Cheesecake cu fructul pasiunii

A fost ziua mea si mi-am dorit sa fac ceva bun,ceva deosebit dar nu prea aveam inspiratie pana cand am gasit la LIDL fructul pasiunii;ei bine mi-am spus cu asta voi rupe inima targului pentru ca-i stiam gustul de cand am fost in Italia la fata mea si am facut dulceata exotica cu toate fructele pe care le-am gasit
Maracuja numit si fructul pasiunii,provine din America de sud,cultivat in numeroase tari tropicale,este bine cunoscut pentru beneficiile lui asupra sanatatii
Astfel fructul pasiunii ajuta in cazul insomniei,al tulburarilor nervoase,o afectiune pe care maracuja o trateaza este astmul,sistemul digestiv,de asemenea este recomandat in curele de slabire
Vitamina C din fructul pasiunii,ajuta la repararea tesuturilor,prevenirea bolilor de inima dar si a cancerului
Astea fiind spuse despre acest fruct sa trecem la oile noastre cum se zice,deci am luat aceste fructe 3la numar pentru ca atatea mai erau si pentru ca nu-mi erau suficiente,am luat si un mango,pulpa semanand la culoare si chiar este recomandat ca sa fie amestecat cu un fruct mai dulce,maracuja fiind putin acrisor.
Ei bine cum va spuneam,pentru ziua mea nu am facut tort pentru ca nu mai am puterea sa rezist unui esec,mai ales pentru ca am tinut sa pregatesc ceva cu aceste fructe si nu mi-as fi dorit sa stric ceva,asa ca a ramas pe lista cheesecake,un desert usor, gustos,aromat si cu aspect.
AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi
150ml sirop sau zeama de compot
250g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
1mango
3maracuja sau fructul pasiunii
4linguri zahar
10g gelatina
1lingura miere
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru inceput se pregatesc fructele,maracuja taiate in doua,se scoate cu o lingurita pulpa,se pune intr-o sita si se freaca cu o lingura de lemn pana raman semintele negre
Semintele ramase,se spala bine apoi se pun pe un tocator sa se usuce pentru ca le vom folosi la ornat
Piureul rezultat se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu pulpa de mango taiata cubulete
Dupa ce au fiert,se paseaza bine cu blenderul,se adauga zaharul si se lasa pe foc pana se ingroasa putin,se da vasul deoparte si se adauga gelatina hidratata in apa rece iar dupa omogenizare se lasa deoparte sa se raceasca
Inelul de la o forma de tort 22cm diametru,se pune pe un platou,in interior se pun piscoturi inmuiate in sirop in asa fel ca sa fie acoperite toate golurile apoi se lasa deoparte
Se amesteca intr-un castron mascarpone cu frisca lichida batuta nu prea tare pentru ca se taie,un praf de sare,miere de albine si jumatate din piureul de fructe
Dupa omogenizare,se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza si la frigider va sta 30min
Dupa acest timp,se scoate platoul,se pune deasupra restul piureului,se niveleaza si la frigider va sta 2-3h sau pentru siguranta pana a doua zi


Se scoate platoul,se trece de jur imprejur cu un cutit subtire,se scoate inelul,se orneaza cu felii de mango si alte fructe,se presara semintele oprite apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii
Sa va fie de folos!
Sfatul meu:
-daca intamplator gasiti acest fruct prin supermarketurile noastre nu-l ocoliti iar daca vreti sa pregatiti ceva cu el,folositi combinatia cu mango pentru ca se potrivesc de minune la culoare dar gustul si aroma sunt fantastice,foarte rar de cand fac eu tot felul de nebunii,am intalnit asa ceva
As vrea sa mai gasesc dar nu mai am sperante,aici in Galati este prima data cand gasesc asa ceva,cred ca cineva a vrut sa-l gasesc tocmai acum de ziua mea!!šŸ™šŸ™šŸ™






0

Mancare de mazare cu pulpe

Ne place mazarea dar cam rar o gatesc pentru ca nu-mi place cea conservata la borcan sau cutie si nici congelata din comert dar pentru ca exista si un plan B,o folosesc si pe aia nu am ce face!
AVEM NEVOIE DE
2pulpe
1ceapa
2linguri pasta de ardei
20ml ulei
1cutie cu mazare
2catei de usturoi
3cartofi
sare
marar verde
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru ca pulpele mele au fost de la o gaina de tara,le-am taiat si le-am fiert in apa cu sare apoi le-am scos si le-am prajit in ulei si le-am scos pe farfurie dupa ce s-au rumenit
In uleiul ramas,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga pasta de ardei,cartofii cubulete,2cani cu apa de la fiertul pulpelor si se lasa la fiert 20min
Dupa acest timp,se adauga pulpele,mazarea,usturoiul zdrobit apoi se lasa pe foc pana scade,se potriveste de gust,se adauga mararul taiat marunt,se amesteca totul apoi se opreste focul
Sa va fie de folos!


  

0

Peste la cuptor pe cartofi

Imi place combinatia de peste cu cartofi si de cate ori am ocazia o fac,este foarte gustoasa


AVEM NEVOIE DE
2buc peste,eu am avut doua bucati de burta de crap
5cartofi mari
2linguri dulceata de ardei iuti
2linguri ulei de masline
30ml vin alb
1lingurita sare
1/2lingurita piper
'1/4lingurita cimbru
1lingurita boia
1lingurita pudra de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,fierti doar pe jumatate in apa cu sare,se scurg,se pun intr-un castron si se amesteca cu sare,piper,boia,cimbru,usturoi,ulei si vin
Se rastoarna apoi intr-o tava sau vas termorezistent,deasupra se pune pestele condimentat cu sare si piper si uns cu dulceata de ardei
Apoi la cuptor va sta 30min la 170de grade
Dupa ce este gata,se serveste cald
Deliciu maxim!


 
  
0

Budinca dulce cu paste

Am facut de multe ori astfel de budinca dar intr-o zi am vazut o alta reteta postata de Laura Laurentiu si mi s-a parut interesanta,ceva nou pentru mine
Am facut-o si intradevar are un gust senzational,spui ca mananci o prajitura nu paste
AVEM NEVOIE DE
1pachet de spaghete
500g branza de vaci proaspata
100g smantana fermentata
4linguri zahar
coaja rasa de portocala
5oua
putina sare
1ceasca cu pesmet alb
100g unt
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se amesteca branza cu smantana,zahar si sare,coaja de portocala,galbenusurile iar dupa omogenizare cu pastele fierte si bine scurse
La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare
Se rastoarna intr-o tava sau alta forma unsa cu 1/2unt si presarata cu 1/2pesmet,se niveleaza deasupra se pune restul de pesmet si restul de unt cubulete apoi la cuptor va sta 30min la 160de grade
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou se pudreaza cu zahar pudra si se serveste
Este buna rece dar eu calda as manca non stop!
sa va fie de folos!


 

0

Prajitura cu roscove si afine

Este prajitura preferata a fetei mele din Italia,de cate ori are pofta de ceva dulce,doar pe asta o face doar ca eu am inlocuit cacao pentru ca nu mai am cu pudra de roscove,este si mai sanatoasa decat cacao iar nucile cu afine de la congelator,tot asa nu am avut
Este super buna iar pudra de roscove are o aroma deosebita,cateodata nici nu mai e nevoie de vanilie sau alte arome.
AVEM NEVOIE DE
200ml lapte
200g unt
250g zahar
5lingurite pudra de roscove
3oua
11/2cana cu faina (cana obisnuita de ceai cu 250ml lichid)
1/2plic praf de copt
1lingurita otet
un praf de sare 
afine 1cana
arome dupa preferinta
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc se pune laptele,untul,zahar si roscove iar dupa ce este bine omogenizat si zaharul topit,se da vasul deoparte sa se raceasca bine
In siropul racit,se adauga galbenusurile,faina cu praful de copt,aromele si se mixeaza bine totul
Separat se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si otet,se incorporeaza apoi usor amestecand cu o spatula,se adauga jumatate din cantitatea de afine
apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt sau unsa,deasupra se pun restul de afine si la cuptor va sta 30-40min la foc mediu
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!




  

0

Tarta cu gem si bezea

Cat am stat in Italia,la grea incercare m-au pus fetele cu aceste dulciuri!!
Retetele facute de mine,a trebuit sa fac in asa fel ca sa le adaptez placerilor lor si vreau sa spun ca unele mi-au iesit dar am avut si cateva esecuri,nu a fost nici o problema pentru ca m-am descurcat pana veneau ele de la scoala!
Aceasta tarta,la mine era cu rubarba dar acolo cum nu este asa ceva,am adaptat-o si a iesit o super tarta!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g faina
150g unt
150g zahar
2galbenusuri
3linguri lapte
UMPLUTURA
400g gem
GLAZURA
2albusuri
3linguri zahar

CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste aceste,se adauga untul topit si racit,apoi faina si lapte doar daca este nevoie
Dupa omogenizare,se formeaza o sfera din aluat se impacheteaza cu folie si se lasa la frigider 20min
Dupa acest timp,se formeaza blatul in tava,se intinde gemul pe taoata suprafata,deasupra se pune bezeaua facuta din albusurile batute tare cu zahar si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!

  

0

Prajitura cu ciocolata

Aceasta prajitura,este un fel de negresa dar una din nepoatele mele cum este innebunita dupa dulciurile cu ciocolata,am trisat putin si am spus ca are ciocolata!šŸ™ˆšŸ™ˆ
Nu se face asa ceva bunica,sa minti copiii!šŸ™šŸ™šŸ™
AVEM NEVOIE DE
200g faina
200g zahar
100g unt
75g cacao
5oua
50ml lapte
1praf de copt
un praf de sare
 CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste o crema fina din unt moale mixat cu zahar adaugat cate putin,apoi se adauga galbenusurile pe rand iar la final amestecul de faina,praf de copt si cacao adaugat cu lingura si intercaland cu lapte cate putin
Dupa omogenizare,se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu sare amestecand usor cu o spatula
Se rastoarna in forma de guguluf sau alta tava unsa si tapetata cu faina si la cuptor va sta 40min la 160de grade
dupa ce s-a copt si racit putin,se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Un mare deliciu,au fost super incantate fetele!
  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme