Placinta cu prune

 Mai am pe aici o astfel de placinta dar e facuta cu aluat,de aceasta data este cu foitaj,repede si gustoasa
Este preferata mea cu gustul dulce acrisor,dementiala!!!

AVEM NEVOIE DE
2buc.aluat de foitaj
10-15prune
1ceasca cu gris sau 6linguri pentru ca cestile sunt de diferite marimi
2linguri zahar
1lingura scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
In tava de 25x30cm pui prima foaie de aluat,sa fie ridicata putin si pe laturile tavii,deasupra presari 3linguri cu gris si lasi deoparte

 
 
Prunele spalate,taiate in jumatati cu samburele scos,le asezi in tava una langa alta cu taietura in sus,deasupra pui restul de gris apoi zaharul amestecat cu scortisoara

 

Acoperi cu a doua foaie de aluat,sigilezi bine marginile,intepi cu o furculita suprafata si la cuptor lasi 30min la 180de grade

Dupa ce s-a racit pudrezi,tai si servesti calda sau rece,bune sunt ambele variante,mie-mi place calda

Sa va fie de folos!

0

Prajitura cu pere

 Am facut prajitura asta cu pere moi si aromate din gradina noastra si rezultatul a fost unul de exceptie,s-a terminat de parca nu ar fi fost

 
AVEM NEVOIE DE
400g faina
3oua
200g unt
150g zahar
220ml lapte
1lingura cacao
100g ciocolata neagra
1plic plaf de copt
1/4lingurita bicarbonat
50ml rom sau coniac
2lingurite zeama de lamaie
5pere
2lingurite scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Perele curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le pui intr-un bol si amesteci cu zeama de lamaie si rom,acoperi si lasi la frigider 1h

 
   Amesteci faina cernuta cu cacao,praf de copt,zahar,bicarbonat,scortisoara si lasi deoparte
Topesti untul si ciocolata pe foc mic,la final cu un tel amesteci energic sa se lichefieze apoi lasi sa se raceasca

 Bati bine ouale cu un praf de sare,adaugi laptele apoi ciocolata topita,mixezi bine totul,adaugi ingredientele uscate cu lingura mixand continuu iar la final amesteci usor cu perele rasturnate cu tot cu lichid


 

Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt 25x32cm si la cuptor va sta40min la 170de grade,nu lasi mai mult pentru ca se usuca
Scoti prajitura pe un platou,indepartezi hartia,pudrezi cu zahar apoi tai si servesti

 


Sa va fie de folos!
0

Pui provensal

 Asta a fost puiul pe care l-am comandat cand am fost la restaurant cu prietena mea de ziua ei,ei bine foarte bun a fost la gust,mai ales ca eu am facut cu ceva timp in urma o reteta asemanatoare si stiam ce-i in farfurie dar a fost o problema,carnea de pui in combinatie cu sosul care era facut cu smantana,cerea o salata pe care ei nu au dat-o,motiv pentru care nu am putut sa mananc decat foarte putin!!
Imi spunea cineva ca trebuia sa cer,nu stiu cum sa spun dar nu mi se pare normal ca atunci cand merg la restaurant sa cer eu salata la friptura,dar..... ce sa spun...fiecare local are propriile reguli!
AVEM NEVOIE DE
2pulpe dezosate cu piele
60gunt
5catei de usturoi
3lingurite de oerburi provensale
200ml vin alb
1lingura condimente pentru pui
sare dupa gust
GARNITURA
2cartofi
2linguri pudra de curry
SOS OLANDEZ
2galbenusuri
1lingura zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
1lingura vin alb
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele spalate,uscate,le portionezi daca sunt prea mari apoi condimenteate bine le lasi cateva minute deoparte apoi le pui in untul incins si le prajesti

 
 
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti(pielea sa fie crocanta dar nu arsa),adaugi ierburile,usturoiul zdrobit,si lasi pe foc mic 15min,timp in care intorci carnea apoi le scoti pe o farfurie 

 

 In untul ramas,adaugi vinul lasi sa fiarba sa scada la jumatate si cu dosul lingurii deglasezi resturile ramase in tigaie de la prajitul carnii apoi lasi deoparte

 Sosul puteam sa-l fac si eu cu smantana cum l-au facut ei dar smantana trebuia amestecata cu vinul din tigaie si cum eu am gasit niste ierburi cu multe ace de la rozmarin,am renuntat si am facut olandezul,abia dupa ce am mancat,mi s-a aprins beculetul ca sosul din tigaie trebuia strecurat(brava gospodina 🙈🙈),rasturnata smantana si amestecat pe foc pana devine un sos!! pfuu ce rau imi pare!!!
Ok,acum sa-i dam drumul olandezului!
Mixezi intr-un bol galbenusurile cu zeama de lamaie,sare,piper si lingura cu vin la viteza mare pana devin spumoase

 Pui bolul pe bain-marie si continui sa mixezi pana devine o maioneza apoi opresti si dai deoparte
Atentie focul sa nu fie mare,altfel se coc ouale

 Amesteci aceasta maioneza usor cu 2linguri cu sosul din tigaie(fara ierburi) iar cand s-a subtiat putin si este cremos dai deoparte(eu cam tare l-am subtiat)

 Pentru garnitura,cureti cartofii,tai cuburi mai marisoare,fierti in apa cu sare 10min apoi scosi,dupa ce s-au racit pudrati cu praful curry si prajiti pana devin aurii si-i scoti pe farfurie
Pentru servit pui pe farfurie carnea,alaturi cartofi si o jumatate de rosie prajita si ea,(asa sa semene cu farfuria de la ei😅😅) sos si salata verde,na ca eu am pus si salata!
Sosul nu se observa,farfuria fiind cam de aceeasi culoare,el fiind mai lichid,trebuia sa-l pun peste carne dar a fost bun si asa!
Asta fiind farfuria mea,am servit limonada de lamaie cu menta!
Pofta buna!

 



0

Pui bombay

 Am facut o intalnire intre noi fetele cu prietena mea draga Mariana Bondoc de ziua ei,ne-am plimbat pana ni s-a facut foame si daca tot eram in preajma restaurantului Miorita,am intrat
Din lista de retete,Mary a ales acest pui bombay iar eu pui provensal,am luat diferit ca sa le gustam pe amandoua,ei bine foarte gustoase au fost foarte simplu de reprodus dupa ingredientele citite din meniu
M-am aprovizionat cu ce-mi trebuie si m-am apucat de treaba
Dupa ce le-am terminat,sotul meu a fost degustatorul si foarte multumit a fost si de gust dar si de prestatia mea,pai daca nu ma lauda el,atunci cine???😅😅😅
AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1lingura zeama de lamaie
1lingura condimente pentru pui
1/2ceapa
250ml vin alb
1lingura pudra de curry
100g ciuperci Shimeji eu am avut
3linguri ulei de masline
3catei de usturoi
100ml smantana lichida
1crenguta rozmarin
putin cimbru
sare dupa gust
GARNITURA
120g orez basmati
240ml apa
3cuisoare
1/4lingurita sare 
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul spalat,uscat,taiat suvite,amesteci bine cu zeama de lamaie,il lasi cateva minute apoi tot la fel de bine il amesteci cu condimentele si sare daca e nevoie
Pui in tigaia cu ulei sa se rumeneasca,adaugi si ciuperciletaiate tot suvite daca ai alte ciuperci si amesteci totul bine

 
 
Dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci,adaugi ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,pudra de curry,cimbru,amesteci bine apoi adaugi vinul si lasi pe foc sa fiarba


Dupa ce a scazut,adaugi smantana,mai lasi cateva minute sa se formeze sosul,potrivesti de gust apoi opresti focul

Pentru garnitura,orezul spalat in 3-4 ape reci apoi scurs,il pui in vasul cu 240ml apa,cuisoarele,sarea,amesteci,pui capac si lasi 13-14min la foc mic
Dupa acest timp nu ridici capacul decat dupa 10min cand amesteci si scoti cuisoarele


Pui pe farfurie o insula de orez,deasupra carne cu sos si servesti alaturi de un pahar de vin alb


Pofta buna la super deliciosul pui bombay!
0

Gem de smochine de gradina

 Este al doilea an cand fac ceva cu smochinele din gradina,anul trecut am facut dulceata de smochine intregi,super buna iar acum fac gem,pentru ca sunt foarte coapte iar unele din ele sunt si sparte iar rezultatul foarte bun!


AVEM NEVOIE DE

3kg smochine
500g zahar
250ml apa
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Smochinele spalate,cu coditele taiate,se curata de coaja,se pun intr-un castron si se paseaza cu blenderul vertical

 
 

apoi se pune rezultatul in vas impreuna cu apa si zahar,se lasa pe foc adaunand spuma care se formeaza si amestecand sa nu se prinda de fundul vasului,pana se ingroasa iar la final se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.

Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se intorc borcanele sa se sprijine pe capac,se lasa 20-30min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!

0

Inghetata de smochine

 A venit Costel intr-o zi de la gradina cu mai multe smochine,unele foarte coapte,altele mai putin copate,le-am selectat,cele foarte coapte le-am pus la gem iar restul pentru alte prajituri
Dupa ce a fost gata gemul,am dat deoparte cateva linguri,le-am pus intr-un bol la frigider sa se raceasca foarte bine apoi am continuat inghetata dar de aceasta data,am inlocuit baza pentru inghetata cu crema de lamaie pentru ca gemul este dulce iar in amestec cu crema putin acrisoara,rezultatul este unul super bun!
AVEM NEVOIE DE
200g crema de lamaie reteta o gasiti AICI
5linguri gem de smochine reteta o gasiti AICI
200ml frisca lichida neindulcita
CUM SE PROCEDEAZA
Crema de lamaie se amesteca cu gemul de smochine apoi usor cu frisca batuta tare

 

 


Rezultatul se pune in masina de inghetata,se proceseaza 30min apoi se serveste


Dupa servire,daca mai ramane inghetata,se pune intr-o cutie si se tine la congelator


Sa va fie de folos!
0

Salata de cartofi

 Am gasit cartofi mov,imi plac mult pentru ca dau un aspect deosebit pe farfurie
Acesti cartofi sunt nu numai aratosi in farfurie ci si plini de substante nutritive si potriviti pentru a fi inclusi in alimentatie,mai ales in meniul copiilor pentru ca sunt o sursa excelenta de fier si vit.C

AVEM NEVOIE DE
500g cartofi mov
1avocado
2fire ceapa verde
6-7rosii cherry
100g cascaval afumat
3oua
sare
DRESING
5catei de usturoi
1lamaie
3linguri ulei de masline
10frunze de busuioc
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii spalati,se pun la fiert intr-un vas cu apa iar dupa ce au fiert si s-au racit se curata de coaja

 
 
 
Restul ingredientelor se curata,avocado se feliaza,oauale fierte,curatate si taiate sferturi,ceapa taiata partea alba,rosiile sferturi sau jumatati,si cascavalul cubulete
Pentru dresing se pune in blenderul mic usturoiul,un praf de sare,ulei,frunzele de busuioc spalate,si zeama de la maie dupa gust,apoi se mixeaza bine

 Intr-o salatiera,se pun cartofii si restul ingredientelor intercalate,pudrate cu sare si se serveste cu dresingul de usturoi

 Pofta buna!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme