Madeleine





Mmmm,cu aceste prajiturele a fost "dragoste la prima degustare"cum se zice;mi-au placut de prima data cand mi-a adus Ana din Franta si de atunci sunt in stare sa le fac zilnic! Ingrediente:3oua,150g zahar,200g faina,2linguri apa floare de portocal,1praf de copt,100g unt 50ml lapte
Apa floare de portocal,poate fi inlocuita cu esenta de migdale,cum de altfel este reteta originala
Ouale batute bine cu zahar,se adauga apa,laptele,faina amestecata cu praful de copt,si untul topit;se pune aluatul in forme,se lasa sa se odihneasca 15min,apoi se coc 10min
Pentru ca am pus aluat si in alte forme,dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar,dar de regula madeleinele nu se pudreaza,asa spune reteta originala!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme