Inghetata de avocado,menta si banane

 Au venit caldurile si cu ce ne racorim cel mai bine?cu o inghetata facuta de noi,super gustoasa,cremoasa si sanatoasa bineinteles.

AVEM NEVOIE DE
 3avocado
3banane
1crenguta de menta,doar frunzele
zeama de la o lamaie
200g lapte condensat
100ml frisca lichida
2picaturi colorant alimentar(optional)

 
 CUM SE PROCEDEAZA
Se pun in blender toate ingredientele,fructele curatate si taiate,se mixeaza totul bine pana rezulta o crema fina iar la final se adauga 2picaturi de colorant,cine doreste

 


 Se rastoarna apoi in masina de inghetata a carei cuva a stat la congelator o zi,se proceseaza 30-45min apoi se scoate inghetata intr-o cutie cu capac iar pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia intr-o cutie cu capac de preferinta rotunda,se lasa la congelator2h,timp in care din 30 in 30de min,se scoate,se mixeaza energic,astfel obtinand o inghetata cremoasa

 
Se serveste iar ce ramane,daca ramane,se lasa la congelator


Sa va fie de folos!
0

Miel cu stevie

 Pentru ca primavara prima verdeata care apare este stevia si pentru ca ne place mai mult decat spanacul,am facut aceasta mancare asa cum o pregatesc eu si este foarte gustoasa

AVEM NEVOIE DE
500g carne de miel
500g stevie
1leg.ceapa verde
1lingura condimente pentru miel
2fire usturoi verde
1ceasca suc de rosii
2oua
20ml ulei
sare 
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea portionata,spalata,uscata cu prosoape de hartie prin tamponare,se condimenteaza cu condimentele pentru miel si putina sare,pentru ca respectivele condimente nu contin sare apoi se rumenesc in ulei impreuna cu ceapa si usturoiul

 Se adauga apoi sucul de rosii,o cana cu apa si se lasa pe foc pana fierbe carnea amestecand din cand in cand.
In acest timp,stevia curatata,bine spalata,se opareste pentru 2-3min in apa care clocoteste pe foc apoi se scoate cu o spumiera intr-un castron

 Carnea dupa ce a fiert si sosul a scazut putin,se adauga stevia taiata


   

Se amesteca totul bine,se mai lasa pe foc 15-20min,se potriveste de gust,apoi se amesteca cu cele doua oua batute.
Acest procedeu este optional dar eu asa am vazut si mancat la mama si pentru ca are un gust mai deosebit,asa fac si eu

Se serveste imediat sau dupa ce s-a racorit
Pofta buna!

0

Mic dejun cu ton

 Am vazut aceasta reteta pe blogul lui BUCATAR MANIAC ,mi s-a parut tare bun si cum am cateva conserve cu ton de la copii,m-am apucat de treaba si intradevar,tare bun a fost

AVEM NEVOIE DE
2chifle
1cutie ton in suc propriu sau ulei
1avocado
ridichi
ceapa verde
zeama de lamaie
sare
germeni de ceapa rosie
sos de usturoi,optional

 

CUM SE PROCEDEAZA
Se taie chiflele pe jumatate,tonul se scurge de ulei,se feliaza pulpa de avocado,se pune intr-un bol si se stropeste cu zeama de lamaie sa nu oxideze,ridichile curatate,spalate,se feliaza rondele, si ceapa verde doar frunzele,taiate marunt
Acum,jumatatile de chifla se incalzesc pe grill cateva secunde,pe jumatatea de jos se pun felii de avocado apoi rondele de ridichi cu un praf de sare,urmeaza bucati de ton,ceapa,sos cine doreste,germeni,se acopera cu a doua jumatate apoi se serveste

 



Pofta buna!
0

Sandvich mic dejun

 Mmm un mic dejun super gustos si hranitor


AVEM NEVOIE DE
felii de paine toast
crema de branza cu ierburi Almette
100g cascaval felii
100g sunca presata felii
1-2rosii
frunze de salata
germeni de ceapa rosie

 CUM SE PROCEDEAZA
Pinea pusa pe grill cateva secunde pa ambele parti,se unge cu crema de branza,deasupra cate o felie da cascaval,o felie de sunca,o rondea de rosie,salata,germeni,se acopera cu alta felie de paine pusa de asemenea pe grill

 
apoi din nou cascaval,sunca,rosie,salata si germeni,se acopera cu a treia felie unsa cu branza,se preseaza putin cu palmele,se taie triunghi,se pun scobitori apoi se servesc

Pofta buna!

0

Prajitura cu mandarine

 O alta reteta de la concurs gustoasa,si aromata!


AVEM NEVOIE DE
1kg mandarine
3linguri zahar pentru tava
4oua
100g zahar
250ml lapte
250ml ulei
1/2pahar cu iaurt
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
400g faina
DECOR
500ml frisca lichida
100g zahar pudra
mandarine
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune hartie de copt mai mare in tava rotunda 26cm iar pe fundul ei se pun cele 3linguri cu zahar apoi mandarinele curatate de coaja si se lasa deoparte
Separat se bat ouale cu un praf de sare,zahar vanilat si zahar pana rezulta o crema spumoasa si albicioasa,se adauga ulei,lapte si iaurt,se mixeaza cateva secunde doar cat se omogenizeaza compozitia iar la final faina cernuta cu praful de copt
Se rastoarna aluatul peste mandarine iar daca aluatul este mai mult,se ridica hartia de copt sa nu curga peste tava apoi la cuptor 30-45 min la 180de grade

 

 

  

Se scoate prajitura pe un platou iar dupa ce s-a racit se orneaza cu frisca si felii de mandarine

Reteta spune ca prajitura se rastoarna dar eu nu trebuia s-o rastorn si asta nu aveam de unde sa stiu,pentru ca mandarinele au fost foarte zemoase,datorita caldurii din cuptor s-au muiat iar zeama s-a scurs in blat,facandu-l pentru mine necomestibil,deci era aluat asa ca voi mai face cu alta ocazie dar nu mai rastorn,las mandarinele la baza prajiturii,oricum nu a ramas nemancat dar gusturile mele sunt mai pretentioase

Se taie si se serveste!


Pofta buna!
0

Ciuperci pleurotus pane

 Am participat la un concurs organizat de prietena mea Virginica din Grecia,unde trebuiau gatite retete de pe blogul ei si am gasit cateva retete interesante chiar foarte bune printre care si aceasta


AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci pleurotus
2oua
sare
piper
oregano
cimbru
2catei de usturoi
1ceasca faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA
Ciupercile cu codita taiata,se pun intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si se lasa 1min amestecand apoi se scot intr-un castron sa se raceasca

 
Intr-un castron se bat ouale cu sare,se adauga piper,cate putin din oregano,cimbru,usturoiul pisat,si faina cate putin pana se ajunge la consistenta aluatului de clatite putin mai gros
Se trec palariile ciupercilor prin acest amestec apoi se prajesc in baie de ulei si apoi se scot in farfurie pe hartie de bucatarie

 
 
Se servesc pe farfurie alaturi de salata de rosii

 
Pofta buna!
Un alt an,2022,o alta farfurie,aceeasi reteta foarte buna!


De data asta s-au mancat cu muraturi pentru ca suntem in Decembrie!
0

Pilaf cu tartite de curcan

 O Doamne cat de bun a fost pilaful asta,nu am mancat niciodata,nu am gatit niciodata tartite de curcan pentru ca mi se pareau prea grase dar nu este asa
De aceasta data m-a convins o vecina pentru ca atat ce mi le-a laudat incat m-am dus imediat sa cumpar si eu

AVEM NEVOIE DE
4tartite de curcan
1cana cu orez
4cani supa de pui
1ceapa
50g grasime de curcan sau ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Tartitele curatate,putin parlite,spalate,pudrate cu sare,se prajesc in grasime de curcan sau alta pasare
Eu de cate ori am ocazia sa primesc de la tara cate o pasare de genul,rata,gasca,curcan si sunt grase,adun grasimea si o pun in punga la congelator,urmand s-o folosesc la diferite mancaruri dar mai ales pilaf cum am facut acum   

 In cratita cu restul de grasime de la prajit,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga carnea si o cana cu supa apoi se lasa la fiert 15min
Dupa acest timp,se adauga restul  de supa,orezul,o lingurita rasa cu sare si se lasa la cuptor 30min la foc mic,amestecand din cand in cand
Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul si este fiert se scoate cratita si se lasa deoparte cu capac

 Se pune pilaf pe farfurie,alaturi salata si se serveste cald cu piper deasupra
Pofta buna!
 

1

Prajitura cu mere de post

 Am ajuns la concluzia ca unele dulciuri,sunt mai bune,mai pufoase decat cele cu oua si nimeni nu crede ca sunt de post,da chiar eu am cateva retete si cand am vazut cat de bune sunt,le-am repetat de cateva ori iar aceasta reteta se numara si ea printre cele laudate!

AVEM NEVOIE DE
300g faina
150g zahar se poate si mai putin,in functie de gustul fiecaruia
125ml ulei
250ml apa calduta
4mere
1canna miez de nuca taiat
1lingurita praf de copt
1/2lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Se amesteca bine apa,zahar si ulei pana rezulta un sirop gros,se adauga faina cernuta cu praful de copt,si scortisoara iar la final jumatate din cantitatea de nuca taiata
Se feliaza merele curatate cu mandolina(eu am folosit doar 1mar pentru ca au fost foarte mari) apoi se amesteca usor in aluat,cateva felii se pastreaza de pus deasupra,dupa care se rastoarna in tava cu hartie de copt,se pun feliile oprite si restul de nuca taiata   

 La cuptor va sta 35min la 180de grade

 Dupa ce s-a racit putin,se taie si se pune pe farfurie

 
Pofta buna!

0

Chec Baneasa

 Am gasit faina care creste singura,adica are praf de copt in ea si pe punga are doua retete,una de post si una de dulce
Am facut-o pe cea de dulce si a fost buna dar nu m-a dat pe spate ca sa zic asa sau poate mai trebuia imbunatatita cu ceva dar  eu am urmat intocmai ce scria in reteta

AVEM NEVOIE DE
2oua
1cana cu zahar
1/2cana cu lapte
1/2cana cu ulei
2cani cu faina nu prea pline
coaja rasa de lamaie
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA
Se mixeaza bine ouale cu zahar iar dupa ce a rezultat o crema spumoasa,se adauga uleiul lapte  se mixeaza in continuare iar la final coaja rasa de lamaie

 

Se rastoarna trei sferturi de aluat in tava cu hartie de copt,restul se amesteca cu cacao si o lingura cu lapte si se toarna deasupra,se presara nuca taiata si la cuptor va sta 30-40min la 180de grade




Dupa ce s-a racit putin,se scoate pe platou,se pudraza cu zahar si se taie


Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme