Crema de fructe de cactus

 Fructele de cactus,numite si smochine chumbo sau smochine indiene originare din Mexic,sunt delicioase,au numeroase beneficii pentru organism,fiind bogate in vitamine,minerale si fibre
I-am cunoscut gustul cand eram la copii in Franta,am cumparat de curiozitate(nu am stiut ce ma astepta la curatat) si de pe un site francez,am pregatit o reteta,doamne ce delicioasa a fost,mi-a parut rau ca nu am cumparat mai multe!
Acum am gasit la LIDL aceste fructe,le-am luat cu mare bucurie ca am gasit si la noi si acasa m-am pus pe treaba!
Stiind ce am patit in Franta,acum m-am pregatit cu lavete,cu manusi sa le curat de coaja,stiind ca sunt pline de tepi mici,aproape invizibili dar surpriza.... fructele mele nu aveau tepi,de ce oare??....dar dupa ce am terminat crema,mi-am dat seama ca fructele au fost culese fara sa fie bine coapte,pentru ca nu aveau absolut nici un gust,asa se intampla cu aceste fructe in comparatie cu fructele noastre care,daca sunt culese mai devreme si sunt tinute cateva zile sau mai mult,ele se coc si nu-si pierd gustul.... asa ca,am luat o mica teapa cu aceste fructe,am incercat eu cu diferite arome sa scot ceva comestibil dar nu am avut nici o sansa si apoi,semintele,aceste fructe se mananca cu tot cu seminte dupa ce sunt curatate de coaja,dar ce am cumparat eu,semintele erau marisoare si foarte tari,sub nici o forma nu aveamcum sa le mananc cu seminte!😪😪
Postez  totusi aceasta reteta,poate ajungeti cine stie prin alte tari unde se gasesc proaspete si poate pregatiti aceasta crema....daca ar fi fost bune,crema ar fi avut un gust senzational,in concluzie,astfel de fructe nu sunt pentru Romania,e prea departe de tara lor de origine!
AVEM NEVOIE DE 
1kg fructe de cactus
100g zahar
1albus
un praf mic de sare
pepite de ciocolata
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Fructele curatate de coaja,taiate cuburi,le pasezi cu blenderul vertical,treci rezultatul prin sita si elimini semintele iar rezultatul il pui intr-un vas mic pe foc,adaugi jumatate din zahar,amesteci pana se ingroasa apoi lasi deoparte sa se raceasca

 
 



Bati albusul tare cu un praf de sare si restul de zahar,la final amesteci usor cu crema racita,adaugi esenta de vanilie iar dupa omogenizare umpli cupele si la frigider vor sta pana a doua zi,cand ornezi cu pepite de ciocolata si felii de fruct

 

 



Sa va fie de folos informatiile si reteta!
0

Negresa cu vinete,avocado si ciocolata

 Neavand ce face intr-o zi,butonam telefonul pe Google si-mi sare in fata un titlu,Negresa cu vinete coapte!! aoleu zic,asa sa fie? si da cand am citit asa era dar va spun ca acolo, negresa taiata arata intr-un mare fel si nu am rezistat sa n-o fac dar eu am adaugat si avocado pentru ca stiu combinatia de ciocolata si avocado are un gust fantastic

 
AVEM NEVOIE DE
2vinete
1avocado
200g ciocolata neagra
50g cacao
150g pudra de migdale
3oua
4linguri miere
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Vinetele coapte,curatate de coaja,bine scurse
le mixezi apoi in blender impreuna cu pulpa de avocado

 
Le scoti apoi in castron si amesteci cu ciocolata rasa si lasi deoparte

 
Separat mixezi ouale cu mierea,cacao,sare dupa gust,praful de copt si pudra de migdale iar la final vinetele cu avocado,daca ti se pare compozitia cam moale,mai poti adauga pudra de migdale

 
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 50min la 180de grade


 
Eu am pus deasupra cateva patrate de ciocolata si miez de nuca
Dupa ce s-a copt,nu o scoti din tava,o lasi sa se raceasca pana a doua zi apoi o scoti pe un platou,o pudrezi cu cacao apoi o tai

 


Sa va fie de folos!
0

Tochitura simpla

 Mi s-a facut intr-o zi o pofta de tochitura,incat si noaptea visam la ea asa ca n-am avut ce face,a trebuit sa-mi fac pofta!😂😂
I-am spus simpla pentru ca la adevarata tochitura se adauga si organe,ficat,rinichi,splina iar ce am facut eu aici,e mai mult o carne prajita cu carnati si mancata asemeni unei tochituri!

AVEM NEVOIE DE
1kg carne de porc putin mai grasa
500g carnati proaspeti
300ml vin alb
sare,piper
2capatani de usturoi
2linguri untura de porc
1cana cu malai pentru mamaliga
2oua
200g branza de oaie
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea spalata,taiata cuburi dupa preferinta,mai mici sau mai mari,o pui in vasul gros de fonta sau un tuci cine are,adaugi untura,sare,piper si amesteci pe foc
Dupa ce carnea s-a albit,adaugi vinul,lasi descoperit vasul cateva minute sa se evapore alcoolul apoi acoperi si lasi sa fiarba incet 1h amestecand din cand in cand
Dupa ce carnea este fiarta si rumenita,adaugi carnatii taiati,acoperi si lasi 10-15min amestecand apoi adaugi usturoiul curatat si pisat amestecat cu 200ml apa,amesteci totul bine iar dupa 5min opresti focul si lasi deoparte cu capac 

 
Acum sa pregatim farfuria
Pregatesti o mamaliga putin mai moale decat de obicei,pe o farfurie intinsa unsa cu putin ulei,pui un castron mai mic decat farfuria,uns si el cu ulei pe dinafara apoi il asezi pe farfurie cu gura in jos,acoperi marginile castronului cu mamaliga,lasi 5min sa se intareasca putin apoi o alta farfurie tot intinsa,o asezi deasupra peste castron si rastorni,scoti usor castronul,astfel ai obtinut un alt castron dar de mamaliga
Acum in interior pui tochtura,peste ea faci un ou ochi si-l pui deasupra

 
Peste ou branza rasa,acritura de sezon si pofta buna!

 
Voi aveti astfel de pofte??😂😂


0

Ciorba cu perisoare de strut

 Am trait s-o vad si pe asta,nici prin minte nu mi-a trecut vreo data ca voi manca carne de strut,dar uite ca viata te duce unde tu nici nu banuiesti!
Am mai scris despre strut si carnea de strut la Burggeri,nu-mi place sa fac o introducere de doua pagini cum vad pe la unele bloggerite ca deja sunt plictisita de atata citit cand ajung la ceea ce ma intereseaza si anume,reteta deci in concluzie,carnea de strut este foarte buna si sanatoasa!😃😃

AVEM NEVOIE DE
CIORBA
500g costita de porc
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1ardei iute
1dovlecel
4-5rosii bine coapte
sare
2linguri bulion de ardei
2legaturi leustean
1l de bors
PERISOARE
300g carne tocata de strut
1ceapa mica
1dovlecel mic
sare
piper
1lingura orez
1ou
1leg.patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA
Costita portionata,spalate,se fierbe 5min in apa cu 1lingurita sare iar dupa ce a iesit la suprafata spuma neagra,arunci apa,speli bucatile sub jet de apa rece apoi o pui din nou in oala spalata ,adaugi 3cani cu apa, pui capac si lasi sa fiarba
Cand a inceput sa clocoteasca,adaugi ceapa si ardeiii taiati marunt,morcovul si dovlecelul rasi sau taiati cubulete cum este obisnuita fiecare gospodina,mai adaugi 1lingurita cu sare,pui capac si lasi sa fiarba
In acest timp,intr-un castron pui carnea tocata de strut

 adaugi ceapa taiata foarte marunt,dovlecelul ras fin si stors,sare si piper dupa gust,orezul,patrunjelul spalat si taiat marunt si oul

 Amesteci bine compozitia cu mana apoi lasi deoparte
Dupa ce costita este fiarta,o scoti intr-un castron,elimini oasele pentru ca si-au facut treaba,au lasat gustul in oala,iar carnea de pe oase,o pui inapoi in oala,adaugi bulionul de ardei,rosiile spalate si pasate la blender apoi mai lasi pe foc 20min 
Formezi perisoarele cu palmele ude,le dai drumul in oala in timp ce fierbe incet,dupa ce le-ai terminat pui capac si lasi sa fiarba incet 20min
Dupa ce perisoarele s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierte,dar poti scoate una pe farfurie sa vezi daca sunt fierte,adaugi borsul fiert separat,leusteanul taiat marunt,potrivesti de gust iar dupa cateva clocote opresti focul

 
Se serveste cum doreste fiecare,mie-mi place cald,aproape fierbinte

Pofta buna!

0

Tort cu mere

 O alta prajitura cu mere,de aceasta data am pus in tava rotunda si a rezultat un tort super bun si pufos

AVEM NEVOIE DE
3-4 mere
4oua
un praf de sare
1cana cu zahar
1cana cu faina
1/2lamaie
coaja rasa de lamaie
1lingura zahar
1lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine,bine ouale cu un praf de sare si cana cu zahar iar dupa ce a rezultat o crema pufoasa,adaugi coaja rasa de lamaie si faina cernuta apoi lasi deoparte
Merele spalate,taiate sferturi,curatate de seminte,le feliezi subtire,le pui intr-un castron si amesteci cu zeama stoarsa de lamaie

 

 
Tava rotunda de 24cm diametru,cu hartie de copt unsa cu ulei,in interior pui feliile de mere puse in forma de evantai,usor suprapuse iar peste ele presari lingura cu zahar si scortisoara apoi rastorni aluatul

 
La cuptor va sta 30min la 180de grade

 Dupa ce ai scos tava si s-a racit putin,treci cu un cutit de jur imprejur,pui deasupra un platou mai mare decat tava,cu un prosop tii bine de tava si platou,apoi rastorni
Mai lasi putin sa se raceasca si sa intre in blat siropul care l-a lasat merele cu zahar,apoi pudrezi si tai

 





Sa va fie de folos!
0

Guguluf cu mere

 Dupa cum va mai spuneam,am foarte multe mere de la gradina,am facut tot ce am stiut,tot ce am vazut pe Google si mi-a atras atentia,de mancat cat poti sa mananci si apoi eu nu mananc mere,este singurul fruct care-mi face arsuri la stomac;am intrebat vecine,prieteni dar nu am avut nici un succes,asta e,daca si degeaba-ti pare rau,cum este o vorba romaneasca,atunci mergi si cumpara de la turci!!
Am facut guguluful asta,foarte bun,foarte aromat!

AVEM NEVOIE DE
2-3mere depinde cat sunt de mari
3oua
100g zahar
un praf de sare
1plic zahar vanilat
150ml ulei
1lingurita praf de copt
200g faina
1lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Mixezi bine,bine ouale cu zaharul vanilat, un praf de sare zi zaharul tos,dupa ce a rezultat o crema spumoasa,adaugi ulei cate putin mixand energic apoi faina cernuta cu praful de copt si scortisoara iar la final adaugi merele curatate si taiate cubulete

 

Dupa omogenizare,rastorni in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina si la cuptor va sta 35-40min depinde de cuptor,la 180de grade

Dupa ce s-a copt,rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie



Sa va fie de folos!
0

Chec cu ciocolata

 Este checul clasic,care se facea cu ceva timp in urma marmorat,era plin netul si toate retelele de socializare,grupurile cu acest chec,care mai de care mai aratos.
Am facut si eu pentru ca mi se parea tare bun si chiar aspectuos,ei bine acum mi-am adus aminte de acel chec dar nu l-am marmorat,l-am facut pentru familie si pentru gust.

AVEM NEVOIE DE
150g zahar
3oua
200ml lapte
120g unt
200g faina
50g amidon
2linguri cacao
1plic praf de copt
150g ciocolata
coaja de lamaie rasa
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar,pana rezulta o compositie spumoasa si cu volumul marit,se adauga apoi untul topit si racit,laptele caldut si se mixeaza bine iar la final faina cernuta cu praful de copt si amidon apoi se amesteca usor cu miscari de jos in sus
Se imparte compozitia in doua boluri, in primul se adauga coaja rasa de lamaie si se rastoarna in tava de chec cu hartie de copt

 
 iar in al doilea bol cacao si ciocolata taiata apoi se rastoarna peste primul aluat

 
 

La cuptor va sta 40min la 180de grade iar dupa ce s-a copt,se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar apoi se feliaza



Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme