Dulceata de goji

 Avem la gradina cateva tufe cu goji,nu stiam cum arata fructele proaspete decat cele confiate si daca mi-a adus sotul,bineinteles cate au ramas dupa ce au mancat pasarile cerului,m-am gandit sa le pun la congelator pentru o eventuala prajitura dar m-am razgandit pentru ca asa ceva nu am la camarašŸ˜šŸ˜


AVEM NEVOIE DE

1kg de goji

1kg de zahar

1l de apa

1lamaie

1anason stelat

CUM SE PROCEDEAZA

Se face un sirop din apa,zahar,anason stelat iar dupa ce s-a legat,se adauga fructele spalate si scurse



Se fierbe la foc mare adunand spuma care se formeaza,la final se adauga lamaia stoarsa,se mai lasa pe foc 5min apoi se pune fierbinte in borcane



Nu va faceti probleme pentru semintele care se vad pentru ca nu sunt tari cum sunt alte seminte de la zmeura de exemplu,se pot mananca 
 

Sa va fie de folos! 

0

Gogosi de mere

 Am vazut pe FB postata aceste gogosi care aratau intr-un mare fel iar eu cum am mere din belsug,imediat le-am facut dar problema e ca nu mi-au iesit asa cum am vazut dar nu au ramas nemancate


AVEM NEVOIE DE

3mere

125g faina

125ml suc de portocale 

2oua

1lingura ulei

2plicuri zahar vanilat

un praf de sare

2linguri zahar pudra

ulei pentru prajit

CUM SE PROCEDEAZA

Se mixeaza in castron faina,sucul de portocale,zaharul vanilat,galbenusurile si ulei 


Dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar pudra apoi se lasa deoparte


Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se taie rondele potrivit de groase,



se trec apoi prin aluat si se prajesc in baie de ulei la foc mic


Se scot pe farfurie cu prosoape de hartie,se pun apoi pe un platou,se pudreaza cu zahar pudra si dupa ce s-au racit se servesc


Pofta buna!

Sursa de inspiratie Laura Adamache!   

0

Mancare de pastai si carne de curcan

 O mancare usoara,gustoasa si sanatoasa!


AVEM NEVOIE DE

1pulpa superioara de curcan dezosata

20ml ulei

1ceapa

1ardei kapia

2linguri bulion de ardei

100ml suc de rosii

500g pastai galbene

2cartofi

3catei de usturoi

sare

patrunjel verde

CUM SE PROCEDEAZA

Carnea spalata,taiata in bucati mai mici,se pune in vasul cu ulei pe foc si se adauga ceapa taiata marunt, si ardeiul de asemenea

Dupa cateva minute se adauga pasta de ardei,sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa la fiert 20min  apoi se adauga cartofii cuburi si pastaile curatate si spalate,usturoiul zdrobit,1lingurita rasa cu sare apoi se lasa pe foc mic cu capac



Dupa ce totul este fiert se adauga patrunjelul taiat marunt
se potriveste de gust,iar dupa 1-2min.se opreste focul si se serveste



Pofta buna! 

0

Dulceata de smochine intregi

 Prima data cand am facut ceva cu smochine,a fost un gem dar daca am avut putine,fiind scumpe si nu-mi permit sa cumpar mai multe,am amestecat cu pere!

Acum,avand la gradina un smochin,imi permit sa fac mai multe cu aceste fructe delicioase si am ales sa fac aceasta dulceata pe care am vazut-o la prietena mea Violeta,nu am respectat exact procedeul de la ea dar sunt super multumita de rezultat!Am fiert-o de doua ori in doua zile,pentru ca nu este un fruct zemos si in prima zi dupa cele cateva minute de fiert,se acopera cu capac si se lasa pana a doua zi,ele in acest timp absorb din siropr,urmand ca sa fie fierte alte cateva minute si gata,simplu nu??Este o dulceata cristalina la aspect,cu un gust si aroma foarte foarte buna!


AVEM NEVOIE DE

1kg smochine

1kg de zahar

1l de apa

1lamaie

1anason stelat

4cuisoare

CUM SE PROCEDEAZA

Smochinele spalate,cu coditele taiate,se lasa deoparte pe o farfurie


Se pune pe foc un vas cu apa,zahar,anason si cuisoare, iar dupa ce s-a format un sirop consistent se adauga smochinele si se fierb 20min impreuna cu lamaia taiata rondele cu coaja reducand focul


Dupa acest timp se opreste focul,se acopera vasul cu un prosop umed si capac pana a doua zi,cand se fierbe din nou la foc mic tot 20min apoi se opreste focul,se scoate anasonul apoi se pune dulceata fierbinte in borcane,se infileteaza capacele,se rastoarna borcanele sa se sprijine pe capace,se lasa 20min,apoi se intorc,se eticheteaza apoi se depoziteaza la camara



Sa va fie de folos! 
 

0

Suc de rosii

 Eu pana acum am incercat toate variantele de suc de rosii si pentru ca mi s-a stricat masina de facut suc iar separatorul de la masina de tocat merge foarte greu,am ales aceasta metoda mult mai usoara,iar eu sunt foarte multumita de rezultat



AVEM NEVOIE DE

rosii bine coapte

blender

CUM SE PROCEDEAZA

Rosiile spalate,curatate,taiate,se pun in blender si se paseaza bine.Este posibil ca blenderul sa nu porneasca pentru ca are nevoie de lichid,de aceea se zdrobesc cu mana cateva rosii


 
 
Piureul rezultat se pune intr-o sita deasupra vasului in care va fierbe sucul,se freaca cu o lingura de lemn,pana ramane coaja si semintele


Dupa ce s-a terminat,se pune vasul pe foc sa fiarba,adunand din cand in cand spuma


Se lasa vasul pe foc mare cu capac antistropi deasupra

Eu fierb sucurile,bulioanele,dulceturile,la foc mare pentru ca-mi usureaza munca,timpul reducandu-se dar foarte important e ca-si pastreaza culoarea rosiile sau fructele,depinde de ce fac,bineinteles supravegherea si amestecatul nu trebuie sa lipseasca

Se fierbe sucul pana la consistenta dorita,se pune in sticle,se infileteaza capacele apoi se fierb sticlele puse intr-o oala cu o carpa  pe fundul ei


Dupa 1h,se opreste focul dar nu se scot scticlele,se lasa pana a doua zi apoi se depoziteaza la camara.


Sa va fie de folos!

Poate ati observat ca nu am folosit nici sare,nici conservant nici zahar,daca este dopul infiletat bine si tot atat de bine sticlele fierte,cu siguranta nu se va intampla nimic rau! 

0

Varza de Bruxelles cu ciuperci

 O reteta usor de pregatit,delicioasa,buna pentru persoane cu dieta sau regim,eu am facut-o pentru sotul meu si poate fi o mancare potrivita in zilele de post,inlocuind untul cu ulei


AVEM NEVOIE DE

500g varza de Bruxelles

250g ciuperci

100g unt

3catei de usturoi

sare

piper

1lamaie

patrunjel verde


 

CUM SE PROCEDEAZA

Varza curatata de frunzele care sunt ingalbenite,se fierbe 10min in apa cu sare apoi se scurg intr-o sita


In cratita se pune unt,ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 1pahar cu apa iar dupa 10min de fiert,se adauga varza



Dupa ce a scazut putin,se adauga usturoiul zdrobit,sare,piper dupa gust,zeama de la 1/2lamaie,dupa 5min de fiert si daca a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul taiat marunt apoi se opreste focul si se serveste imediat


Pofta buna! 
 

0

Cheesecake reinventat cu ghimbir

 Am adus de mult timp aceasta reteta din Franta cand am fost la copii,nu am facut-o pana acum pentru ca nu am gasit biscuiti cu ghimbir si cu alti biscuiti si-ar fi pierdut tot farmecul si gustul

In sfarsit i-am gasit si imediat m-am pus pe treaba;l-am facut reinventat pentru ca este ca o prajitura cu foi nu este cheesecak-ul in format original pe care-l stie toata lumea iar gustul este fantastic!


AVEM NEVOIE DE

6-8 lime

500g branza Mascarpone

400ml frisca lichida

100g zahar pudra

esenta de vanilie

500g biscuiti cu ghimbir


CUM SE PROCEDEAZA

Intr-un castron se mixeaza branza,esenta de vanilie,coaja rasa de la 4lime,zahar si 150ml suc de lime stors


Dupa omogenizare se adauga frisca batuta tare si se amesteca usor cu o spatula si se lasa deoparte

Biscuitii rupti se pun in blener si se piseaza apoi se scot intr-un bol



Pe un platou se pune inelul de la o forma de tort cu diametru de 24cm,in interior se pun 4-5linguri cu crema,dupa nivelare se pun tot atatea linguri cu biscuiti pisati si se intind cu atentie pe toata suprafata(mai usor,se pun biscuitii cu mana pentru ca exista riscul sa se amestece cu crema daca se foloseste o lingura),peste biscuiti se pune din nou crema si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind crema



Se lasa tava la frigider pana a doua zi,cand se scoate,se trece de jur imprejur cu un cutit,se elimina inelul apoi se orneaza cu biscuiti si felii de lime pe care eu nu le-am avut


Se taie si se serveste




Sa va fie de folos! 
 

0

Prajitura fara gluten cu piure de castane

 Imi place piureul de castane in deserturi iar aceasta este o prajitura foarte gustoasa,pufoasa si aromata


AVEM NEVOIE DE

4oua

350g piure de castane

50g pudra de roscove

65g pudra de migdale

frunze de la 2crengute de rozmarin

CUM SE PROCEDEAZA

Albusurile batute spuma tare,se lasa deoparte


 

Galbenusurile se amesteca bine cu piureul de castane,se adauga pudra de roscove,faina de migdale,o lingurita cu frunze de rozmarin taiate


iar dupa omogenizare,se amesteca usor cu albusul


 
 
Se rastoarna in tava rotunda cu diametru de 20cm cu hartie si se lasa la cuptor 30-40min la 180de grade


Dupa ce s-a copt si racit putin se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca(eu am folosit de la tub)si cu castane fierte si curatate apoi se taie si se serveste




Pofta buna! 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme