Bors cu costita si perisoare









Sa va spun povestea acestui bors:cele doua fete ale mele,cand s-au facut mai marisoare si au inceput sa manance si mancare,de cate ori faceam ciorba de perisoare,una manca bine,una doar zeama;cand am pus alta data si niste costita,una manca doar perisoare,una doar carnea;am rasuflat usurata pentru ca am rezolvat o problema iar ca sa imbunatatesc gustul,am facut si taitei de casa;a iesit ceva grozav si toata lumea a fost multumita dar mai ales eu.Tot la fel de multumita,am fost cand a venit prietena mea considerata de mine cea mai buna(mai tarziu am vazut ca m-am inselat!),s-o ajut cu un bors indiferent de care pentru ca avea examen la scoala de bucatari.Ei bine,pe moment nu mi-a venit in minte decat acest bors,pentru ca intradevar are un gust deosebit,va spun pe parcurs iar comisia de examinare a fost placut surprinsa de acest bors.Dupa ce am rezolvat aceasta problema,de mai bine de 20de ani,acest bors,in aceasta combinatie, il prepar doar o data pe an,la Revelion pentru ca doar atunci gasesc carne de porc crescut la curte(are alt gust decat cel din supermarchet)
AVEM NEVOIE DE:500g de costita proaspata de porc,500g carne tocata,2cepe,1morcov,zarzavat de la borcan,2linguri pasta de ardei,1ceasca sos de rosii,3cartofi(optional),patrunjel si leustean,1l bors,1ou,faina pentru taitei,sare
 CUM SE PROCEDEAZA Costita spalata,o pun la fiert pentru 5min cu putina sare pana se ridica la suprafata o spuma urata;arunc apa,spal costita si oala,scot oasele pentru ca ocupa loc in oala si pun din nou la fiert(eu asa procedez cu toate retetele de orice bors,ciorba sau supa si orice fel de carne,chiar daca unele gospodine spun raspicat ca arunc toate vitaminele,serios??oricate vitamine as arunca,eu personal nu pot manca zeama aia urata mai ales cand fac bors de vita);
Pun apoi in oala 1ceapa tocata marunt,morcovul de asemenea,zarzavatul de la borcan,pasta de ardei,sosul de rosii,pun capacul si las sa fiarba incet;intre timp pregatesc perisoarele:intr-un castron pun carnea,ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru uscat,1lingura cu orez,1ou,putina verdeata,amestec bine si las deoparte pana este gata borsul;carnea daca este aproape fiarta,adaug cartofii taiati in sferturi iar pana sunt sfierti si cartofii,fac taiteii dintr-un ou cu putina sare si faina cat cuprinde;in oala daca totul este fiert adaug putin patrunjel,borsul care a fost fiert in alt vas,iar cand incepe sa fiarba adaug perisoarele;cand acestea se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug si taiteiii mai las cateva minute apoi,potrivesc ultimul gust,inchid focul si adaug leusteanul.Se serveste cum altfel,decat cu un ardei iute;si pentru final,daca vrea cineva sa incerce acest gust pe care atat l-am laudat,nu folositi taitei din comert(nu are acelasi gust) si de asemenea si carnea ,dar pana faceti voi,puteti servi de la mine;Pofta buna!
Nu stiu daca m-am facut inteleasa pentru gustul acestui bors,carnea de calitate si taiteiii facuti de casa,asta-i tot secretul!
O alta farfurie cu acelas bors,dar fara cartofi,in anul de gratie 2017-Revelion!

14 comentarii:

  1. Hahahah.....ce crezi ca am "confectionat" eu ieri?.....ciorba de perisoare .Aveam pofta de tare mult timp si de-abia ieri m-am invrednicit sa o fac.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare mult imi place!!!! O seara frumoasa, va pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Si costite si perisoare ????
    mama ce de arome in borsul asta al tau !!!
    Dat tot am sa ajung eu in vara pina la tine...
    Te tzuc Lulu si...drum bun !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare buna ciorbica ta draga Lubita yumi, yumi, cred ca am sa fac si eu de Craciun ?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa!
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iata si Craciunul trece,
    Nu-i zapada si e rece.
    Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
    Si-a trecut o sarbatoare,
    Ce-a lasat in urma oare?
    Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
    Asteptam sa vin-acum
    Anul Nou,este pe drum.
    Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
    LA MULTI ANI 2012!

    RăspundețiȘtergere
  7. draga Lulu fie ca noul an ce se apropie gabit sa-ti aduca multa fericire, bucurii si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine ai revenit in tara !!!
    Lulu draga, daca intri la mine pe blog , ai sa vezi ca te asteapta un premiu pe care ti-l ofer din suflet.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  9. hihi ce-mi vad ochii aici! minunata si varianta aceasta! mai ales ca are si costita. E afumata,nu? Super arata !

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea Lulu, trebuie sa intri la mine pe blog, copiezi cele doua poze, le pui apoi la tine pe blog, scri cateva cuvinte la tine asa cum am scris si eu la mine, raspunzi la cele 3 intrebari si apoi dai premiul la alte 10 fete. Sa nu uiti sa le anunti pe fiecare cu cate un mesaj !
    Asta trebuie sa faci...te tzuc !
    Sanatate multa sotului tau !

    RăspundețiȘtergere
  11. nu refuz cu afumatura! Te astept cu mult drag la provocarea Dulce Romanie,daca vei gati ceva mai usor de dupa sarbatori sau ceva cu citrice (http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html). Am si un concurs de la afaf la care te astept de asemenea cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme