Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

Am facut dintr-o sticla cu sampanie doua super retete si mi-a ramas ceva pentru o alta reteta pe care o incadrez in categoria Provocari culinare.
Pentru provocarea Cutia misterelor mai am o reteta si o adaug si pe asta ca-i tare gustoasa.
Dupa cum spuneam,aceasta provocare numita Cutia misterelor,a fost initiata de Cerasela si in fiecare luna una din bloggerite care s-a inscris in aceasta provocare,este gazda si asteapta de la noi retete cu ingredientele obligatorii propuse de initiatoare iar de la gazda un ingredient surpriza.
In aceasta luna gazda este nimeni alta decat frumoasa Claudia Baban iar ingredientul surpriza propus este SAMPANIA pentru ca tot suntem in luna sarbatorilor de iarna si fiecare dintre noi trebuie sa deschida o sampanie,asa ca dragelor,cu aceasta ocazie,cumparati 2sticle!
AVEM NEVOIE DE:
Pentru cupe:
forme de silicon de briose
300g ciocolata neagra
1lingura ulei
sau mai simplu,cupe gata cumparate 
Eu am avut si cumparate dar si facute de mine
Umplutura:
2albusuri
3linguri zahar
1plic gelatina
300ml sampanie
1plic praf de frisca
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai cupele;se topeste ciocolata rupta intr-un vas impreuna cu ulei iar dupa ce s-a topit se freaca energic pana se lichefiaza apoi se lasa deoparte sa se raceasca putin


Cu o pensula se ung formele de briosa cu ciocolata apoi se pun pe un gratar cu gura in jos si se da la frigider;dupa ce s-au uscat,se mai ung o data si se lasa din nou la frigider
Dupa ce s-au intarit suficient,cu grija se scot formele din silicon si gata cupele
Pentru spuma se pune intr-un vas pe foc mic sampania cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca bine apoi se lasa vasul la frigider sa se raceasca si sa se coaguleze putin.
Dupa acest timp se amesteca energic cu albusurile batute spuma cu un praf de sare
apoi se incorporeaza incet cate o lingura de frisca pregatita dupa instructiunile de pe plic(eu am pus robotelul la treaba)
Se umplu cupele cu aceasta spuma cu ajutorul unui posh iar deasupra cate o fructa mica
Multumesc Dya pentru gazduire,sper sa-ti placa!
LA MULTI ANI!




  



2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme