Cheesecake cu menta si portocale

Am vazut aceasta reteta intr-un grup de pe FB,arata intr-un mare fel,am cerut si eu reteta pentru ca mi-a placut dar mi-a dat-o dupa lungi insistente(ce m-o fi apucat sa insist!!!!),bineinteles ca nu a dat cantitatile si modul de preparare,probabil se gandea ca nu am cum sa fac asa ceva insa surprizaaaaa!!!! am reprodus si retete mai complicate (ca sa ma laud!!!) si daca tot au fost si nepoatele venite,am pregatit impreuna
Avem nevoie de:1kg branza de buna calitate proaspata,eu am avut mascarpone si philadelphia,200g biscuiti Speculos(cu scortisoara),100g unt topit,4linguri zahar pudra,2linguri menta uscata,50ml lichior de menta,zeama de la 1portocala,coaja de portocala confiata,4foi de gelatina,colorant alimentar verde
Se pun in robot biscuitii rupti si 2linguri zahar pudra iar dupa ce s-au pisat se adauga untul topit,se rastoarna in tava mica de tort unsa cu unt,se preseaza cu palmele pana se formeaza un blat apoi se da la cuptor 10min.
Branza se freaca cu restul de zahar si putina sare,se adauga lichiorul de menta,cateva picaturi de colorant si gelatina hidratata si dizolvata pe foc in zeama de portocala
Se omogenizeaza totul bine,se amesteca cu bucatele taiate de coaja confiata de portocala,apoi se rastoarna peste blatul de biscuiti,se niveleaza si se lasa la frigider 2-3h
Dupa acest timp,se scoate din forma,se aseaza pe un platou se orneaza dupa idei apoi se serveste;se poate lasa rotund sau taiat si format un fluture la ideea Liviei si asa am facut!!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme