Bors cu costita si perisoare
Sa va spun povestea acestui bors:cele doua fete ale mele,cand s-au facut mai marisoare si au inceput sa manance si mancare,de cate ori faceam ciorba de perisoare,una manca bine,una doar zeama;cand am pus alta data si niste costita,una manca doar perisoare,una doar carnea;am rasuflat usurata pentru ca am rezolvat o problema iar ca sa imbunatatesc gustul,am facut si taitei de casa;a iesit ceva grozav si toata lumea a fost multumita dar mai ales eu.Tot la fel de multumita,am fost cand a venit prietena mea considerata de mine cea mai buna(mai tarziu am vazut ca m-am inselat!),s-o ajut cu un bors indiferent de care pentru ca avea examen la scoala de bucatari.Ei bine,pe moment nu mi-a venit in minte decat acest bors,pentru ca intradevar are un gust deosebit,va spun pe parcurs iar comisia de examinare a fost placut surprinsa de acest bors.Dupa ce am rezolvat aceasta problema,de mai bine de 20de ani,acest bors,in aceasta combinatie, il prepar doar o data pe an,la Revelion pentru ca doar atunci gasesc carne de porc crescut la curte(are alt gust decat cel din supermarchet)
AVEM NEVOIE DE:500g de costita proaspata de porc,500g carne tocata,2cepe,1morcov,zarzavat de la borcan,2linguri pasta de ardei,1ceasca sos de rosii,3cartofi(optional),patrunjel si leustean,1l bors,1ou,faina pentru taitei,sare
CUM SE PROCEDEAZA Costita spalata,o pun la fiert pentru 5min cu putina sare pana se ridica la suprafata o spuma urata;arunc apa,spal costita si oala,scot oasele pentru ca ocupa loc in oala si pun din nou la fiert(eu asa procedez cu toate retetele de orice bors,ciorba sau supa si orice fel de carne,chiar daca unele gospodine spun raspicat ca arunc toate vitaminele,serios??oricate vitamine as arunca,eu personal nu pot manca zeama aia urata mai ales cand fac bors de vita);
Pun apoi in oala 1ceapa tocata marunt,morcovul de asemenea,zarzavatul de la borcan,pasta de ardei,sosul de rosii,pun capacul si las sa fiarba incet;intre timp pregatesc perisoarele:intr-un castron pun carnea,ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru uscat,1lingura cu orez,1ou,putina verdeata,amestec bine si las deoparte pana este gata borsul;carnea daca este aproape fiarta,adaug cartofii taiati in sferturi iar pana sunt sfierti si cartofii,fac taiteii dintr-un ou cu putina sare si faina cat cuprinde;in oala daca totul este fiert adaug putin patrunjel,borsul care a fost fiert in alt vas,iar cand incepe sa fiarba adaug perisoarele;cand acestea se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug si taiteiii mai las cateva minute apoi,potrivesc ultimul gust,inchid focul si adaug leusteanul.Se serveste cum altfel,decat cu un ardei iute;si pentru final,daca vrea cineva sa incerce acest gust pe care atat l-am laudat,nu folositi taitei din comert(nu are acelasi gust) si de asemenea si carnea ,dar pana faceti voi,puteti servi de la mine;Pofta buna!
Hahahah.....ce crezi ca am "confectionat" eu ieri?.....ciorba de perisoare .Aveam pofta de tare mult timp si de-abia ieri m-am invrednicit sa o fac.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
tare mult imi place!!!! O seara frumoasa, va pup :*
RăspundețiȘtergereSi costite si perisoare ????
RăspundețiȘtergeremama ce de arome in borsul asta al tau !!!
Dat tot am sa ajung eu in vara pina la tine...
Te tzuc Lulu si...drum bun !!!
Tare buna ciorbica ta draga Lubita yumi, yumi, cred ca am sa fac si eu de Craciun ?
RăspundețiȘtergerePupici
Delicioasa!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Iata si Craciunul trece,
RăspundețiȘtergereNu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!
draga Lulu fie ca noul an ce se apropie gabit sa-ti aduca multa fericire, bucurii si sanatate!
RăspundețiȘtergerearata tare tare bine ciorbica!
RăspundețiȘtergereBine ai revenit in tara !!!
RăspundețiȘtergereLulu draga, daca intri la mine pe blog , ai sa vezi ca te asteapta un premiu pe care ti-l ofer din suflet.
Te tzuc !
hihi ce-mi vad ochii aici! minunata si varianta aceasta! mai ales ca are si costita. E afumata,nu? Super arata !
RăspundețiȘtergereDraga mea Lulu, trebuie sa intri la mine pe blog, copiezi cele doua poze, le pui apoi la tine pe blog, scri cateva cuvinte la tine asa cum am scris si eu la mine, raspunzi la cele 3 intrebari si apoi dai premiul la alte 10 fete. Sa nu uiti sa le anunti pe fiecare cu cate un mesaj !
RăspundețiȘtergereAsta trebuie sa faci...te tzuc !
Sanatate multa sotului tau !
nu refuz cu afumatura! Te astept cu mult drag la provocarea Dulce Romanie,daca vei gati ceva mai usor de dupa sarbatori sau ceva cu citrice (http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html). Am si un concurs de la afaf la care te astept de asemenea cu mult drag.
RăspundețiȘtergereBine ai revenit draga mea Lulu!
RăspundețiȘtergereImi place foooooooooarte mult.Pup!
RăspundețiȘtergere