Pere fierte in condimente asiatice

 Curiozitatea m-a facut sa caut aceasta reteta pentru ca prea mi-au facut pofta cei trei chefi de la Chefi la cutite.
Am gasit,am facut dar ca de fiecare data,in orice reteta luata de pe Google,trebuie sa lipseasca ceva,in cazul de fata,timpul de fierbere al perelor,eu am gasit reteta cu 20min dar ar fi trebuit mult mai mult,asta depinde si de soiul perelor,un alt amanunt care trebuia spus!!!!
 

 AVEM NEVOIE DE
5pere
1l apa
zeama de la 1lamaie
100g zahar
zeama de la 2portocale
1lingura ghimbir ras
5stelute anason
1buc.curcuma rasa
1/2lingurita scortisoara
SOS DE VANILIE
100ml lapte
100ml frisca lichida
2galbenusuri
40g zahar
1baton de vanilie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas incapator,se pun sa fiarba in apa toate ingredientele iar cand incepe sa fiarba se adauga si perele curatate de coaja si putin taiate la capat pentru a putea sta vertical pe platou
Se lasa pe foc cat este nevoie,in functie de pere cat de tari sunt

 
 
 

Pe tot parcursul fierberii se mai intorc pentru ca e nevoie sa fie bine fierte si aromate,apoi se scot pe o farfurie

 In acest timp se pregateste sosul de vanilie,intr-un vas pe foc se punelaptele,frisca.batonul de vanilie taiat pe lung si cu semintele scoase,se lasa 5min fara sa fiarba apoi se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se strecoara 
Galbenusurile frecate bine cuzahar,se adauga cate putin lapte racit,se pune vasul pe bain marie si se continua amestecatul pana se ingroasa putin
Este gata atunci cand lingura de lemn inmuiata in sos si intoarsa,se trece cu degetul iar sosul ramane ferm.Sosul nu trebuie sa fie prea lichid dar nici ca o crema
Pe farfurie se pun 2sau 3pere,se toarna sos peste ele,se adauga putin miez de nuca taiat pe care eu nu l-am avut apoi se serveste

 

Deliciu,sa va fie de folos!

 
0

Varza de bruxelles la murat

Am vazut la o prietena aceste verzisoare puse la murat si mi-am spus de ce nu??


 AVEM NEVOIE DE 
2kg varza de bruxelles
2l apa
2linguri rase cu sare
4radacini de hrean
1felie de sfecla rosie
frunze de telina
borcan de 5l
CUM SE PROCEDEAZA
Se curata verzile de frunzele palite,se taie putin din cotor apoi se tin in apa 20min
In borcan se pun frunze de telina,hrean taiat rondele,sfecla curatata si taiata bastonase
apoi varza,restul de hrean,restul de sfecla si se acopera cu frunze de telina
Se rastoarna apa cu sarea topita,se infileteaza capacul si se lasa borcanul la camara iar dupa o saptamana se vantura ca orice muratura

 

 
Sa va fie de folos!

0

Tarta cu dovlecei

O tarta cu un gust senzational,chiar si eu am ramas uimita care nu mananc dovlecei!


 AVEM NEVOIE DE
3dovlecei
3ardei kapia rosii
100g branza Camembert sau mozzarella
100g cascaval
6oua
sare
3linguri pesmet
fulgi de chili
marar verde
1lingura unt
 CUM SE PROCEDEAZA
Dovleceiii spalati,cu capetele taiate,se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se lasa deoparte

 
Se unge cu unt din belsug o forma termorezistenta apoi se presara pesmet si se lasa deoparte
Dovlecelul stors bine se pune intr-un castron,se amesteca cu ouale batute cu sare,fulgi de chili,cascavalul ras,ardeiul taiat cubulete iar dupa omogenizare se rastoarna in tava

 

Deasupra se pun bucatele de branza,marar taiat si la cuptor va sta 50min la 170de grade
Dupa ce s-a copt si racit,se taie si se serveste

 


Pofta buna!
0

Ciuperci si cartofi mov la cuptor

 O reteta osor de pregatit si foarte gustoasa



AVEM NEVOIE DE
500g cartofi mov
200g ciuperci Shimeji
50g unt
4linguri ulei de masline
100g branza Camembert
4linguri parmezan
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu unt si uleise calesc rondelele de cartofi curatati si taiate fin dupa care se scot si se pun in vasul de cuptor termorezistent

 
 


Deasupra se pun ciupercile cu partea lemnoasa de la codite taiata apoi fierte3-4min in apa cu sare


Peste ciuperci bucatele de branza,se acopera cu parmezan,apoi la cuptor va sta 20min la 200grade


Se serveste imediat cu marar verde deasupra dar poate fi si o garnitura la peste sau carne

Pofta buna!


0

Panna cotta cu fructul pasiunii

 Doamne ce-mi plac fructele astea,este adevarat ca nu prea ai ce manca de la ele dar atat cata pulpa se poate scoate,gustul este senzational!

 
AVEM NEVOIE DE
200ml smantana lichida
2linguri miere
200ml lapte
1lingura levantica uscata
1plic gelatina
50ml apa rece
SOS
4fructul pasiunii
1lingura zahar

 
 
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas mic pe foc se pune laptele,smantana,levantica si mierea,se lasa la fiert 5-6min

 
Dupa acest timp,se strecoara intr-o sita deasa,se adauga gelatina hidratata si bine stoarsa,se amesteca bine apoi se imparte in boluri unse foarte putin cu ulei si se lasa la frigider

 

Pentru sos,se taie fructele in doua,cu o lingurita se scoate pulpa si se pune intr-o sita care sta peste un bol apoi se freaca bine cu o lingura de lemn,pana cand raman semintelele curate


Piureul rezultat se pune pe foc cu zahar,se amesteca iar cand incepe sa se ingroase se da deoparte
Se scot bolurile din frigider,se trece cu un cutit de jur imprejur apoi se rastoarna pe farfurie si se pune sos deasupra cu cateva seminte apoi se serveste


Sa va fie de folos!
0

Guguluf cu pudra de roscove

 O prajitura buna pentru cafea sau ceai si nu numai!

AVEM NEVOIE DE
5oua
200g faina
5linguri zahar
1lingurita praf de copt
2linguri pudra de roscove
5linguri ulei
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
1lingura lapte
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se face o bezea din albusuri batute cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,separat se freaca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin,se amesteca usor cu albusurile apoi tot usor amestecand cu o spatula se adauga faina cernuta cu praful de copt

 
 
In forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina,se rastoarna 3/4din aluat,in restul se adauga pudra de roscove si lingura cu lapte iar dupa omogenizare se rastoarna peste aluatul alb

 


apoi cu o furculita se trece prin tot aluatul iar la cuptor va sta 40min la 180de grade
Se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste

 


Sa va fie de folos!


0

Chec cu ghimbir

Intr-o zi cand stateam la caldura si neavand ce face,am luat cateva reviste frantuzesti cu retete bineinteles si acolo am gasit ceva ce m-a tentat sa le fac!
Este o reteta usor de pregatit si foarte,foarte gustoasa!

 AVEM NEVOIE DE
50g ghimbir confiat
50g ghimbir proaspat
180g faina
3oua
1/2plic praf de copt
150g zahar
150g unt
50g ciocolata
un praf de sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce a rezultat o crema spumoasa,se adaugafaina cernuta cu praful de copt,untul topit si se mixeaza bine in continuare

 
 
La final se adauga ghimbirul confiat taiata marunt si cel proaspat curatat si ras fin si se amesteca bine totul

 Dupa omogenizare se rastoarna in tava cu hartie de copt,se niveleaza suprafata iar deasupra cateva patrate de ciocolata,trebuia rasa dar era moale asa ca am pus-o intreaga

 La cuptor va sta 50min la  170min
iar dupa ce s-a copt se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar si se taie

 


Buna si pufoasa,sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme