Snitele cu fulgi de porumb


 Aveam prin dulap o punga cu fulgi de porumb si mi-am adus aminte de cineva cum a spus,ca cele mai bune snitele sunt cele trecute prin fulgi de porumb,ok zic... ia sa incerc sa vad ce-i asa de spectaculos!!
Rezultatul,nu pot sa spun ca m-a dat pe spate,doar ca snitelul este crocant cand este mancat!

 AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1cana cu faina
2oua
sare
piper
putin cimbru
4catei de usturoi
1punga cu fulgi de porumb
ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul spalat,uscat,feliat subtire,condimentat cu sare si piper,il lasi deoparte
Intr-un bol bati ouale,amesteci cu usturoiul bine pisat,putina sare,piper si cimbru,in alt bol pui faina iar in altul pui fulgii de porumb sfaramati dar nu tare

 
Treci apoi fiecare felie de piept prin faina,ou apoi prin fulgi de porumb si le prajesti in baie de ulei iar dupa ce s-au rumenit,le scoti pe hartie de bucatarie


 Se servesc pe farfurie cu lamaie si cu o garnitura preferata,eu nu am avut asa ceva!

 Pofta buna!




0

Prajitura cu mere caramelizate

 O bunatate de prajitura,gust si aroma irezistibile!
 
AVEM NEVOIE DE
BLAT
180g unt moale
100g zahar
250g faina
4oua mari
1plic praf de copt
50ml lapte
un praf de sare
putin extract de vanilie
fistic pentru decor
MERE CARAMELIZATE
1,5kg mere,pot fi si mai multe
3linguri zahar
80g unt
zeama de la o lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Merele curatate,taiate cuburi,le pui intr-un castron si le amesteci cu zeama de lamaie sa nu oxideze
Intr-o cratita cu unt si zahar,pui pe foc si lasi pana face scuma fara sa amesteci,pui merele si lasi pana se inmoaie,amestecand din cand in cand apoi opresti focul
 

 

Freci apoi untul cu zahar iar dupa ce ai obtinut o crema fina,adaugi ouale pe rand,un praf de sare,extractul de vanilie sau esenta de vanilie cine nu are,laptele si mixezi totul 1minut
 
Compozitia obtinuta va arata ca o maioneza taiata dar nu-ti face probleme ca asa trebuie sa arate,adaugi apoi faina cernuta cu praful de copt mixezi bine iar la final amesteci usor cu merele caramelizate

 Dupa omogenizare,rastorni in forma rotunda de 24cm cu hartie de copt,deasupra pui fistic taiat marunt sau migdale si la cuptor va sta 35-40minute la 180de grade
 




 Dupa ce s-a racit putin,tai si servesti!
 


Sa va fie de folos!

 


0

Chec cu mere

 Ne plac dulciurile cu fructe,mai ales cu mere,pentru ca nu le pot manca decat amestecate in diferite dulciuri iar de aceasta data,sursa de inspiratie a fost Anyta Cooking


AVEM NEVOIE DE
4mere
4oua
200g faina
80g zahar brun
3linguri zahar tos
80g unt topit
100ml lapte
1lingurita scortisoara
1plic praf de copt
un praf de sare
1/2lamaie
esenta de mere cu scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Merele curatate,taiate cubulete,le pui intr-un vas si le amesteci cu zeama de lamaie si scortisoara apoi la lasi deoparte
Faci o bezea din albusuri cu un praf de sare si zahar tos,adaugi galbenusurile pe rand,untul topit si racit,esenta de mere cu scortisoara apoi intercalat cu lingura faina cu praful de copt si lapte
Dupa omogenizare,pui in tava rotunda de 24cm cu hartie de copt jumatate din aluat,deasupra jumatate din cantitatea de mere,jumatate de zahar brun,acoperi cu aluatul ramas,restul de mere si restul de zahar brun



Lasi la cuptor 40minute la 180de grade iar dupa ce s-a copt si racit.scoti pe platou,pudrezi si servesti!

 


Sa va fie de folos!
0

Budinca de paste

 Ne place mult astfel de budinca,oricum ar fi dulce sau sarata si daca mi-a fost pofta imediat am executat-o si abia asteptam sa fie gata pentru ca mie-mi place calda spre fierbinte,ce sa fac asta-i placerea mea!!😂😂
AVEM NEVOIE DE
400g paste scurte
6oua
200g cascaval
200g branza proaspata
3linguri smantana
1lingurita cu sare
50g unt
CUM SE PROCEDEAZA
Pui sa fiarba pastele intr-un vas cu apa,un praf de sare si putin ulei eu pun,iar dupa ce au fiert le trecori apoi le amesteci cu ouale batute separat,cascavalul ras,branza proaspata si smantana iar dupa ce nivelezi suprafata,la cuptor va sta 30minute la 180de grade

 



 
Pofta buna!
0

Cartofi gratinati

 O mancare foarte gustoasa,ce poate fi consumata si drept aperitiv sau garnitura la orice!
 

AVEM NEVOIE DE
500g cartofi
50g unt
400g smantana fermentata
400g cascaval
sare
piper
2linguri pesmet
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai cartofii curatati si spalati,sunt pusi la fiert in apa cu putina sare iar dupa 15-20minute,sunt scosi
Pui in tava unsa cu unt rondele de cartofi sau cuburi,cum vrei,doar cat sa se acopere fundul tavii,acoperi cu 3-4linguri smantana,dupa ce nivelezi adaugi cascaval ras,apoi din nou cartofi,smantana si cascaval,ultimul strat fiind pesmet apoi cascaval din belsug



La cuptor va sta 40-50minute la 180de grade si se mananca fierbinte sau poate fi o garnitura la o friptura sau orice vrei

 


Pofta buna!
0

Briose red velvet cu fistic

  A fost cu ceva timp in urma o nebunie pe internet cu acest RED VELVET,am cautat si eu retete dar nu am fost prea incantata de ele si pana la urma am gasit aceste mixuri cu care poti pregati orice si mi-a placut rezultatul!

AVEM NEVOIE DE
400g MIX RED VELVET
140g unt topit
4oua
UMPLUTURA
100g Mascarpone
200ml frisca lichida neindulcita
2linguri sirop de fistic
esenta de fistic
dulceata de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru briose,pui in cuva robotului de bucatarie mixul,adaugi ouale batute putin separat,untul topit si racit apoi mixezi usor la inceput pentru omogenizare apoi la viteza mare 10min.

 
Umpli formele de briose si la cuptor lasi 30min la 170de grade,depinde de cuptor,dupa care le lasi sa se raceasca apoi le scoti 
 

 
In acest timp,bati frisca tare,amesteci usor cu branza,siropul scos din dulceata de fistic,cateva picaturi de esenta de fistic iar dupa omogenizare lasi deoparte
La briosele racite,le scoti mijlocul cu instrumentul special,interiorul il umpli cu ajutorul poshului cu amestecul de branza,deasupra pui cate 2-3 boabe de fistic din dulceata,le pui pe un platou si presari deasupra cate putin din miezul scos si faramitat
 

 




Sa va fie de folos!
0

Lipii umplute

  Cu ceva ani in urma,mereu faceam astfel de lipii cu diverse umpluturi,legume,peste,carne diferite tipuri.Acum mi-am adus aminte de ele si le-am umpluti cu piept de pui si super,super bune au fost.
AVEM NEVOIE DE
1pachet lipii
1salata verde
1piept de pui facut pe grill
3cartofi
2fire ceapa verde
2rosii
varza rosi sau alba
sare
piper
ulei
sosuri preferate
CUM SE PROCEDEAZA
Pregatesti mai intai umplutura
Cartofii curatati,taiati pai apoi prajiti si scosi pe hartie de bucatarie,pieptul facut pe grill si taiat suvite,varza taiata fideluta si pusa intr-un bol,amestecata cu sare,si putin otet,ceapa verde curatata si taiata rondele,rosiile de asemenea apoi incepi asamblarea
Fiecare lipie,se incalzeste pe ambele parti intr-o tigaie,o scoti pe un platou si pui o frunza de salata,fasii de piept,sartofi,putina sare si piper apoi sosul preferat,rondele de ceapa si rosie,salata de varza apoi rulezi strans lipia,o infasori in folie de aluminiu si le lasi deoparte 15-20min apoi le tai oblic si le pui pe farfurie cu ornament,sau pur si simplu le mananci fara sa le mai tai

 




Pofta buna!
0

Cozonac cu kefir

  Intr-o zi friguroasa,mi-am adus aminte ca eu de mult nu mai facusem cozonac pe pofte cum zic eu,nu aveam in casa ingrediente deosebite,asa ca m-am apucat de facut cozonaci cu ce am avut si uite asa,mi-a iesit la final un cozonac extra bun,ceea ce de cand fac eu cozonaci nu mi s-a intamplat asa ceva iar poze nu am,pentru ca asa cum am mai spus,l-am facut dintr-o joaca!!

AVEM NEVOIE DE
1kg faina,eu am avut de la Bunica
100g zahar,eu nu folosesc prea mult zahar chiar daca unii spun ca trebuie!!!
4galbenusuri
1lingurita rasa cu sare
2plicuri drojdie uscata
1lamaie rasa
1fiola esenta de vanilie
150g unt topit
700g kefir,asta a facut toti banii
putin lapte cald la nevoie
UMPLUTURA
3cani nuca macinata
4albusuri
2linguri cacao
2linguri zahar pudra
2plicuri zahar vanilat
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru ca am in dotare robot de bucatarie care-mi usureaza munca la orice,il pun la treaba chiar si la cozonaci,deci faina cernuta de trei ori pentru a fi bine aerata,o pun in cuva robotului apoi adaug sare,drojdie,galbenusurile frecate separat cu zahar pana rezulta o pasta fina,omogenizez totul usor cu carligul la viteza mica,adaug apoi kefirul si dau drumul la viteza medie iar dupa 5min maresc viteza si las la framantat 10min
Acum daca e cazul,trebuie adaugat putin lapte,asta este in functie de faina folosita dar probabil stiti ca unele sortimente,necesita mai mult lichid decat prevede reteta 
Adaug apoi in timp ce se invarteste carligul,cate putin unt si las robotul sa framante inca 10min,dupa acest procedeu,rastorn aluatul intr-un vas uns cu ulei,acopar cu un prosop de bucatarie si las intr-un loc ferit de curenti de aer 1-2h sa creasca
Sa stiti ca aluatul trebuie sa fie putin moale
In acest timp,bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul pudra,dupa ce au rezultat creste fine si lucioase,amestec usor cu restul ingredientelor de la umplutura apoi las deoparte
Aluatul dupa ce a crescut,rup din aluat,intind cu palmele unse cu putin ulei o foaie nu prea subtire,pun cate 2-3linguri cu umplutura,intind pe toata foaia apoi rulez,las deoparte,mai pregatesc o foaie la fel,apoi le impletesc si pun in tava de cozonac cu hartie de copt
las sa creasca in tava 30min,ung cu ou batut bine,presar seminte de mac apoi la cuptor va sta 45-50min la 180 de grade,depinde de cuptor


Sa va fie de folos!!
Acelas an 2023 dar cu cateva zile inainte de Paste si daca am incercat reteta si am fost super multumita,am repetat-o si la sarbatori!

 



Eu nu prea folosesc rahat in cozonac dar acum am cumparat un rahat turcesc cu un gust senzational si aroma de asemenea iar cozonacul nu vreti sa stiti cat de bun a fost!
Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme