fac cu ea?? stiu despre ea ca este inrudita cu ghimbirul,cu tulpina subterana,care fiarta,uscata,pisata marunt,se obtine o pulbere aromata,considerata de unii specialisti, ca fiind cel mai puternic antiinflamator natural,in plus contine foarte multe vitamine,fibre;bun,aceste beneficii le stiam dar acum ce fac cu ele si unde le folosesc??
Am cautat pe Google pentru ca de aceea-l avem dar nu m-a convins,doar o singura reteta am gasit dar curcuma i-am pus-o eu pentru ca nu era la ingrediente si da,foarte buna,foarte gustoasa,aromata!

AVEM NEVOIE DE:
3cartofi mari
1crenguta de rozmarin
20ml ulei de masline
sare
2buc curcuma
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1cutie lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii spalati,uscati cu hartie de bucatarie,se unge fiecare cu ulei de masline,se pun pe hartie de copt in tava,se mai pune ulei peste ei,se presara cu sare,se adauga crenguta de rozmarin,se strange hartia si se lasa la cuptor 45min
Restul legumelor curatate,spalate,taiate,se pun la fiert in apa si putina sare
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurg fara sa se arunce apa si se pun in blender impreuna cu miezul de la cartofii copti
Dupa cateva mixari,se adauga sare,laptele de cocos si se mixeaza in continuare foarte bine
Se rastoarna in oala,se potriveste consistenta adaugand apa de la fiert pentru cine doreste,se potriveste de gust iar dupa 1-2clocote se opreste focul si se serveste
Are un gust super bun,sa va fie de folos!




 
 

0

Prajitura cu castane

Am folosit ultimul borcan cu piure de castane pentru ca uit de el si-si pierde valabilitatea;as fi vrut ceva cu piscoturi dar cum nu am avut,am pus la bataie niste biscuiti ramasi de la o alta reteta.
Buna,gustoasa,aromata si frumoasa!!😅😅
AVEM NEVOIE DE:
2pachete biscuiti populari
1cana cu cafea fara zahar
250g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
1borcan piure de castane
1cana miez de nuca
1cana merisoare de la congelator sau alte fructe mici
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune inelul de la orice forma de copt pe un platou,in interior biscuiti trecuti prin cafea in asa fel incat sa fie acoperite toate golurile
Intr-un castron se mixeaza bine frisca iar dupa ce s-a intarit se amesteca usor cu mascarpone apoi cu piureul de castane iar la final cu jumatate din miezul de nuca taiat cu cutitul si se amesteca usor cu o spatula
Peste biscuiti se pune jumatate din crema,se niveleaza,apoi jumatate din merisoare distribuite pe toata suprafata
se acopera din nou cu biscuiti trecuti prin cafea,presand putin sa intre merisoarele in crema,se rastoarna restul de crema si se niveleaza,apoi restul de merisoare,restul de nuca si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate inelul cu mare atentie trecand de jur imprejur cu un cutit foarte subtire se taie prajitura si se serveste
Sa va fie de folos!





  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme